12/20/2014

Ce probleme intampina preotii in parohie cand merg cu ajunul?

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

1. Multi oameni nu stiu sa faca sfanta Cruce, in special cei de la 35 ani in sus pana la cei batrani. E mai usor sa canti la cobza... fluturand mana in graba rugandu-se intens: Ia Doamne musca de la mine!!! Cu multa rabdare parintele a stat sa ii invete pe oameni sa faca corect Sfanta Cruce. Totusi este arma asupra diavolului. Si copii o fac mai corect, doar au invatat la scoala la religie.

2. Copii sunt prea fascinati de jocuri si de internet. De multe ori toarna tone de aracet sau lipici pe scaunul din fata calculatorului incat nu se mai pot ridica de pe el. Parca ar fi un invalid in scun cu rotile. Sta preotul cu Sfanta Cruce sau cu Icoana in mana in fata lui rugandu-l sa se inchine si el. Insa e prea ocupat. Pupa repede icoana insa cu ochii rastigniti in calculator si fara sa faca Cruce. Parintii iau apararea copiilor: Ce sa facem cu calculatoarele astea...? Pai cum asa mai oameni buni? Ce fel de exemplare cresteti voi? Nu puteti face nimic?

3. Mamaie te-ai impartasit?
Eu? Da! Cand eram la mama acasa.
Pai nu vrei sa vin sa te impartasesc?
Eu stiu...?

Tataie vrei sa te impartasesc? Da nu fumezi si tu 3 zile?
Ce? 3 zile? NU POT!
Da nici in ziua in care te vei impartasi?
Nici!

Impartasirea batranilor este foarte importanta. Unii nu s-au impartasit o viata intreaga, altii au avut grija de sufletele lor. Unii pun inceput bun la batranete. Dar lui Dumnezeu trebuie sa ii dam faina tineretii, nu tarata batranetii! Insa dam si noi ce avem fiecare!

4. Sunteti cununati la biserica?
Nu parinte! Nu avem bani! Asteptam cand om avea si noi cu ce!
Pai cum asa!? In ritmul asta nu o sa aveti niciodata bani pentru ca nu aveti binecuvantarea lui Dumnezeu! Intai cele duhovnicesti si apoi vin si cele lumesti! Iar apoi, toate pacatele astea (ale desfranarii) se vor razbuna mai tarziu pe voi, de va veti ruga si va veti intreba: Doamne da ce am facut de ne pedepsesti asa? Dumnezeu vrea sa ne pedepsim in lumea asta nu in cealalta. Si nimeni nu iti garanteaza siguranta zilei de maine? Veniti la biserica si va cununati! Va promit ca nu va costa nimic, numai puneti-va in randuiala!

5. Cimide! (Inchina-te in limba romanes)
Bre! Copii astia ai tai sunt botezati?
Nu parinte!
Pai cum asa bre? Ia adu-i la Biserica neaparat! Nu te costa nimic! Daca nu, vin cu un cazan urias pe strada voastra si va botez pe toti la rand ca multi ati tot amanat botezul! Amanarea de la cel rau este!

6. Vine parintele! Inchideti va rugam cainii!
Pe jos gheata! Cainii dezlegati...
Da nu musca cainele meu...! si hat! il prinde si ii perforeaza reverenda parintelui care nu e chiar ieftina...!
Ham! Ham! Ham! In loc sa stau linistit sa imi vad de gheata de sub picioare, trebuie sa imi vad de cainii dintre picioare. Na si tie un picior in gura ca vad ca mi-l cauti! Mars de aici!
Nu pot intelege de ce primesc unii oameni preotul cu cainii dezlegati...! In Moldova nu am vazut asa ceva! Nu va inchipuiti ca toti cainii sunt din aceea mici si galagiosi! Sunt si unii mari care nu prea stii ce le poate bate capul! Doar e animal!

7. Vai parinte iertati deranjul...!
Da nu am venit in inspectie!
Putini oameni se sinchisesc sa isi faca curat in casa cand stiu ca vine preotul... Asa o fi si in sufletul lor! Cand te impartasesti cu Hristos, deci il primesti pe Hristos in tine, faci putina curatenie in sufletul tau, nu? Te duci de te spovedesti! Preotul il reprezinta pe Hristos! Iti calca Hristos si Sfintii ingeri pragul casei tale! Cum il primesti? De ce nu ii deschizi?

8. Nu veniti la noi ca nu am bani!
Da, ti-am cerut eu ceva?! Lasa-ma sa iti binecuvintez casa! Vine si la tine Craciunul sau Boboteaza!

9. Cazurile sociale, casele cu copii multi sau batranii singuri sunt trecute intr-o evidenta. Cand gasim sponsori, ii trimitem la cine trebuie.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Un comentariu:

cimaxcim spunea...

Puterea iubirii face minuni oameni buni, a cauta greseala nu face decat sa prelungeasca o stare de lipsa de stima fata de propria persoana....toata lumea greseste.

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog