12/18/2008

Sfecla rosie, remediu impotriva gripei

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Folosita in terapii, dar si in alimentatia curenta, sfecla rosie are proprietati nutritive, energizante, revigorante si remineralizante.
Cercetari recente au subliniat proprietatile antigripale si antiinfectioase ale sucului extras din sfecla rosie. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, recomanda consumul de suc de sfecla ca remediu impotriva anemiei si a bolilor de sange, dar si in leucemie.
De asemenea, hipertensivii isi pot mentine presiunea arteriala in limite normale printr-un consum regulat de sfecla rosie. In cazul bolnavilor de ficat, aceasta leguma ajuta la regenerarea celulelor hepatice.
Reteta saptamanii
Salata de sfecla cu stafide si alune
Timp de preparare: 30 de minute
Calorii: 80/portia
Ingrediente: 500 g sfecla rosie,o lingurita de miere, 5 linguri otet de mere, 50 g stafide, 8 linguri de ulei de masline, 50 g alune (jumatati), o lingurita busuioc macinat, 5 linguri de praz, sucul de la o lamaie, o cana de apa.
Preparare. Se curata sfecla de coaja si se taie cuburi mici, care se pun pe un platou. Separat, se fierbe la foc mic un sos din otet, miere, lamaie, ulei si apa. Cand acesta este gata, se toarna caldut peste sfecla taiata cubulete. Salata se asezoneaza cu stafide, alune, inele subtiri de praz si pulbere de busuioc.

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog