1/23/2011

Mari filosofi greci ai antichitatii

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Homer, poet epic grec, a trait in secolul IX inaite de Hristos; este autorul - contestat de unii - al Iliadei si Odiseii. Traditia il prezinta batran, mergand din cetate in cetate si recitandu-si versurile.

Solon, legislator, om de stat, poet si filosof, unul din cei 7 intelepti ai Greciei (640-558i.d.Hr). Ajungand arhonde, a redesteptat nationalismul atenienilor, a usurat pe cetatenii saraci de impozite si a restabilit armonia in cetate dand o constitutie democrata. Ne-au ramas fragmente din poeziile lui.

Teognis, poet grec, nascut la Megara (sec. VI i.d.Hr.). Deceptiile din viata explica pesimismul poetului, de la care ne-au ramas mai mult de o mie de versuri.

Prodicos, sofist grec din Chios (sec. V i.d.Hr). A predat elocinta si i-a avut discipoli pe Euripide si Socrate. Platon l-a pus in dialogul sau: Protagoras. Lectiile tinute de el i-au adus reputatie si avere.

Xenofon (430-355 i.d.Hr.) renumit prin Memoriile sale

Euripide, poet tragic grec, (480-406 i.d.Hr.) Cele mai cunoscute opere ale sale sunt: Alceste, Electra, Hecuba, Ifigenia in Taurida, Bacantele

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger