10/01/2015

Alaturi de Papa, la Messa oficiata in New York, a slujit si un actor gay

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Faimosul actor de comedie american gay și reporter pentru canalul de știri «CBS News», Mo Rocca, a fost cel care a citit prima lectură la Messa (Liturghia Catolica) celebrată de Papa Francisc în complexul "Madison Square Garden", pe 25 septembrie 2015, la New York, conform unui raport al publicatiei "Breitbart".

Potrivit portalului, Rocca a citit un pasaj din Vechiul Testament, și anume, de la "Isaia", în timpul slujbei la care au fost prezenti 18 000 de credincioși - slujba fiind urmarita de milioane de telespectatori.

După cum se stie, Rocca este un adversar consecvent al invataturilor Bisericii Romano-Catolice privind sexualitatea umană și, până în prezent, el nu s-a pocăit pentru aceste opinii. Astfel, rolul său de citet la Messa Papei, a stârnit admirație și scepticism din partea suporterilor perversiunilor sexuale, dar si frica din partea tradiționaliștilor catolici credincioși.

"Când Rocca a apărut ca narator la Liturghia Papală, întregul Twitter a explodat", vorbind despre recunoașterea homosexualitatii si a 'casatoriei' intre persoane de acelasi sex de catre Biserica Catolica și, în special, de Papa Francisc - a declarat, la rândul său, un reporter al canalului "Biserica militanta", cerând să afle cine i-a acordat permisiunea, homosexualului.

"Este normal sa inviti pe cineva, care își bate joc in mod deschis de doctrina Bisericii Catolice, sa participe la Messa Papală ca citet?" - a intrebat, pe Twitter, celebrul preot catolic american și luptător pentru drepturile tatălui si al copilului nenăscut, Peter West.

Un grup influent de activiști homosexuali "New Ways Ministries" nu s-a aratat impresionat de eveniment, menționând că "bărbații și femeile din comunitatea LGBT se simt nedoriti în majoritatea bisericilor americane".

"Faptul că un homosexual, Mo Rocca, a efectuat prima lectură (a Scripturii) pentru Liturghia Papală din Madison Square Garden, in New York, reprezinta un eveniment semnificativ" - a scris pe Twitter celebrul activist gay și profesor de Drept (la Universitatea Americană din Washington, DC) Tony Varona.


Publicația adaugă că incidentul ar putea întări controversele legate de homosexualitate, în ajunul Adunării Sinodului Episcopilor Catolici, care în acest an va începe pe 5 octombrie și care va discuta aspecte legate de perversiunile sexuale.

Sursa: http://lonews.ro/lifestyle/20822-reactii-un-renumit-actor-gay-invitat-sa-slujeasca-alaturi-de-papa-la-messa-din-new-york.html
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123