11/15/2013

Faptele credintei si iubirea jertfelnica

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !


Oameni spun: "Eu sunt credincios in felul meu. Am credinta in inima mea! Il iubesc pe Dumnezeu." 

Bun, dar pe ce se sprijina cuvintele tale? Cum demonstrezi ca intr-adevar crezi in Dumnezeu si il iubesti?

Sf. Ap. Iacob spunea in epistola sa: "Credinta fara fapte este moarta!". Deci faptele demonstreaza daca credinta ta este vie si lucratoare sau nu. 

Sa facem o comparatie ca sa intelegem mai bine cum stau lucrurile. Avem doi copii: unul asculta de parintele lui si altul nu vrea deloc sa asculte. Presupunem aici ca e vorba de un parinte bun, de nota 10. Copilul care nu vrea sa asculte de parinte sub nici o forma, demonstreaza faptul ca nu isi iubeste si nu isi respecta parintele! Faptele lui demonstreaza acest lucru. Parintele il iubeste oricum caci este copilul lui, dar copilul nu isi arata prin fapte iubirea fata de parintele sau. Astfel intre cei doi se afla o stare de tensiune, nu de iubire. Dar celalalt copil chiar daca poate a mai calcat stramb si nu a ascultat de parintele lui mai demult, el s-a straduit din rasputeri sa isi asculte parintele. Astfel intre cei doi se creaza o armonie si o buna intelegere. Intre ei putem vorbi de iubire, care se concretizeaza in fapte si se maturizeaza treptat, se cristalizeaza. 

Sf. Ioan Evanghelistul spunea in prima sa epistola ca "Dumnezeu este iubire" (I Ioan 4,16), iar in Evanghelia sa se spune ca: "Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat, ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică” (Ioan 3,15).

Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu a facut un lucru colosal pentru noi: S-a jertfit si a murit pentru noi! Te-ai gandit vreodata ca cineva a murit pentru tine? A murit pentru cei de ieri, pentru cei de azi si pentru urmasii de maine? Da! Cineva a murit pentru mine! Hristos! Si eu ce fac pentru El? Cum imi arat recunostinta fata de El, fata de jertfa Lui? Cum ii demonstrez ca apreciez ceea ce a facut pentru mine, cum ii arat ca eu cred in El si il iubesc? El S-a jertfit pentru noi si noi ar trebui sa jertfim ceva pentru El. 

Ce putem jertfi? 

Jertfim din timpul nostru! Seara inainte de culcare, in loc sa ne rezumam la un Tatal nostru spus in fuga, jertfim 30 de minute din viata noastra sa facem un acatist sau un paraclis sau rugaciunile de seara. Renunt la emisiunea preferata sau filmul preferat pentru Hristos si castig timp. Multe persoane mi-au spus ca seara fac doar Tatal nostru si casca mereu. Ma intrebau de ce casca? Casca pentru ca nu se roaga cum trebuie si nu au exercitiul rugaciunii. Diavolul cauta sa le fure si putina rugaciune pe care o fac. Sa nu imi ziceti ca in timp ce cascati nu va fuge gandul in alta parte! Daca cineva v-ar zice o propozitie si ar casca mereu in acest timp, ati intelege ce vrea sa zica acel om? Oare Dumnezeu intelege ceva din cascatul nostru?

Unele persoane mi-au zis ca nu au timp seara sa se roage. Muncesc in cursul zilei prea mult si sunt prea obosite seara. Dumnezeu vede lucrul acesta! Dar tot poti face ceva pentru EL! Dimineata cand pleci la servici sau la scoala, in loc sa iti pui castile in urechi sau sa deschizi casetofonul masinii, te rogi cum poti cu propriile tale cuvinte: "Doamne iti multumesc pentru ca mi-ai mai dat inca o zi de viata, ca am trecut timpul noptii cu bine! Doamne ajuta-ma si azi, ocroteste-ma de rele! Slava Tie pentru toate!" sau poti spune rugaciunea mintii: "Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa". La fel poti sa te rogi si la servici sau la scoala, si cand te intorci acasa! Aducerea aminte de Dumnezeu naste rugaciune! Pana si un simplu "Doamne ajuta" este o rugaciune!

Sf. Apostol Pavel ne indemna: "Rugati-va neincetat" (I Tesaloniceni 5,17). Noi nu putem sa ne rugam neincetat dar putem sa transformam viata noastra intr-o rugaciune prin felul cum am prezentat mai sus.

Mai jertfim din timpul nostru duminica mergand la biserica la Sf. Liturghie. Nu mai dormi pana la 11-12 duminica, ci te trezesti la un 9-9.30 pentru ca la ora 10.00-10.30 sa fii la biserica din coltul strazii la Sf. Liturghie la intalnirea cu Hristos.

A inceput postul Craciunului! Renunti la mancarea de dulce atat de gustoasa, la cafeaua cu lapte si la fripturile si dulciurile preferate pentru Hristos. Le inlocuiesti cu o mancare mai modesta de post. Iti tai voia.

Iata lucruri mici, dar importante inaintea lui Dumnezeu! Nu sunt lucruri imposibile!

Hristos a spus: "Nu poate pomul rau sa faca roade bune" (Matei 7,18) "Dupa roadele lor ii veti cunoaste" (Matei 7,20)

Astfel, prin faptele noastre putem dovedi ca intr-adevar credem in Dumnezeu si il cinstim pe El!

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog