3/08/2015

Mitropolia Olteniei a înfiinţat o şcoală gimnazială pentru fetele sărace si orfane din judetele Vâlcea, Gorj, Dolj, Olt şi Mehedinţi

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Mitropolia Olteniei prin sarguinta Mitropolitului Irineu a infiintat o scoala pentru fetele provenite din mediile sarace sau orfane din judeţele Vâlcea, Gorj, Dolj, Olt şi Mehedinţi, cât şi din celelalte regiuni ale ţării. Scoala este infiintata  inca din anul scolar 2013-2014.

Şcoala de Fete „Buna Vestire” din Grădinari este o instituţie de elită care urmăreşte să dea posibilitate elevelor care au absolvit ciclul primar şi doresc să se înscrie aici în clasa a V-a, să aibe parte de conditii foarte bune pentru studiu şi sa dezvolte aptitudini intelectuale şi practice în domenii diverse, în special matematică şi arhitectură. Vor invata trei limbi straine: engleza, franceza si germana. Deasemenea vor urma si patru cursuri foarte utile in viata: bucătărie, patiserie, croitorie şi infirmerie. Ele vor avea posibilitatea să scrie si în revista şcolii. Deasemena, toate manualele şi restul rechizitelor vor fi asigurate tot de fundatia „Buna Vestire”.

Elevele acestei şcoli sunt scutite de orice taxă administrativă şi şcolară, toate cheltuielile urmând a fi suportate de către Fundaţia Buna Vestire, a Mitropoliei Olteniei. După terminarea studiilor liceale, absolventele vor fi de asemenea sprijinite să continue studiile la facultăţi de profil, potrivit aptitudinilor şi dorinţelor lor. Cheltuielile de şcolarizare, în aceste instituţii de învăţământ universitar, vor fi suportate de Fundaţia Buna Vestire.

Disciplinele, considerate de bază, vor avea titulari cu masterat sau doctorat în ştiinţa respectivă, cadre didactice cunoscute ca personalităţi în domeniu.

„Şcoala Gimnazială Buna Vestire va fi o şcoală de excelenţă, pentru că acolo avem în vedere să se acorde servicii educaţionale, dar în acelaşi timp şi servicii de îngrijire de cea mai bună calitate pentru aceste fete. Elevele care vor fi selectate pentru a învăţa acolo au la dispoziţie absolut toate condiţiile, pe de o parte educaţionale, potrivite unei bune pregătiri, iar pe de altă parte au la dispoziţie toată baza necesară pentru dezvoltarea lor armonioasă din punct de vedere moral şi psihologic. În acest fel, un copil poate să progreseze din punct de vedere intelectual, dar şi moral şi psihologic, având la dispoziţie toate aceste condiţii: o infrastructură educaţională necesară şi un corp profesoral foarte bine selectat” - a declarat părintele Adrian Stănulică, consilier social al Arhiepiscopiei Craiovei.


Pentru înscriere poate fi trimis un e-mail la adresa secretariat@colegiul-bunavestire.ro sau contact@colegiul-bunavestire.ro.

Sursa: http://www.voceavalcii.ro/201309116078/Mitropolitul-Irineu-a-infiintat-o-scoala-gimnaziala-pentru-fetele-sarace-din-judetul-Valcea.html
http://www.gorj-domino.com/scoala-gimnaziala-in-olt-pentru-fetele-sarace-din-judetul-gorj/
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

3 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari!

Anonim spunea...

Felicitari!

Anonim spunea...

Felicitari !! DOAMNE AJUTA !!!Asteptam cat mai multe initiative din pattea ORTODOXIEI ROMANIEI !!!

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger