9/12/2015

O macara s-a prabusit vineri in moscheea de la Mecca. 107 morti si 238 raniti. Pedeapsa lui Dumnezeu...?

In urma unei puternice furtuni ce a avut loc in orasul Mecca, o macara din launtrul moscheii din Mecca s-a prabusit. Situl rt.com informeaza ca incidentul produs s-a lasat cu 107 morti si 238 de raniti. Tragedia s-a produs inainte de pelerinajul anual Haj (21 septembrie), intr-o zi de vineri. Vinerea pentru musulmani este considerata zi de rugaciune si de odihna.

In cadrul moscheii sunt amplasate mai multe macarele. Aici se desfasoara ample lucrări de restaurare și extindere a monumentului. Autoritățile saudite doresc să extindă capacitatea moscheii la circa 400.000 de metri pătrați.

Khalid al-Faisal, guvernatorul regiunii Mecca, al cărei capitala este Mecca a ordonat lansarea unei anchete asupra cauzelor accidentului.

Directorul general al Autorității de Apărare Civilă, a confirmat pentru televiziunea Al-Ikhbariya ca furtuna a dezrădăcinat copaci și macarale aflate în zona.

"Toți cei care au fost răniți și morți au fost luate la spital. Nu există victime rămase la locul ", a adăugat el.

Pozele si filmuletele de mai jos vorbesc de la sine:


Mecca este locul de nastere a profetului Mahomed. In anul 630 el cucereste acest oras devenind un important loc unde isi desfasura activitatea. De atunci pana astazi, Mecca este socotit un oras sfant pentru musulmani. Orice musulman are obligatia sa vina macar o data in viata la aceasta moschee.


Oare are vreo legatura aceasta intamplare cu tragediile produse in lume de musulmani? Persecutarea si uciderea oamenilor nevinovati, trimiterea de emigranti in Europa cu gand rau, etc? O fi pentru ei un semn de la Dumnezeu? Daca da, or putea sa il inteleaga?

0 comentarii:

       
   

Vizite pe blog

Vizitatori

Labels