12/19/2015

Preafericitul Daniel a fost colindat de Corul Colegiului National "Mihai Viteazul", joi 17.12.2015

Joi, 17.12.2015 de ziua Sf. Prooroc Daniel, Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si-a serbat ziua onomastica. Cu aceasta ocazia, prin randuiala bunului Dumnezeu, corul Colegiului National "Mihai Viteazul" a adus bucuria colindelor traditionale la Palatul Patriarhal. Prea Fericirea Sa ne-a primit cu multa caldura si acest lucru ne-a bucurat foarte mult. Incantarea a venit atat din partea Preafericirii Sale cat si a elevilor. Bucuria si trairile sunt foarte greu de expus in scris. De aceea vom reda mai jos cateva din imaginile momentului dar si filmararea momentului.

Corul CNMV a fost insotit la Palatul Patriarhiei Romane de dl. director Sever Popa, dl. prof. de religie Iordachescu Constantin, dna prof. de romana Savulescu Codina si dna prof. de religie Iliescu Alina si de dna prof. de muzica Ungureanu Ramona sufletul si dirijoarea acestui minunat cor.

In cuvantatul sau adresat tinerilor colindatori, Intaistatatorul Bisericii noastre a spus: "Va felicitam si apreciem lucrarea dumneavoastra in totalitatea ei, dar nu ne-am asteptat ca sa fie atat de bine pregatita corala aceasta cu aceste cantari foarte traditionale dar care au fost interpretate elegant si cu multa maiestrie! Si tinand cont de prestigiul scolii, ati fost tot la inaltime! Ori faceti ceva la inaltime, ori nu faceti deloc! Multumim si domnului director si tuturor cadrelor didactice care va formeaza si va indrumeaza pe linia aceasta de imbinare a stiintei cu spiritualitatea, a credintei cu cea mai frumoasa cultura - cultura sufletului. Sufletul culturii este cultura sufletului. Si incepe de la rugaciune, de la cantare frumoasa si desigur prin pastrarea si imbogatirea traditiilor care le-am mostenit."

Prof. Iordachescu Constantin0 comentarii:

       
   

Vizite pe blog

Vizitatori

Labels