7/06/2015

Se schimbă legea salarizării. Salarul minim al angajaților cu studii superioare va fi de 2.400 lei

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !Până anul viitor, românii ar trebui să aibă o nouă lege a salarizării.  Cât vor creşte însă lefurile, cel puţin în sectorul bugetar?

De exemplu, de la 1 ianuarie 2016, salariul minim pe economie, care este acum 1.050 de lei va ajunge egal cu plafonul care exista până acum pentru salarizarea persoanelor cu studii superioare, adică 1.200 de lei. Atunci când a fost introdus acest plafon, raportul faţă de salariul minim era de 1 la 2, iar dacă aceeaşi formulă se va respecta şi de-acum înainte, angajaţii cu studii superioare ar urma să beneficieze de un nivel minim de salarizare de 2.400 de lei.


Ministerul Muncii a precizat că “raportul ce va fi definit în noua lege a salarizării va fi de 1 la 18” – adică cel mai mare salariu bugetar va fi de 18 ori salariul minim. Astfel, preşedintele, şefii Camerelor, premierul şi preşedintele ÎCCJ, angajaţii statului cu cele mai mari salarii, vor ajunge să câştige 21.600 de lei pe lună. Pentru şeful statului, creşterea ar fi de 120%.

Sursa: http://ziarulunirea.ro/se-schimba-legea-salarizarii-angajatii-cu-studii-superioare-ar-urma-sa-beneficieze-de-un-nivel-minim-de-salarizare-de-2-400-de-lei-333410/
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog