6/21/2015

Minciunile celor care sustin avortul

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Agentia Femeile ONU, o agentie de nivel inalt, care si-a inceput activitatea in urma cu un an, ar putea sa-si regandeasca obiectivele si rolul din cauza lipsei de sprijin financiar din partea statelor membre si din cauza rivalitatii iscate in raport cu alte agentii ale ONU.

Regretatul dr. Bernard Nathanson merita citat când vine vorba de industria avortului. Timp de doi ani, cât a condus o clinica de avorturi din New York, acolo s-au facut 60 000 de avorturi. El insusi recunoaste ca a facut 5000 de avorturi si a supravegheat alte 10 000. Dupa cum spune, „am 75 000 avorturi pe constiinta. Acestea imi dau pe deplin dreptul sa vorbesc pe aceasta tema”.

Dar ce spune Dr. Nathanson, co-fondatorul NARAL, despre sloganurile atât de des aruncate de promotorii avortului? El isi aminteste de hohotele de râs atunci când organizatia sa a creat lozincile „libertatii de a alege” si „femeile trebuie sa aiba controlul asupra trupurilor lor”. El povesteste: „Cautam sloganuri sexy, pentru a capta opinia publica”. Dr. Nathanson, de asemenea, recunoaste ca miscarea pentru avort s-a bazat pe minciuna, nu pe drepturile femeilor: „Noi pur si simplu falsificam rezultatele sondajelor. Am anuntat in mass-media ca am facut sondaje si ca 60% din americani erau in favoarea avortului legalizat... Am stârnit suficienta simpatie, popularizând programul nostru privind avortul legalizat, falsificând numarul avorturilor ilegale efectuate anual in Statele Unite... Repetarea suficient de des a unei mari minciuni poate convinge publicul. Numarul de femei moarte anual din cauza avorturilor ilegale era atunci in SUA de aproximativ 200-250. Cifra pe care noi o dadeam in mod constant publicitatii era de 10.000. Aceste cifre false au prins radacini in constiinta americanilor, convingându-i pe multi ca era nevoie sa se sparga legile avortului... [A]vortul este acum folosit ca o metoda principala de control al natalitatii in SUA, iar numarul anual de avorturi a crescut cu 1500%, incepând de la legalizarea sa.”

Timpurile se schimba si, in paralel cu sloganurile la care se referea dr. Nathanson, au aparut altele noi si moderne, care seamana confuzie. La fel ca si vechile sloganuri, acestea mai noi sunt menite sa capteze opinia publica, nu sa promoveze adevarul sau atitudinile reale ale oamenilor care le emit.

De exemplu: „asistenta/ingrijire in avort” („abortion care”). Oare uciderea unei fiinte umane presupune „grija”? Cum poate cineva sa combine cuvintele „crima” si „ingrijire” in aceeasi propozitie? Este exact acelasi lucru cu a spune „asistenta pentru rapire” sau „asistenta pentru crima”. Cu exceptia faptului ca avortul nu este ilegal ... Inca. Dar altfel, nu exista nici o diferenta. Pur si simplu eu nu pot cuprinde cu mintea un concept, care presupune ca uciderea unei fiinte umane nevinovate, fara voce, este un mod de „asistenta”.

Pentru cei care sustin ca avortul inseamna grija fata de femei (si este dispus sa admita ca in mod sigur avortul nu inseamna grija fata de copil), de ce nu gasesc un mod diferit de a o ajuta pe mama, decât sa-si ucida copilul? Cum ar fi sa-i plateasca chiria? Sau sa-i plateasca cheltuielile medicale in timpul sarcinii sau sa o ajute sa ia legatura cu organizatii care fac acest lucru? Sau ce spun de adoptia copilului? Acestea sunt metode adevarate de a ingriji o mama.

Pentru a ma explica un pic mai bine, daca ai vrea sa ajuti o mama obosita, care sta acasa cu patru copii sub vârsta de cinci ani, nu i-ai sugera sa-i ucida pe cei doi mai mici pentru a o ajuta. Ai avea grija de ei. Ai face piata, curat in casa, ai face mâncare... Cred ca e timpul ca oamenii „pro-choice” (pentru alegere) sa inceteze sa aleaga cea mai usoara cale de a „ajuta” femeile si sa faca ceva practic pentru ele (ceea ce ne-au recomandat ei intotdeauna noua). Uciderea nu este, nu poate fi, si nu va fi niciodata un raspuns.

Un alt exemplu: „dreptate reproductiva”. Acest termen mai ales ma deranjeaza. O definitie gasita pe Wikipedia pentru acest termen „minunat” este: „concept care leaga sanatatea reproductiva de dreptatea sociala”. Ma scuzati. De ce sanatatea inimii mele nu este legata de dreptatea sociala? Dar sanatatea creierului meu? Sau sanatatea mea, in general? De ce oare numai sanatatea mea reproductiva are nevoie de protectie speciala? Sunt intr-un fel ofensata ca intreaga mea fiinta nu este inclusa in aceasta idee de dreptate sociala. Evident, glumesc. Dar trebuie sa fac aceste glume ridicole pentru a ilustra ridicolul acestui nou termen. De fapt, dedic un intreg viitor articol doar acestui termen. Sa fiti pe faza.

Inca un termen: „terminare terapeutica”. Iata câteva definitii pe care le-am gasit pentru el: 

1. Oricare dintre diferitele proceduri ce are drept rezultat intreruperea sarcinii de catre un medic calificat. 
2. Oricare dintre diferitele proceduri ce are ca rezultat intreruperea sarcinii, in scopul de a salva viata sau de a pastra starea de sanatate a mamei. 
3. Un avort provocat din motive medicale (de exemplu, atunci când viata mamei este in pericol).

Din câte se vede, adeptii avortului incearca sa aplice acest termen scenariilor care nu au de-a face cu el. De exemplu, il aplica avortului facut in cazul in care copilul s-ar fi nascut cu handicap. Acest lucru in nici un fel, in nici o forma si sub nici o forma nu salveaza viata sau sanatatea mamei. Prin aceasta se ucide un copil nevinovat deoarece era diferit de restul dintre noi.

Inainte de a te hotari...

Incearca sa raspunzi la urmatoarele intrebari:

1.               Esti sigura ca avortul te va scapa de greutati ?
2.               Stii ca avortul – in orice stadiu de sarcina – este o crima ?
3.               Daca ai fi medic-ginecolog, ai face avorturi ?
4.               Daca ai deja un copil si ai afla ca el a omorat o pisica, l-ai pedepsi ?
5.               Dupa ce a facut un avort, o mama ar mai avea dreptul sa-si pedepseasca copilul pentru sotiile pe care le face ?
6.               Ce salariu ar trebui sa aiba o femeie ca sa nu mai faca avort ?
7.               Pentru ce suma ai fi de acord sa nu mai faci avort ?
8.               Daca ai sti cu siguranta ca acest copil iti va aduce primul salariu si, in general, va fi un copil cuminte, tot ai fi de acord cu avortul ?
9.               Ce nume i-ai da copilului tau, daca ar fi fata sau daca ar fi baiat ?
10.            Cum crezi, femeia, dupa moarte, raspunde pentru omorarea copiilor sai nenascuti ?
11.            Daca un criminal ar spune la judecata ca a omorat pentru ca avea un apartament prea mic, ar putea fi achitat ?
12.            Esti gata sa te intalnesti dupa moarte cu sufletul copilului avortat ?
13.            Dupa avort, ai putea sa te uiti la ceea ce a fost scos din trupul tau ?
14.            Ce te-ar putea impiedica sa faci avort ?
15.            Stii oare ca, acceptand avortul, savarsesti un mare pacat, condamnat de toate religiile ?
16.            Esti hotarata sa faci avortul, recitind toate aceste intrebari ?
17.            S-a schimbat parerea ta cu privire la avort ?

Daca ati trecut printr-un avort, puteti sa ne scrieti povestea la adresa io_konstant@yahoo.com

Surse:
http://www.provita.ro/detalii-inainte-de-avort.php?id=13
http://www.provita.ro/detalii-inainte-de-avort.php?id=1
vegis.ro b-mall.ro books-express.ro rca-ieftin.ro auto-soft.ro libris.ro
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger