7/25/2010

Impresii de la Mare 2010

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Deschid acest articol mai mult ca un forum sau ca pe o colectie de impresii si sfaturi. Eu nu am fost inca la mare anul acesta. Imi doresc sa merg cu familia. Dar nu sunt prea decis unde. Cand? sunt decis. Dupa 15 august. Ma gandeam la Mamaia. Insa nu prea imi place aglomeratia aceea de pe plaja si nepasarea celor din jurul meu. La ce ma refer sau ce nu mi-a placut anul trecut la Mamaia pe plaja si nu mi-ar placea nici anul asta? Anul trecut am fost cu sotia si baietelul nostru (atunci avea doar 6 saptamani. Nu va speriati! Nu a patit nimic! Chiar i-a prins bine. La sfatul medicului l-am tinut sub umbrela ca sa nu ajunga razele soarelui la el. Acum, la 1 an are voie la soare.) In afara de harmalaia de pe plaja si aglomeratia insuportabila, nu mi-a placut sa inghit fumul de tigara a celor din jurul meu. Eu ca eu, dar copilul ce a facut? Are si el plamanii fragezi. A mai fost aiurea si faptul ca toata plaja era plina de chistoce de tigari, poate sute de mii, poate milioane, fara numar ca multimea turistilor veniti aici. Nu mai spun de algele de care era plina apa, dar macar erau numai la mal. Plimbarile de seara chiar erau frumoase.

Anul asta ma gandeam sa merg in alta statiune, unde ar fi mai retras si apa mai curata si mai multa liniste. Am auzit ca ar fi tot in Constanta alta mica "statiune" numita Modern care ar indeplini toate aceste cerinte ale mele. Mai stiu una aproape de Strada Unirii numita Portul Constanta, dar nu are nici o legatura cu Portul din Constanta. Voi unde vreti sa mergeti ce preturi ati gasit? Noi urmarim ca si anul trecut sa inchiriem ori un apartament de 2 camere ori o garsoniera si sa ne facem singuri mancarea. Pe de o parte iesim mai ieftin, pe de alta parte nu putem da orice copilului. Ne putem trezi cu o enterocolita de toata frumusetea. Voi unde mergeti sau unde ati fost?

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

5 comentarii:

Mihaela spunea...

Am stat la Perla in Mamaia .... nu recomand! Se poate dormi doar dupa 3 dimineata... e harmalaie afara... nu te poti odihni

Sunt multi sfinti in catedrala din Constanta
Musai sa treceti pe acolo
A plouat mult cat am stat in Constanta

Mihaela spunea...

Recomand plaja Tataia
e foarte linistita
e plaja constantenilor
ca si Modern cred
intrebati in Constanta de ea
sigur va va zice cineva
Nu stiu sa explic
nu e lume multa nu e galagie
nu vine toata tara pe aceasta plaja
e mai retrasa mai salbateca
am coborat de pe un deal
asta in anul 2009
nu am gasit cazare la Elton si de aceea am aterizat in Mamaia
nu mai retin cum se ajunge exact, insa stiu ca traversez bulevardul Mamaia,Biserica sf. Gheorghe din constanta e vis-a-vis de hotelul Elton pe Nicolae Iorga
se coboara pe Iorga in jos spre bulevardul Mamaia
se traverseaza bulevardul perpendicular si dai pe o strada care te duce direct pe culmea unui deal apoi cobori cu atentie pe plaja sunt scari
sunt si blocuri si vis-a-vis de blocuri e o terasa se poate servi orice la preturi rezonabile si pitzza e chiar f. buna
Oricum va trebuie si ceva galbeni in hazna ... vezi una vezi alta...

eu spunea...

Cred ca vorbiti de aceeasi plaja unde am fost anul trecut si mi-a placut mult. Se ajunge de pe o strada care intersecta Strada Unirii. Nu stiu insa sa dau prea multe detalii. Ieri auzisem ca s-ar chema Portul Constanta, azi Tataia. Nu stiu daca vorbim de aceeasi plaja, insa intr-adevar e draguta si foarte linistita. Pacat ca anul trecut am descoperit-o cam tarziu.

ralauca spunea...

eu in septembrie vreau sa merg la balchik; toate persoanele care au fost au zis ca e mult mai frumos, mai curat, mai linistit decat in romania si serviciile sunt mai bune ; din cate m-am interesat pe site-uri nici preturile nu sunt prea mari ; mai ales daca vreti varianta sa va faceti singuri de mancare sunt sigura ca se gasesc de inchiriat diverse locatii (cum este in grecia unde sunt un fel de apartamente dotate cu de toate si la preturi modice ceea ce in romania nu gasim )

Anonim spunea...

:)
Plaja Tataia...ciudata denumire ati mai auzit... eu constantean, nu am auzit de asa o denumire.
Dar dupa descriere est eplaja de la Etex.
Cum se ajunge?
De la gara se ia autobuzul numarul 40, se coboara in statia denumita "Spitalul Militar".
De acolo se merg 500 metri inainte, in intersectie se face dreapta, se merge cam tot atat.
Nu va speriati... o sa aveti impresia ca nu s epoate cobora, e un mal abrupt si f inalt. Jos e Marea.
Va uitati cam 20-30 metri in dreapta si veti vedea niste trepte largi.... e amenajat oarecum... pe acolo se coboara.
Nu am fost inca anul acesta, totusi in aceasta zona, Plaja are portiuni cu nisip mai aspru, bucati de scoici.
Daca se merge de pe plaja catre dreapta se ajunge la Plaja modern (care e o plaja amenajata...cam aglomerata).
Inainte de a ajunge la plaja Tataia, veti vedea pe partea stanga, autoservirea Etex, de care vorbea Mihaela.
Este mancare variata, proaspata tot timpul, este si ieftin... garantez pt prospetimea mancarii.

In Constanta sunt multe plaje unde merg in general doar localnicii.
Aceste plaje sunt mai curate, mai linistite... cand te duci dimineata simti cu adevarat briza... aerul proaspat de mare.

In fiecare sambata, se fac excursii catre manastirile din dobrogea (Dervent, Sf Andrei, etc). Se pleaca dimineata, intoarcerea este seara. Dar este cu programare telefonica (daca e cineva interesat voi da detalii). Excursiile costa intre 30-50 ron.

Deasemeni se fac excursii sambata din Constanta in Bulgaria, 60 ron/persoana. Catedrala... nisipuriel de aur, castelul reginei Maria, Gradina botanica a reginei Maria, timp pt cumparaturi (si mai erau mentionate 2 biserici dar nu mai retin numele). Personal am fost cu niste prieteni si este minunat.

Merita sa mergeti la delfinariu pentru a vedea:
Demonstratii delfini LUNI – DUMINICA: 11:00; 19:00.
Demonstratii leii de mare LUNI – DUMINICA: 12:00; 16:00.

Mai sunt (dar nu f interesante)planetariu, microrezervatie, pasari exotice, acvariu.

Puteti vizita si acvariul din Constanta (la Catedrala din Constanta, coborati in jos pe scari, apoi mergeti spre faleza...acolo este un cazino... in interior exista un acvariu).

Ceea ce m-a impresionat pe mine foarte mult a fost Centrul Eco-turistic "Delta Dunarii" care se afla in Tulcea. Mai precis a fost impresionant acvariul, un acvariu urias, unul dintre cele mai mari din Europa. M-au impresionat atat speciile cat si faptul ca prin acvariu sunt tunele din sticla prin care trece vizitatorul, iar vietatile inoata in jurul tau.
(acvariul ocupa un etajul1 si subsolul cladirii).

Cine vine cu masina personala ajunge cam in 2ore jumatate (3 ore) de la Constanat la Tulcea.
Cine nu are masina personala poate ajunge fie cu trenul fie cu microbuze (autogari.ro).
E bine sa va stabiliti de acasa traseul... ca sa aveti timp s ale faceti pe toate.

Merita sa mergeti intr-o zi in delta Dunarii, sa faceti o plimbare cu barca prin delta.
Eu am mers dimineata din constanta, am vazut acvariul la Tulcea, am mers in Delta, am inchiriat un ghid si o barca cu motor, ne-a dus pana unde a putut s ane duca (cam 4 ore dus intors). Ne-a dus pe o parte, ne-am intors prin alta parte. Ne-am mai si oprit la un complex de case, pensiune, unde am baut suc, aveau si cazare in mijlocul apei :).
Sunt imagini "inimaginabile"! (ma scuzati pt descrere, dar asa este).
Barca+ghidul au costat 3milioane-lei vechi (dar am fost 6 persoane + ghidul).
Apoi am auzit de la localnici ca gaseam si mai ieftin.

Voi reveni pentru alte detalii....

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger