11/05/2014

Ceausescu - Secrete Interzise

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Autor: Arhitect Camil Roguski, Florentina Chivu
Editura Lucman
Bucuresti, 2004p.136

la vila de la Snagov si in toate celelalte palate dormea cu doi caini, nu cu unul.  Nu trebuia sa faci nici o miscare brusca sau sa discuti mai tare, ca imediat cainele sarea pe tine.

p. 143


Dr. Gheorghe Radulescu  era un om wxtraordinar, dar care se saturase de nazurile lui Ceausescu, fiind foarte fricos, il tot intreba pe doctor ce sa faca, dar proceda de capul lui si, mai ales, de capul ei. Tin minte ca mama Elenei, cazata la Snagov si care era o zgripturoaica de prima clasa, mult mai rea decat fata ei, era initiatoarea lacurilor babesti. Or fi fost bune, dar nu cadrau cu omul de „avangarda”, asa cum se numea el. Fiind un om foarte temator, chiar daca nu era bolnav, se considera ca atare. Ceausescu avea un frate care suferea de o forma de diabet si avea si el impresia ca are diabet. Prin urmare, fara sa-i recomande medicul,tinea regim. In ultima vreme ajunsese sa aiba diabet, avea si cancer de prostata, probabil fusese iradiat de „fratele din Est” si, dupa specialitatea medicilor care il vizitau tot mai des, mi-am dat seama ca n-ar mai fi avut de trait decat un an sau doi. Ii era atat de teama de iradiere, incat la usile de la Comitetul Central existau aparate, in afara de contoarele Geiger pe care le purta cu el sub forma de stilou. Daca venea la CC cineva care facuse o radiografie dentara sau un tratament cu raze Roentgen, imediat se sesizau securistii de la usa si opreau persoana respectiva: „Tovarase, ne pare rau, dar vino dumneata maine sau poimaine, cand puteti trece prin grila de depistare a radiatiilor”. De ceea ce i-a fost frica n-ar fi putut scapa. Poate ca a murit mai de timpuriu. 


«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog