7/06/2015

Cum poti identifica alimentele tratate chimic in magazine si la piata?

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Nu exista nici o modalitate infailibila sau vreun raspuns unanim cu privire la identificarea alimentelor organice de alimentele tratate cu chimicale. Pentru a face aceasta distinctie, trebuie sa recurgem, de multe ori, la intuitie si sa exploatam la maximum informatiile furnizate de mass-media, rezultatele propriilor noastre investigatii asupra furnizorilor de materii prime si a producatorilor de produse alimentare.

Principii:

Alimentele tratate chimic au un aspect mai placut, au forme mai pline si mai regulate, au un aspect mai stralucitor, culori mai uniforme si rar prezinta semne de degradare sau alte defecte. Legile naturii promoveaza diversitatea, astfel incat noi, oamenii, nu suntem construiti dupa un tipar unic: unii dintre noi suntem mai inalti, altii mai scunzi, unii mai grasi, altii mai slabi.

Aceeasi regula se aplica in orice regn, astfel incat nici fructele si legumele nu fac exceptie. Asadar, produsele vegetale cu aspect identic ar trebui sa iti puna semne de intrebare. Cumpara mereu doar produse naturale care difera intre ele in termeni de aspect, culoare, dimensiune si forma. Legumele si fructele usor vatamate, sau care dau semne ca sunt, intr-adevar, naturale (de ex. dau semne usoare de stricare), nu sunt neaparat de ocolit. Daca gasesti astfel de fructe si legume pe rafturile din supermarketuri, sunt sanse mari ca ele sa nu fie tratate chimic, asa ca alege-le mai des.

Fa-ti cumparaturile de la agricultorii de incredere si care cultiva produsele singuri si aplica sfaturile de mai sus. Speculantii cultiva si trateaza aceste alimente pentru a face profit, intrucat o leguma sau un fruct netratat chimic se altereaza foarte repede.

Daca esti carnivor, trebuie sa verifici intotdeauna carnea pe care o cumperi pentru a te asigura ca acel animal nu a fost hranit cu chimicale. Inspecteaza cu atentie aspectul organelor precum ficatul si rinichii; daca acestea prezinta nereguli, sfatul nostru este sa nu mai cumperi de la acesti fermieri, deoarece sunt sanse ca animalele sa fie hranite cu ingrasaminte chimice. Ignora ambalajele atractive, producatorii investesc acum tot mai multi bani in ambalajele pe care le folosesc din moment ce profitul mai mare aferent vanzarii de alimente care nu se degradeaza repede le permite sa cheltuiasca mai multi bani pe „cosmetizarea” produselor.

Poate iti vei pune intrebarea : de ce agricultorii speculanti nu isi hranesc copii cu alimentele pe care le produc si comercializeaza......din acelasi motiv pentru care medicii care vaccineaza alti copii, nu isi vaccineaza si proprii copii.

Asadar, fii foarte vigilent unde si cum iti faci cumparaturile. Alimentele tratate chimic sunt peste tot si sunt mai ieftine in timp ce alimentele naturale sunt in general mai scumpe.

Conform regulii binecunoscute privind alimentatia sanatoasa, un regim bogat in legume cu frunze verzi este ideal pentru o sanatate de fier. De fiecare data cand in magazine dai peste produse sau legume organice in afara sezonului lor obisnuit, acestea sunt, de obicei, din import (atragem din nou atentia asupra importantei cunoasterii tarii de provenienta) sau cultivate in pepiniere folosind bio-inovatii care reprezinta, de fapt, agenti de inmultire rapida a bacteriilor si pesticide.

Autor: Maya
Sursa: http://www.secretele.com/2015/07/cum-poti-identifica-alimentele-tratate.html#sthash.RFeBEMGC.plYfv5bz.dpuf


«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger