1/28/2008

Delta Dunarii - Padurea Letea

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Aceasta este Biserica din Satul Maliuc din Delta Dunarii. Pe locul actualei Biserici a fost o groapa de gunoi. Datorita umiditatii ridicate, pictura a fost lucrata cu un procedeu care nu mai retin cum se numea.
Ceausescu a construit o insula artificiala unde a construit satul Maliuc ca loc de cercetare si loc de reculegere. Aici s-au facut tot felul de incrucisari. Un rod este Broasca uriasa care este comestibila. Inca se mai gaseste in aceasta zona.
Un satean ne povestea ca pe vremea tineretii lui, Delta era mult mai mare, pestii erau mult mai multi, fauna mult mai bogata. De cand s-au construit bratele artificiale s-a stricat echilibrul. Apa a scazut la jumatate. Balta care era plina de pesti uriasi, acum deabia se mai pescuieste ceva. In acele vremuri, nu era nici o interdictie de a pescui in timp ce pestii isi depun icrele si totusi era peste din destul. Acum, cei de sus dau vina pe pescari ca din cauza lor, pestii se imputineaza. Spunea batranul ca nu au venit nimeni la ei sa intrebe pe locuitorii Deltei cum stau lucrurile. Nici acum inaltele oficialitati nu se intereseaza.

Delta e superba ce e drept! Dar se pare ca a fost ceva si mai si pe vremuri!
Am organizat aici o tabara cu ASCOR Bucuresti.
Am ajuns si in Padurea Letea – monument al naturii ocrotit prin Lege. Este silvo-stepa daca va vine sa credeti! Silvo-stepa la noi in tara!!! Ne spunea gazda ca aici a fost Marea Panonica. Cand s-a retras Marea, a ramas nisipul. Un lucru absolute ciudat: in aceasta padure cresc intre alte specii de copaci si … stejari!!! Ce e drept nu au coroana lor normala, falnica. Au crengile raspandite in toate partile. Uitati un Stejar Batran de 700 de ani. In 2006 padurea a fost inundata. Se merge cu barca prin padure. Anul acesta am mers pe jos si cu tractorul.

Peisaje de peisaje:








































































































Mergeti sa vizitati Delta Dunarii!!! E o experienta unica!!!
Nu va temeti de tantari! Noi nu am avut probleme cu ei!
Noi ne-am cazat dupa cum am spus la Maliuc. Satul, care probabil s-a vrut a fi un orasel, nu e mare si nici prea grozav. Dar e destul de linistit si dragut.
Puteti gasi aici cazare la Caminul Parintelui Mihail Milea de la Buzau. Iar de aici te poti deplasa in toata Delta, bani sa ai! Totusi noi am iesit destul de ieftin.

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger