10/11/2008

Sfintire in orasul Voluntari oficiată de PF Daniel si PS Varsanufie

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Astăzi, 11 octombrie 2008 in oraşul Voluntari a avut loc sfinţirea unui Paraclis ridicat prin osteneala domnului Primar al oraşului, Florin Pandele şi a membrilor consiliului local. Menţionez că acest paraclis s-a ridicat lângă Catedrala oraşului Voluntari, catedrală ce se ridică din banii Primăriei. Sfinţirea a fost oficiată de Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel si de Prea Sfinţitul Varsanufie. Paraclisul a fost ridicat în 6 zile iar în a şaptea zi, s-a săvârşit sfinţirea lui. Catedrala cu hramul Intrării în Ierusalim şi Sf. Cuvioasa Parascheva de la Iaşi (hram secundar) va avea o capacitate de 7000 de credincioşi. Prea Fericirea Sa a menţionat că această catedrală este cea mai mare catedrală închinată Cuvioasei Parascheva, chiar mai mare decât cea de la Iaşi.

Domnul Primar Pandele a afirmat că lucrările la Catedrală se vor termina în 18 luni. La Subsolul Catedralei se va amenaja un Paraclis iar Paraclisul azi sfinţit va fi transformat în Grădiniţă. Menţionez că nu s-a săvârşit târnosirea Paraclisului ci doar sfinţirea mică.

Domnul Primar a anunţat că odată finalizate lucrările la această Catedrală, se vor începe lucrările la a doua Catedrală în Pipera. Cea de-a doua catedrală va avea aceeaşi capacitate. Va arhitectura va fi diferită.

Duminică, 12 octombrie vor pleca din oraşul Voluntari 2000 de pelerini la Iaşi la Sf. Parascheva cu 40 de autocare puse la dispoziţie gratuit de Primăria Voluntari.

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog