7/13/2011

Jertfa Pelerinului

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Suntem mandri pentru ca suntem romani!

Ne laudam cu istoria poporului nostru pe care o cunoastem printre randuri...

Ne laudam cu noi insine ca suntem oameni destoinici si buni la toate, in fond nu stim sa facem mare lucru! Dar stim multe...

Stim...

sa fim nemultumiti de cel de langa noi;
sa barfim vecinul, cunoscutul sau ruda cu mot;
sa cartim la orice nimic;
sa dam din nas la prima greseala a aproapelui nostru
sa il consideram pe Dumnezeu un tiran pentru ca nu ne asculta rugaciunile, de parca e de datoria lui sa ni le asculte noi fiind sfinti in viata si nefacand nici o greseala fata de El... El S-a jertfit pentru noi! Noi stim sa jertfim pentru El?

Aici am vrut sa ajung: JERTFA.

Noi stim sa jertfim ceva de-al nostru? sau doar asteptam ca altii sa se jertfeasca pentru noi? sau consideram ca noi avem doar drepturi si nicidecum si obligatii?

Discutand cu multi din pelerinii nostri care au mers cu noi in pelerinaje, am descoperit o multime de probleme, de neajunsuri si de necazuri. Fiecare pelerin din masina mergea in pelerinaj cu o durere in suflet dar si cu o nadejde ca Dumnezeu va vedea jertfa pe care ei o fac si le va asculta rugaciunile. Pomelnicele - pe care le dau pe la manastiri cu micul efort financiar pus in pomelnic - vor fi pomenite de oameni cu viata sfanta a caror rugaciuni au alta intrare la Dumnezeu! Tot o jertfa e si contravaloarea pelerinajului pe care fiecare om si-l plateste. E o jertfa si daca mai iei pe cineva cu tine in pelerinaj chiar daca nu ii platesti tu neaparat pelerinajul! Daca pleci pe un traseu, jertfesti din timpul tau. Ori in vremurile astea consumiste, timpul inseamna bani! Ori ce cadou cumparat de la manastiri pentru cei dragi, este tot o jertfa!

O jertfa bineprimita este jertfa ce izvoraste dintr-o dragoste sincera, nu din obligatie. Cand faci un lucru din obligatie, nu il faci cu drag! Nu pui suflet!

Iisus Hristos cand S-a jertfit pe Sine pentru noi, nu S-a jertfit din obligatie! Daca omul nu mai avea cum sa se mantuiasca si Tatal i-a dat ascultare sa ii rascumpere pe oameni, ce sa faca si El? A trebuit sa se jerteasca de gura Tatalui! Nu?

NU!

S-a jertfit din iubire pentru oamenii pe care El impreuna cu Tatal si cu Duhul, ne-a facut!

Din experientele cu pelerinii, am constatat lucrarea lui Dumnezeu in viata lor!

Cei care s-au rugat pentru servici, si-au gasit servici!
Cei care s-au rugat pentru soarta si-au gasit soarta (multi la M-rea Bistrita si Tiganesti)!
Cei care s-au rugat pentru reusita la examene, au luat note foarte bune!
Cei care s-au rugat pentru sanatate, unii s-au vindecat (multi la Aiud si Prislop) altii si-au ameliorat problemele de sanatate.
Etc, etc, etc.

Multi au pacate grave, precum avorturi si merg in pelerinaje sa se roage pentru iertarea pacatelor grave care aduc urmari dezastruoase in viata lor! O groasa de necazuri...

De aceea, daca doriti sa va impliniti o rugaciune, sa scapati de un necaz sau ce problema ati avea, luati-va obiceiul sa jertfiti ceva din al dumneavoastra nu din al altcuiva! Pelerinajul e forma cea mai ideala de jertfa. De ce, am aratat mai sus.

Intr-adevar bugetul personal isi poate spune parerea, dar am cunoscut persoane care si-au amanetat verigheta sau multi s-au imprumutat, numai sa poata sa mearga in pelerinaj sa poata sa se roage pentru nevoile lor. Cu cat jertfesti mai mult, cu atat iubesti mai mult! Iar dupa ce ti-ai vazut sacii in caruta, sa nu uiti de unde ai plecat!

Va recomand acest video: De ce nu ne asculta Dumnezeu rugaciunile? De aici veti putea intelege mai bine cum trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu, cum sa fie rugaciunea noastra...

teolog Iordachescu Constantin
(fost ghid turistic in pelerinaje)

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger