1/25/2012

Perceptii Gresite in Privinta Casatoriei. De la babe citire. Roata de Rezerva

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Lansez acest nou articol din dorinta de a sublinia cateva lucruri pe care "babele" noastre le incurajeaza foarte mult.

Vorba unui parinte duhovnicesc de la o manastire de pe langa orasul Falticeni:

- De la babe citire! Sa nu luam aminte! Pace tuturor!

1. Doi frati nu se pot casatori in acelasi an!
FALS!
Care e logica?
In vechime, oamenii erau foarte saraci si nu putea sa intretina doua cheltuieli mari de zestre in acelasi an. De aceea, isi casatoreau copii in ani diferiti. Dar in vechime nu era ca in zilele noastre. Fecioria era adevarata comoara! Era o mare rusine sa nu fii feciorelnic la casatorie. Azi este invers: e o mare rusine sa fii feciorelnic la casatorie. S-a stricat mentalitatea omului!
De ce? Cum s-a ajuns aici?
Din cauza necredintei! Omul nu mai are frica de Dumnezeu. El zice ca e crestin, dar cu fapta nu este! E doar botezat. In realitate omul crede intr-un Dumnezeu abstract care este izolat undeva in cer, si de acolo il lasa pe om sa faca ce vrea el. Omul a cautat sa isi creieze un Dumnezeu dupa mintea sa, astfel incat constiinta lui sa nu il mai mustre! Omul cauta sa isi justifice patimile. Asa au aparut si multe erezii.

Un sfant parinte care a trait pe la inceputul crestinismului zicea:
"Azi, ne impartasim cu potir de lemn, dar credinta oamenilor e de aur. La sfarsitul veacurilor, oamenii se vor impartasi din potire de aur, dar credinta lor va fi de lemn."

La aceasta ratacire contribuie foarte mult media care prezinta tanarului "modele" care nu au o viata bineplacuta lui Dumnezeu. A se vedea toate vedetele de care se vorbeste mereu in Media. Am scris si un articol pe aceasta tema. Il gasiti aici.

Deci, e mai bine ca unul din frati sa se casatoreasca, iar celalalt sa isi continuie viata desfranata? Sau poate ca nu a cazut cu fata in desfranare, dar daca se va intampla acest lucru in anul urmator? Dar, daca ii prinde moartea nepregatiti de tineri? S-a facut un studiu:

2. Casatoria de Proba/Roata de rezerva

Azi e la moda.

- Sa vedem daca ne potrivim.
Am intalnit multe cazuri. Dar mentionez unul singur: Un individ sta in Casatoria de Proba de cativa ani. I-a facut fetei 2 copii si acum ii vine al 3 lea.
Parintele l-a intrebat:
- Dar cand va casatoriti? Cat o mai tii de roata de rezerva?
Omul i-a zis:
- Pai sa vad daca o iau in casatorie ca uite ca nu ne intelegem si ne certam.

Astfel de cazuri se intampla din vina parintilor acestor tineri. Ei trebuie sa puna piciorul in prag. Dar pana acolo e vorba de educatia religioasa pe care au dat-o copiilor lor.

Tu ca parinte daca ii oferi copilului tau tot ce e necesar vietii, dar nu ii arati calea spre Dumnezeu, spre Biserica, deci daca nu ii dai si hrana pentru sufletul lui, mai tarziu copilul tau iti va face numai suparari!

Ce credeti? Un parinte e bucuros cand vede ca fata lui nu se marita odata? Cand are copil cu cineva si acel cineva tot amana casatoria? Crezi ca fata care sta de proba, nu sufera in sinea ei? De multe ori aceste casatorii de proba duc si la avorturi.


Ce inseamna cu adevarat familia? S-a pierdut cred ca sensul sau intelegerea corecta a familiei. Iata cum priveste o mama a 3 copii familia: Mica societate - FAMILIA

Voi reveni ulterior cu completari!

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger