6/01/2015

Sinucidere - sau respingerea mantuirii

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Sunt foarte mediatizate cazurile tragice de sinucidere a diferitelor vedete mai mult sau mai putin cunoscute. Dealtfel si stirile nu prea vorbesc de lucruri pozitive cu caracter educativ, ci mai mult de razboaie, violente, violuri, furturi, si de ce nu sinucideri!

Sinuciderea constituie un subiect care poate atrage atentia. Cu singuranta in spatele ei se ascunde o POVESTE. Iar oamenilor le plac POVESTILE fie ca sunt adevarate fie ca sunt fictive (telenovelele sau filmele in general).

Totusi, sinuciderea ramane o PROBLEMA!

Cine este cel ce s-a sinucis si de ce a recurs la acest gest?

Sau mai bine zis, eu ca om de ce sa recurg la acest gest si de ce nu?

Ce este viata si ce cautam noi in lumea aceasta?

Poate tu cel ce citesti acest articol ai astfel de ganduri. Cu siguranta in sufletul tau se da o mare lupta. Te simti singur si strain. Parca Nimic nu mai are rost in viata. Totul se prabuseste! Nu mai rezisti! Vrei sa scapi si cauti o solutie! Solutia la care e cumva SINUCIDEREA?

RASPUNS GRESIT!

Daca ai raspuns asa si ai recurs la acest gest ai pierdut totul!

ASCULTA!

In sufletul tau se da o mare lupta.

Este lupta dintre bine si rau. Glasul Constiintei tale care este defapt glasul ingerului tau pazitor iti spune sa nu faci acest pas. Te invata de bine. Insa glasul cel ce graieste negativ te indeamna spre o fapta necugetata. Este glasul celui cu cornite. Ai grija! Dar poate nu crezi in Dumnezeu si nici in Diavol. In cateva cuvinte: Pe vremea lui Moise Dumnezeu a zis despre Sinesi: EU sunt cel ce sunt! Azi diavolul spune: Eu sunt cel ce NU sunt! Eu nu exist si nici Dumnezeu nu exista! E mai usor sa negam existenta lui Dumnezeu pentru a putea astupa glasul constiintei care il mustra pe om. Un mare filosof Blaise Pascal a zis: Daca Dumnezeu nu exista si eu cred in El, nu am pierdut nimic! Dar daca Dumnezeu exista si nu cred in El, atunci am pierdut totul! Despre existenta lui Dumnezeu se pot vorbi multe, insa revin la subiect.

Te simti singur si strain.

Intr-adevar esti singur si strain cand nu il ai pe Dumnezeu in sufletul tau! Credinta in Dumnezeu si in viata de dincolo da omului un rost. In fapt, Dumnezeu nu a creat lumea si pe om doar ca sa se afle in treaba. Ci a creat totul din iubire, pe care doreste sa ti-o impartaseasca si tie. Insa depinde de tine daca esti dispus sa te deschizi Lui sa o primesti. Insa pentru asta ai nevoie de rabdare.

O mare incercare in viata ta, nu e un sfarsit de drum! Este un nou inceput! Iar inceputul se face cu DOAMNE AJUTA si cu o cruce mare! Viata nu este plina cu bucurii, ci este presarata si cu neajunsuri, iar pentru ca oamenii sunt nedrepti, si viata aparent uneori parca e nedreapta cu noi. Insa, scopul nostru ultim este sa ajungem sa ne mantuim. Necazurile il ajuta pe om sa se apropie de Dumnezeu. Aceasta constituie rostul vietii noastre. Pe pamant suntem in trecere. Cu totii vom da examenul final de licenta dar daca tu parasesti mai devreme facultatea si crezi ca vei da licenta mai devreme, te inseli amarnic! Pierzi si anii de studiu si nici licentiat nu mai poti fi. Cam asa este si cu sinuciderea. Daca ai recurs la acest gest, pierzi examenul final definitiv si irevocabil pe vesnicie! NU TE VEI PUTEA MANTUI NICIODATA. IN VECI TE VEI CHINUI IN IAD!

Nu e lucru de saga! Iadul chiar exista! La fel si Raiul. Sinuciderea te duce direct in iad. Iar in iad chinurile vor fi vesnice, nu trecatoare ca cele de pe acest pamant. Asadar mai bine rabda greutatile si incercarile acestei vieti cu nadejde si credinta in Dumnezeu si te vei mantui cand te va chema Dumnezeu. Nu te gandi ca vei putea negocia in iad cu dracii sau la vamile vazduhului cu ingerii lui Dumnezeu. Acolo nu mai exista lucruri de genul asta.

Incearca sa bagi un deget la focul de la aragaz si sa rabzi pentru cateva secunde durerea arderii. Cum vei rabda durerea in focul cel vesnic? Mai jos am postat un link cu un filmulet in care niste oameni de stiinta rusi au descoperit iadul inregistand sunete din adancul pamantului. E infricosator insa merita ascultat si vizionat!

In general, persoanele care recurg la actul sinuciderii fac o depresie foarte mare. Iar depresia este un "pacat de moarte" (e considerata un pacat mare) tocmai pentru ca este foarte periculoasa si poate duce la sinucidere. Depresia este un dezechilibru sufletesc. Este de fapt, lupta omului de unul singur fara Dumnezeu.

Ce ai nevoie si ce trebuie sa faci?

Sa cauti o cartulie de rugaciuni si sa citesti un acatist sau sa faci o rugaciune catre Dumnezeu si Maica Domnului cu propriile tale cuvinte si sa ii spui offul tau. Nu ezita de urgenta sa iti cauti un duhovnic caruia sa ii marturisesti toate gandurile si greselile tale cat mai sincer. Acest lucru sa il faci cu constiinta ca duhovnicul este doar un martor, iar spovedania ta sincera ti-o asculta insusi Dumnezeu care sta de fata. De aceea Spovedania este o mare taina deoarece tainic Dumnezeu sta de fata si iti asculta marturisirea si iti da iertare de gresale prin mana si glasul duhovnicului tau. Tot prin duhovnic, Dumnezeu iti poate vorbi si da unele sfaturi utile.

Ai rabdare cu viata!
Ai rabdare cu tine!
Ai rabdare cu cei din jurul tau!

Nu uita proverbul romanesc: Un sut in fund, un pas inainte! :)

Teolog Iordachescu Constantin
Pe facebook Profu Constantin

Iti recomand si articolele acestea ale mele:
Poate va este util si acest site cu produse naturiste utile pentru depresie: clic aici.

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123