1/13/2014

Poezie in memoriam Mihai Eminescu, autor Victor M. Ionescu

Niciun comentariu:
 Floare-albastră, Poezie…

Când luceafărul de seară
Lumii-i pune căpătâi
Mă gândesc – a câta oară?-
Că străluce peste ţară
Pentru EL, întâi şi-ntâi…

EL, născutul din durere,
Bun de sfânt în calendar,
A stors vorbele de miere,
De uimire, de tăcere,
Aripi dându-le. Şi har…

Iar în calendar să scrie
Cu grai dulce, românesc:
FLOARE-ALBASTRĂ, POEZIE,
STEAUA TA DIN VEŞNICIE
LUMINEZE EMINESC!


1/12/2014

Frumusetea trupeasca - o privire in trecut si in prezent

Niciun comentariu:

Mitul lui Narcis servește ca pildă pentru toți cei care pun aspectul fizic mai presus de orice. Frumosul vânător s-a privit în apă și s-a îndrăgostit atât de mult de propria reflecțe încât nu și-a mai putut desprinde privirea de pe suprafața apei și și-a petrecut tot restul vieții admirându-se.
Dintotodeauna oamenii au fost fascinați de ideea de frumusețe și deși ni se spune tot mai mult că această preocupare este una superficială, tendința naturală este aceea de a avantaja oamenii frumoși. Aceștia au mai mute beneficii în viață încă de la o vârstă fragedă. Copiii drăgălași au parte de mai multă atenție din partea celor din jur, la grădiniță, mai apoi la școală și apoi la locul de muncă. Ceea ce societatea a considerat a fi frumos s-a schimbat considerabil de-a lungul timpului.
1. Obezitate versus anorexie
Timp de mai multe secole, a fi slab însemna a fi sărac - nu aveai suficientă mâncare și îți petreceai tot timpul lucrând pământul. Pe de altă parte obezitatea era semn de bogăție și frumusețe. Începând cu finalul secolului 18, cuvântul dietă a început să se strecoare în vocabularul nostru. La început, aceste diete erau recomandate doar bărbaților, pentru că se considera că femeile trebuie să fie grase și voluptoase. Odată cu trecerea timpului, a fi rotofei nu a mai fost considerată a fi o calitate, iar idealul de frumusețe s-a orientat tot mai mult către un trup suplu.
2. Machiajul este obligatoriu
Egiptenii antici, dar și grecii și romanii iubeau machiajul - arheologii au găsit urme de chituri cosmetice care conțineau versiuni primitive de rimel, fond de ten și ruj. Aceste civilizații timpurii erau excepția de la regulă pentru că de-a lungul timpului, machiajul a fost interzis în secolele care au urmat. Dacă vedeai o femeie machiată în secolul 19, acest lucru însemna fie că este o prostituată sau o actriță (profesie la fel de defaimată ca și prostituția). Regina Victoria a ținut chiar un discurs public despre cât de vulgar este machiajul și cât de frumoasă este modestia.
Dar machiajul a revenit în forță datorită apariției filmului. Max Factor este cunoscut drept părintele machiajului pentru că a creat produse care arătau bine pe marele ecran, dar a avut și ideea genială de a le recomanda femeilor de rând. În ziua de astăzi, industria produselor de make-up obține profituri de miliarde de dolari ce se adaptează constant noilor idealuri de frumusețe.
3. Piele bronzată
Tenul palid a fost considerat un standard de frumusețe timp de câteva secole. Atât femeile cât și barbații aplicau ceruză, o vopsea albă pe bază de plante, ce avea scopul de a le face tenul mai deschis la culoare. Persoanele înstărite pictau chiar fine linii albastre pe față ca semn al bogăției și statutului. Cei bronzați erau doar săracii care petreceau zile în șir în arșița soarelui, lucrând câmpul.
La începutul secolului 20 însă, tenul bronzat a început să devina un must. Coco Chanel a fost cea care a suferit de arsuri solare în timpul unei vacanțe pe iaht și se pare că cei din jurul său au considerat acest lucru un exemplu de urmat. Doctorii au început mai apoi să recomande terapia cu soare. Pe măsură ce bogații petreceau tot mai mult în aer liber, jucând tenis sau golf, cei mai săraci lucrau ore în șir în fabrici. În ziua de astăzi, deși efectele negative ale soarelui sunt cunoscute, mersul la plajă este un lucru extrem de popular.
4. De la blondă la brunetă
Câteva studii realizate în anii 90 arătau că femeia ideală este blondă cu ochii albaștri și cu un ten de piersicuță și o alură inocentă. În 2011, aceleași studii o desemenau câștigătoare pe femeia tip Angelina Jolie: păr întunecat, buze pline și o atitudine de fată rea.
Un studiu realizat în 2011 a arătat și faptul că femeile ce provin dintr-un amestec de rase sunt considerate a fi foarte atrăgătoare.
5. Părul, mereu în schimbare
Ce constituie un păr atractiv este probabil unul dintre cele mai schimbătoare lucruri din istoria frumuseții. De la permanent la perfect întins, de la bob la bucle până la brâu, cerul este limita în ceea ce privește stilurile de coafare și întreținere a părului. Cel mai amuzant este cel în care petreci ore în șir aranjând părul în așa fel încqt să arăți întreaga zi ca și cum abia te-ai fi dat jos din pat.
6. Depilatul - o moda recentă
Există dovezi conform cărora în antichitate oamenii îndepărtau parul nedorit de pe corp, însă acest obicei a fost abandonat mai apoi pentru o perioadă lungă de timp, în special pentru că piesele vestimentare nu lăsau prea multă piele la vedere. La începutul secolului douăzeci însă, rochiile fără mâneci au devenit populare, iar femeile au început să se depileze la subraț. Acest lucru a fost încurajat si prin campaniile agresive ale companiilor producătoare de lame de ras, care au realizat faptul că pot avea mai mulți clienți. Mai târziu au urmat și reclamele la îndepărtarea părului de pe picioare.
7. Zona inghinală - o altă poveste
Ideea conform căreia femeile trebuie să îndeparteze inesteticul par de pe picioare si de la subraț a avut legatură cu noile trenduri vestimentare. Pe măsură ce hainele au devenit tot mai minuscule, nuditatea feminină a devenit din ce în ce mai des întâlnită. De la show-uri de cabaret cu bikini minusculi la filme pornografice ilegale, părțile intime au devenit tot mai expuse și s-a impus nevoia unei schimbări. În special o dată cu anii 90, părul pubian nu a mai fost întâlnit în revistele de tip Playboy, iar tot mai multe femei au devenit adeptele depilatului brazilian.
8. Mirosul frumuseții
Frumusețea pare a ține de vizual, dar mirosurile joacă de fapt un rol extrem de important în determinarea modelului de frumusețe. Curățenia este unul dintre cele mai importante aspecte ale atractivității: de la un ten luminos, la un par plin de volum și la un miros proaspăt și îmbietor, look-ul îngrijit este cel care face furori. Acest lucru ar fi de necrezut pentru cei care au trăit în vremuri îndepărtate când se considera că apa este transmițătoare de boli, iar oamenii o evitau cât puteau de mult.
9. Operațiile estetice - de la extravaganță la normalitate
În urmă cu doar câțiva zeci de ani, operațiile estetice erau considerate a fi teritoriul celor bogați și celebri sau al celor în căutare de faimă. În ziua de astăzi ele sunt din ce în ce mai populare și acceptate de către public.
10. Bărbații intră în joc
Pentru o perioadă lungă de timp obsesia față de frumusețe le-a aparținut femeilor. În ziua de astăzi bărbații sunt tot mai interesați de proceduri și produse ce erau dedicate doar femeile. Unul dintre tratamentele tot mai populare în rândul bărbaților este face-lifting.
Sursa: www.euforia.tv

Istoria machiajului din cele mai vechi timpuri pana astazi

Niciun comentariu:
Machiajul are o istorie de cel puțin 6,000 de ani în aproape fiecare societate, iar ea este în cele mai multe cazuri una turbulentă. Dacă te îngrijorează ingredientele folosite în ziua de astăzi în produsele de make-up, trebuie să afli ce foloseau în trecut atât femeile cât și bărbații și care era prețul pe care îl plăteau pentru această extravaganță. Trendurile de machiaj se schimbă în mod constant și este interesant să aruncăm o privire la evoluția cosmeticelor.
Istoria machiajului din timpuri antice
Primele dovezi arheologice datează din anul 4,000 Î.C. au fost descoperite în Egiptul antic unde în interiorul mormintelor au fost găsite numeroase vase cu unguente. Din cauza aerului fierbinte, uscat, atât bărbații cât și femeile foloseau o cremă ce înmuia pielea, prevenea arsurile ș limita efectele negative ale vijeliilor de nisip.Egiptenii antici credeau că machiajul avea un rol mai important decât accentuarea trăsăturilor, ci că îi protejează și de spiritele rele și îmbunătățește vederea.
Culorile preferate ale egiptenilor erau negrul și verdele. Își decorau ochii cu verde închis, dar și contur negru pentru a accentua forma migdalată a ochilor. Substanțele din care era realizat creienul negru protejau ochii de arsurile solare, dar și țineau la distanță insectele.  Era recomandat de medici și pentru a trata anumite boli ale ochilor.
Sărutul morții
Egiptenii antici foloseau un tip de ruj pentru a da culoare buzelor și obrajilor. Ingredientele folosite pentru pasta roșie erau iodina și bromina, iar această combinație periculoasă pentru sănătate a devenit cunoscută sub numele de “sărutul morții”
Conform anumitor surse, rujul Cleopatrei era făcut din greieri carmin și ouă de furnici. Atunci când sunt mărunțiți într-un mojar, greierii aveau o culoare roșie puternică, iar ouăle de furnici constituiau baza. Ei foloseau solzi de pește pentru a da strălucire rujului.
Filozoful roman Platon (254-184 Î.C.) a spus “o femeie fără machiaj este ca mâncarea fără sare”. Până spre mijlocul secolului 1 Î.C., romanii foloseau numeroase produse cosmetice cum ar fi Kohl pentru gene și sprâncene, cretă pentru albirea tenului și ruj pentru a da culoare obrajilor. Ei se depilau si foloseau soluții de albire a dinților. Femeile persane foloseau henna pentru a-și vopsi părul și fața crezând că astfel vor putea chema zeul pământului.
În societățile greco-romane, femeile își albeau fața, iar în evul mediu, acest lucru încă era considerat un semn al bogăției. Tot atunci oamenii își drenau sângele pentru a fi mai palizi. În perioada Renașterii, vopseaua cu grafit era folosită, dar și cea cu arsenic sau mercur. Acestea nu doar distrugeau pielea, dar duceau la caderea părului, probleme cu stomacul, febră și într-un final cauzau moartea.
În timpul domniei lui Charles al II-lea, în secolul 17, machiajul puternic a apărut ca o nevoie de a contrasta cu paloarea cauzată de boli și epidemii.
Mai târziu însă, machiajul a fost considerat lucrarea diavolului și modul prin care femeile induceau bărbații în ispită. Astfel timp de mulți ani a fost interzis.
În anii 1800, era considerat foarte vulgar și era purtat doar de actori și prostituate. Treptat însă, machiajul a început să fie din nou acceptat, însă doar în nuanțe naturale. În timpul revoluției franceze din secolul 18, rujul era folosit pentru a crea impresia unui trup sănătos, iar în 1884 a fost inventat la Paris primul ruj modern. Era învelit în hârtie mătăsoasă și era făcut din ulei de ricin, ceară de albine și seu de căprioară.
Secolul 20 și patriotismul
Adevărata revoluție în istoria machiajului a început în 1910, până atunci, femeile își făceau singure un fel derimel din ceară de albine pe care o aplicau pe gene în formă lichidă, topită. Unele femei foloseau un fel de vaselină pentru a conferi strălucire genelor. În 1909 s-a deschis primul magazin ce vindea cosmetice la Londra, iar de aici totul a luat forma comerțului.
Popularitatea filmelor mute a crescut  si popularitatea cosmeticelor, pentru că actorii foloseau rujuri negre pentru a-și contura buzele. Tot în acea perioadă au apărut rujurile sub formă de tub.
În 1920, Coco Chanel a creat stilul Flapper, ce însemna ochi conturați cu negru, buze roșii și unghii la fel de sângerii.
În timpul celui de-al doilea război mondial, în multe țări machiajul era considerat un gest patriotic din partea femeilor pentru că ele trebuiau să își arate optimismul și încrederea. Când revista Vogue a realizat o ședință foto cu turcoaice cu ochi machiați cu henna , industria filmului a copiat imediat modelul. Această tehnică de machiaj face ca ochii să pară mai mari, iar noțiunea de vampă a devenit una populară, atribuită acestui tip de make-up.
În timpul anilor 1960 și 1970, mai multe femei din țările vestice mai ales au renunțat la machiaj, influențate fiind de mișcarea feministă, ce susținea că femeile trebuie să se ridice deasupra noțiunii de obiecte sexuale, înzorzonate pentru a provoca plăcere bărbaților.
În ziua de astăzi, femeia modernă are o sumedenie de alegeri: de la a nu purta machiaj deloc, la a se machia într-un mod cqt mai aproape de natural, la un look complet extravagant. Se poate spune că trăim în cele mai bune timpuri, în care o multitudine de atitudini sunt îmbrățișate și în care fiecare femeie este liberă să experimenteze și să-și creeze propria frumusețe.
Sursa: www.euforia.tv

1/02/2014

Carti de Psihoterapia Ortodoxa - PSIHOLOGIE CRESTINA

Niciun comentariu:
Va prezint cateva carti deosebite de psihologie care trateaza problemele psihice din punct de vedere crestin. Veti putea vedea c\efectele pacatului asupra sufletului. Psihoterapia crestina nu exclude tratamentul medicamentos ci identifica problema - si vindeca rana lasata de pacat prin metodele Sfintilor Parinti. E de remarcat faptul ca Psihologia ca si Stiinta a aparut destul de recent. Probleme psihice au existat de cand e lumea si au fost tratate ca atare.

Pentru a afla mai multe lucruri despre carti sau pentru a le comanda dati click pe titlu.



Iata o serie de carti scrise de Dr. Dmitri Avdeev, un excelent psihoterapeut din Rusia:

NERVOZITATEA - click pentru comanda





Crestinul in fata bolii, suferintei si mortii

Depresia - idei extrase de la Dr. Dimitrie Avdeev

Niciun comentariu:
Am cumparat o carte numitra DEPRESIA scrisa de un doctor rus Dimitrie Avdeev. Consider ca aceasta carte este utila oricui, nu numai celor care se lupta cu depresii.

Simtomele Depresiei:

·         dispozitie trista;
·         gandire incetinita;
·         inhibitie motorie
·         tulburari de somn;
·         scaderea capacitatii de concentrare si de atentie;
·         scaderea apetitului;
·         pierderea reactiilor emotionale de mai inainte;
·         scaderea interesului fata de evenimentele vietii de zi cu zi;
·         nehotararea chinuitoare;
·         sentimentul de handicap;
·         ideile sau actiunile de sinucidere.
Daca aceste sintoime de mai sus se mentin mai mult de 2 saptamani, este nevoie neaparata de asistenta medicala.

Principalul factor care provoaca depresiile nu il constituie stresurile si neplacerile, ci personalitatea umana dezorganizata launtric. Aceasta dezorganizare este produsa de pacat care atrage dupa sine tulburari nevrotice. Pacatul starneste patimile, dezorganizeaza vointa, scoate de sub control emotiile si imaginatia.

Nevroza este o ciocnire intre dorinta si realitate. Cu cat ai asteptari mai mari si acestea nu se implinesc, cu atat impactul cu realiatea are urmari mai grave.

Sfintii parinti faceau distinctie intre bolile dezvoltate “de la natura” si cele provocate de demoni sau de patimi.


Mai intai sa lamurim ce este o patima. Patima este un pacat pe care omul il repeta deseori. Repetandu-l mereu aceast pacat prinde radacini in inima omului si devine o patima, iar patima devine a doua natura a omului. De aceea, unii oameni constienti fiind de o anumita patima (exemplu: patima injuraturii), cu toate ca doresc sa nu mai injure, ei tot mai scapa cate-o injuratura. De aceea, omul trebuie sa fie foarte atent la sine si sa depuna un efort sporit pentru curatirea de patimile care il stapanesc.

Depresiile nevrotice sunt urmarile patimilor intristarii si trandaviei (acediei).

In mediul savant nu se accepta a se vorbi despre pacat. De aceea, multe boli psihice nu se vindeca doar cu medicamente. Si medicamentele sunt necesare, mai ales ca aceste patimi produc dezechilibre si sufletesti si trupesti. Astfel, creierul nu mai secreta anumite substante, care vor fi inlocuite medicamentos. De aceea, bolile sufletesti precum depresia se pot vindeca cu ajutorul psihologului si cu ajutorul harului Sf. Duh prin intermediul duhovnicului.

INTRISTAREA

Nimic nu-i mai aduce omului bucurie. Asteparile lui mari nu se realizeaza, parca totul se naruie.omul simteo parere de rau. Bineinteles ca minciunile, clevetirile, jignirile, etc nu aduc bucurie sufletului. Omul pierde nadejdea in Dumnezeu ca il va mai ajuta, ca il mai iubeste si cade in pacate precum: nerabdarea, nemustrarea de sine, supararea pe aproapele, cartirea, lepadarea crucii pe care fiecare om trebuie sa si-o duca.

TRANDAVIREA (ACEDIA)

Este precedata mereu de lenevire, nelucrare, iubire de confort, iubire de sine, parasirea rugaciunii, nepasare, umblatul de loc in loc, graire in desert, glume, uitarea poruncilor lui Hristos si a propriilor pacate, lupta gandurilor, lipsa fricii de Dumnezeu, impietrirea, nesimtirea, deznadajduirea.

Multe sfaturi utile puteti gasi in cartea de care va spuneam. V-o recomand din tot sufletul! Eu am citit-o. E mica si e extraordinara!

O puteti comanda de aici
 Alte carti scrise de catre acest doctor pe care le puteti comanda dand click pe titlu mai sunt:


Poate va este util si acest site cu produse naturiste utile pentru depresie: clic aici.


vitamix.ro
libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger