5/16/2008

24 iunie - Sf. Ioan Botezatorul - Procesiune cu Moastele Sf. Ioan cel Nou

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
În fiecare an pe 24 iunie de tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul, la M-rea Sf. Ioan de la Suceava, se face o procesiune cu moaştele sfântului prin oraş. La sărbătoare vin persoane din întreaga ţară, dar în special din Bucovina şi Maramureş. Evlavia oamenilor este nemăsurată. Mulţi venind de cu seară pentru vecernie, dorm în aer liber în cuerta Bisericii, neavând locuri de cazare. La vecernia de pe 23 se scot moaştele Sf. Ioan în locul special amenajat de afară şi sunt puse spre închinare toată noaptea. După Sf. Liturghie se face pelerinajul. Mulţi credincioşi merg şi la Izvorul Sfântului Ioan care se află nu departe de Mănăstire, în păduricea de alături. Seara, pe la ora 20.00 urmează festivalul de Muzică Folclorică de la Cetatea de Scaun a Sucevei.
Atmosferă de vis!
Merită o deplasare!
Dragi tineri,
Dacă doriţi să participaţi la zilele oraşului Suceava când are loc şi pelerinajul cu Sfântul Ioan, ne puteţi contacta: Constantin 0746106781 sau io_conss@yahoo.com
asigurăm cazare şi mic dejun
Masa de prânz se va servi la cantina Facultăţii din Suceava
Vom vizita şi Bisericile monument istoric din Suceava cât şi Cetatea Sucevei.
Perioada: 22-24 iunie 2008
Plecarea din Bucureşti va fi pe 20 iunie, duminică seara în jurul orei 17.30 din Autogara Obor. Preţul drumului Bucureşti-Suceava şi Suceava Bucureşti nu intră în preţ. Vom rezerva locuri la o cursa Atlassib spre Suceava. Plecarea din Suceava înapoi în Bucureşti va fi pe 24 seara.
Preţ: 80 lei
In acest pret vor intra cazarile in oras si mese de dimineata. Mesele de amiaza si seara nu intra in pret. Ele se vor lua la Cantina Universitatii Stefan cel Mare din Suceava. Ghidul vostru in Suceava va fi Gheorghiţă Nedea 0745482542.
Lista este deschisă.

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog