11/06/2015

STOP rautatilor nascute in urma incidentul de la Club Colectiv!

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Multe s-au zis si se vor mai spune dupa tragicul incident de la Club Colectiv. O avalansa de ganduri s-a produs in inimile romanilor. Reactiile au fost multe si de multe ori duse la extreme prin mijlocirile Mass Mediei.

In aceste momente de tristete, ar fi bine sa invatam ceva. Am invatat in primul rand ca dusmanul romanilor este coruptia, nu Biserica Ortodoxa Romana! Nu vreau sa fac nici o apologie, ci doar sa va pun la suflet doua lucruri:

1. Fiecare dintre noi ar trebui sa ne punem cateva intrebari: Daca as fi fost eu cel care murea in Colectiv? Sau daca maine mor eu si voi da ochii cu Mantuitorul Hristos, OARE voi auzi cuvintele: "Bine sluga buna si credincioasa, intra intru bucuria Domnului tau! Hai in Rai!"??? Oare in acest moment, sufletul meu este curat, este pregatit sa mearga la Dumnezeu? Nu stim ceasul mortii! Acesti oameni au murit de tineri! Nici nu au banuit ca li se putea intampla asa nenorocire!!!

2. Cred ca nu are nici un sens sa cautam raspunsuri la intrebari de genul: Era sau nu un rock satanic? Era sau nu o petrecere de Halloween? Erau sau nu satanisti? Ii pomenim sau nu la rugaciune? Biserica Ortodoxa este vinovatul de serviciu sau altcineva? In aceste momente, atat decedatii dar si cei ramasi in viata au nevoie de rugaciunile noastre, nu de judecatile noastre! Daca s-ar inalta la ceruri milioane de rugaciuni de "Dumnezeu sa ii ierte pe cei adormiti!" poate Dumnezeu s-ar milostivi si i-ar ierta!

Mi-a placut aceasta atitudine a tinerilor din data de 04.11.2015:


Noi nu avem nici un drept sa ii judecam pe ei. Dumnezeu le cunoaste viata, nu noi. Se spune ca cei care au parte de morti naprasnice, li se iarta niste pacate mai grele. Acum, poate in club erau si unii care au venit din pura intamplare... Nu stim noi ce a fost in inimile lor! Sf. Apostol Pavel spune: "Cine esti tu ca sa judeci pe sluga altuia? Pentru stapanul sau sta sau cade. Dar va sta caci Domnul are putere ca sa-l faca sa stea!" (Romani 14, 4) iar in alta parte spune: "Toata judecata a dat-o Fiului" (Ioan 5, 22). Judecata este prin urmare a lui Iisus Hristos nu a oamenilor, "Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura" (Matei 7, 1-2) atragea atentia Mantuitorul Hristos. Deasemenea trebuie sa ne rugam pentru cei aflati in viata, pentru cei 80 de tineri in stare grava, ca Dumnezeu sa ii salveze sa ii tamaduiasca, sa intervina Maicii Domnului. Si poate pentru rugaciunile milioanelor de oameni, Dumnezeu va face o minune cu ei! 

Remarcam azi ca nu a mai murit nimeni. Cu siguranta, toti crestinii si toti monahii si monahiile, preotii din parohii, intreaga Biserica se roaga pentru ei. Nu poti sa nu te rogi cu tot sufletul cand te gandesti la cata suferinta este in inima lor si a rudelor lor. Nu poti sa nu empatizezi. Ori Dumnezeu asta vrea de la om: empatizarea, mila. "Mila voiesc, iar nu jertfa" (Matei 9, 13) afirma Iisus. Ori mila lipseste multora. Judecarea si osandirea celuilalt este o lipsa a milei, o lipsa a dragostei.

Nici noi sa nu judecam pe cei ce ne gresesc, Suntem oameni si suntem supusi greselii,


Iata si indemnul Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane, Patriarhul Daniel:



Condoleante familiilor celor decedati!
Dumnezeu sa ii ierte pe cei adormiti!
Dumnezeu sa ii tamaduiasca pe cei raniti!
Dumnezeu sa ii intareasca in marea suferinta pe parintii greu incercati si apropiatii lor!

Va purtam in rugaciune!

Iordachescu Constantin
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger