12/05/2014

Sarbatori fara sarbatoriti. Vine Sf. Nicolae si Craciunul

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Apar pe facebook postari de genul: "vin sarbatorile". Ce sunt aceste sarbatori pt unele persoane? Sunt momente prielnice pt petreceri, desfatari gastronomice, barfe si desfranare. Dar pe cine/ce sarbatorim? Sarbatorim ziua de nastere a Mantuitorului Iisus Hristos. Cand serbam ziua cuiva mergem in vizita la el si stam cateva ore in casa lui. Ce fel de sarbatoare tin romanii fara Cel sarbatorit? Daca nu mergi in vizita la Hristos de Craciun la Sfanta Biserica de ce te mai pregatesti atata?

Maine este Sfantul Nicolae. Se fac multe cadouri maine. Dar putini vor fi cei care vor merge la Biserica sa il sarbatoreasca si sa se intalneasca acolo cu Sf. Nicolae. Deci iarasi serbare fara sarbatorit...

Cum sarbatorim insa duhovniceste ca trupeste toata lumea se pregateste? Mai intai apelam la tainele lui Hristos Spovedania si Impartasania pt a ne curati haina sufletului si pt a ne sfinti. Asa curatiti vom putea merge la nunta Mirelui Hristos! Cu aceasta haina de lumina vom putea intra in Imparatia cea cereasca! Altfel, NU!


Mai adaugam postul care este un exercitiu de autocontrol si de purificare. Mai adaugam renuntarea la obiceiurile proaste si la egoism.

Craciun = Nasterea lui Hristos care se serbeaza in familie. Intreaga familie merge la Biserica, se spovedeste, se impartaseste. Pregatirea se face si sufleteste si trupeste. trupeste prin toate bunataturile ce le punem pe masa de Craciun. Daca ne rezumam doar la acestea din urma, am pierdut esentialul: comuniunea cu Hristos. Ne sarbatorim pe noi insine.

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger