8/24/2015

Starețul Paisie si eu, stand cu picioarele in sus (film intreg subtitrat in romana)

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

“Staretul Paisie si eu, stand cu picioarele in sus”, a fost realizat in anul 2012 de catre Alexander Stolyarov. Scenariul filmului se bazeaza pe o poveste despre parintele Paisie Aghioritul, calugar induhovnicit, ce a vietuit la Muntele Athos. Este ingropat in incinta Manastirii “Sfântul Ioan Evanghelistul” din Suroti, langa Tesalonic si este un loc de pelerinaj pentru ortodoxi.

Parintele Paisie Aghioritul a fost unul din cei ce practicau Isihia si Rugaciunea lui Iisus.

În filmul nostru eroul este în plină acțiune — învinge și cade din nou – dar isihia nu îl părăsește pentru nici un moment. Și tot ce se vede și se aude, tot ce se întâmplă cu el sunt raze întâmplătoare ale unei mari taine. Al doilea erou al nostru este un monah tânăr, care este mereu alături de stareț. În ochii starețului el se îndoiește și se convinge de curăția iubirii. Filmul nostru surprinde ultimele zile din viața starețului și primele zile din viața mănăstirească a monahului tânăr. Paisie moare, tânărul monah, într-un impuls de îndurerare, părăsește mănăstirea. S-ar părea că totul s-a terminat. Dar deodată vede o minune, apoi o alta, (în filmul nostru veți vedea multe minuni), de multe ori obișnuite, ca și viața noastră — or ea însăși este o minune.

Filmul a luat premiul special al juriului, la festivalul de la Radonej, in anul 2012.


Filmul este in limba rusa si subtitrat in limba romana.

Sursa; http://portal.tfm.ro/film-ortodox-rusesc/«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog