4/24/2013

Un altfel de albastru, Autor Victor M.Ionescu

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Lansare de carte la Libraria SOPHIA

In data de 3 aprilie a.c. Libraria SOPHIA a gazduit lansarea volumului de poezie “Un altfel de albastru”. Autorul, Victor M. Ionescu, deja cunoscut ca “recidivist” (se afla la cea de a treia carte publicata), a ridicat stacheta evenimentului literar prin calitatea deosebita a invitatilor sai speciali: scriitorul Sorin Preda, poetul Sorin Teodorescu, actorul Eusebiu Stefanescu si, la urma dar nu in ultimul rand, Sabina Serbanescu, un copil de numai 15 ani, extrem de talentat, despre care, cu siguranta, veti mai auzi multe lucruri frumoase in viitorul mai mult sau mai putin apropiat.
Cu astfel de invitati, ceea ce se anunta de la inceput o banala lansare de carte, s-a transformat imediat intr-o magica seara de poezie si muzica, gustata ca atare de cei vreo 50 de participanti – potentiali cititori – care au infruntat vremea ploioasa de afara pentru a fi prezenti la aceasta lansare.
S-ar putea povesti multe, dar déjà exista un filmulet pe you tube, am mai postat si noi niste poze, asa ca nu ne mai ramane decat sa reproducem scurtul dialog cu autorul acestui volum, pe care am reusit sa-l interogam imediat dupa sesiunea de autografe, dar inainte de a degusta si el din vinul rosu, care a curs din belsug pentru a sarbatori inflatia de albastru.

Constantin Iordachescu: - Cum ti s-a parut aceasta lansare?

Victor M. Ionescu: - Tu sa-mi spui asta, fiindca ai fost pe partea cealalta a “baricadei”!

C.I.: - Sincer? Ei bine, aratai ca mielu’ pascal dus la taiere!

V.M.I.: - Bravo! Asa m-am si simtit…Nu am abilitatea de a sta in lumina reflectoarelor si de a face  frumos catre populatie…Am reusit sa raman un muntean semi-salbatic, care si aici, in Bucuresti, port in desaga sufletului roua selenara ce straluceste in dimineti cetoase peste fanetele fragede adapostite de Obcinile Bucovinei, peste care caii salbatici de la Lucina alearga insuportabil de frumos.

C.I. – Noua, celor prezenti, ne-a placut lansarea cartii tale…

V.M.I.- Haide, frate Constantine, zau ca mi se pare foarte mult spus…Auzi: lansezi o carte…De parca as fi lansat la apa un altfel de Titanic…Sigur ca au fost momente frumoase, dar ele se datoreaza in exclusivitate maestrului Eusebiu Stefanescu – un artist autentic, in fata caruia as ingenunchia oricand pe strada si i-as saruta mana fara nici un fel de rezerva – si acelei copile – Sabina Serbanescu – care este o eleva premianta, care canta de ani buni in corul de copii al Operei Romane, face canto, se pregateste pentru viitoarele examene si da dovada, zilnic, de seriozitate si maturitate. Nu uita ca vorbesc despre un copil de 15 ani, despre care chiar pot sa si proorocesc acum si aici doar atat: “A star is born”. 

C.I. – Ce-ar mai fi de spus?

V.M.I. – Sa ne dea Dumnezeu sanatate si putere de munca tuturor celor care suntem astazi aici, si nu numai, ca sa ne putem duce la capat proiectele pe care le avem fiecare!

C.I.- Doamne-ajuta!

V.M.I. – Dumnezeu, dragutul de El, ne ajuta, asa cum a facut-o dintotdeauna, fiindca ne iubeste pentru ca suntem copiii Sai. Important este sa avem si noi buna-vointa de a face lucrurile asa cum trebuie. Cu rabdare, chibzuinta si credinta. Aceasta este cheia succesului. Iar restul, desigur, este poezie…




Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger