10/31/2015

Listele cu victimele incidentului din Club Creativ

Niciun comentariu:
Am primit de la un fost elev cateva liste cu victimele din seara trecuta din Clubul Colectiv Bucuresti. Nu cred ca sunt toate...






Nu pot judeca pe nimeni, insa reclama care s-a facut acestui eveniment este putin dubioasa:

Goodbye To Gravity lansează noul album „Mantras of War” vineri, 30 octombrie, cu un spectacol inedit. Concertul va beneficia de un show de lumini customizat, precum și de efecte pirotehnice și decoruri special create pentru a reda atmosfera SF a artwork-ului. Nu vor lipsi invitați speciali, un after-party de Halloween marca GTG și multe alte surprize!


Nu cred ca e o pura intamplare. Ceva imi spune in sinea mea ca e posibil sa fi fost chiar un fel de sacrificiu ritualic satanic. In aceeasi masura e posibil sa fi fost doar un accident. 

Alt lucru suspect este faptul ca prima melodie a albumului „Mantras of War” lansat in clubul „Colectiv” de trupa „Goodbye to Gravity”, care are ca emblemă un craniu, se numea „Ziua în care murim”: https://www.youtube.com/watch?v=APQLbhk-rfY .

Am inteles ca incediul s-a declansat in seara zile de 30.10. 2015 in jurul orelor 22.30 - 11.00. Prin urmare, dupa cum sustin unele persoane nu se putea vorbi de Haloween. Insa din reclama trupei de mai sus, este clar vorba de Haloween. Nu intamplator aceasta sarbatoare este cultul mortilor la celti, in care sunt serbate duhurile intunecate. De aceea si copii se imbraca hidos... Nu vreau sa comentez mai mult... Stiu ca incidentul a avut seara, dar majoritatea sarbatorilor incep de cu seara si nu dupa miezul noptii

Imi pare nespus de rau pentru tragedia petrecuta si rog pe Bunul Dumnezeu sa aibe mila si de cei decedati, si de familiile indoliate, si de cei raniti. Dumnezeu cu mila!

10/25/2015

Povestea turnului Eiffel fabricat in Resita

Niciun comentariu:

Pe fiecare piesa de metal ce compune turnul Eiffel scrie:
"Made in Resita - Romania "

Putini sunt cei care stiu ca simbolul Parisului, celebrul Turn Eiffel, a fost realizat dupa o tehnologie inventata in Romania de inginerul Gheorghe Panculescu.

Dupa ce a absolvit cursurile Politehnicii din Zurich , inginerul Gheorghe Panculescu ajunge sa lucreze in cadrul companiei Eiffel, la recomandarea marelui scriitor Vasile Alecsandri.
In 1878, Panculescu revine in tara pentru a construi calea ferata Bucuresti-Predeal.
In acea perioada, inginerul inventeaza un sistem de imbinare a traverselor de cale ferata, care avea sa revolutioneze constructiile metalice. Astfel, datorita metodei de montare a sinei pe traverse in afara spatiului caii ferate, Panculescu a reusit sa termine lucrarea concesionata in mai putin de un an, desi termenul de livrare era de aproape cinci ani.

Panculescu l-a gazduit pe Gustave Eiffel

Impresionat de proiectul inginerului roman, Gustave Eiffel se deplaseaza special la Valenii de Munte pentru a-l intalni pe Panculescu, cel care avea sa devina inspector general al Cailor Ferate Romane. Eiffel a vrut sa vada tehnologia folosita de acesta la montarea caii ferate.

In 1879, in casa unde se afla acum Muzeul Nicolae Iorga, francezul a fost gazduit de Panculescu si a fost impresionat de genialitatea inventiei romanesti.

Aici, Gustave Eiffel, care avea sa devina celebru, i-a vorbit gazdei despre proiectul sau, inaltarea unui turn iesit din comun, la Paris, pentru Expozitia Universala din 1889.

Impreuna au discutat despre adaptarea tehnicii inventate de Panculescu la constructia turnului, folosind subansamble metalice confectionate la sol si asamblate dupa aceea, pe masura ce se inalta lucrarea. Interesant este si faptul ca destinul celor doi ingineri avea sa se incheie, in acelasi an, 1922.

Cunoscut in Franta, anonim in Romania

Profesorul Eugen Stanescu de la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie s-a numarat printre putinii cercetatori ai acestui inedit episod.

A fost special in Franta pentru a studia cat de cunoscut este aportul inginerului roman la ridicarea simbolului orasului luminii.

Studiind documentele acelor vremuri, profesorul a gasit un studiu intitulat "Communication sur les travaux de la tour de 300 m", datat 1887, in care celebrul inginer Alexandre Gustave Eiffel precizeaza ca turnul care ii poarta numele nu s-ar fi putut construi daca nu ar fi aflat de tehnica inovatoare folosita de inginerul roman Gheorghe

Panculescu la constructia tronsonului de cale ferata Bucuresti-Predeal. Din pacate, numele romanului este mult mai cunoscut in Franta decit in tara unde s-a nascut.

Doar la insistentele profesorului Stanescu, o scoala generala din Valenii de Munte poarta de la inceputul acestui an numele inginerului Panculescu.


*Istoric: vechi traditii industriale (sec. XVIII - primele furnale si prima locomotiva cu aburi); Turnul Eiffel din Paris este construit cu otel fabricat la Resita ..

Sursa: https://www.facebook.com/dan.popa.86/posts/916409171767136?fref=nf

Lupta data de demoni prin ganduri oamenilor

Niciun comentariu:

Sfantul Grigore Sinaitul asemana mintea omului cu o oglinda. Dupa savarsirea pacatului stramosesc mintea umana s-a spart in mii de ganduri asa cum oglinda se sparge in multime de cioburi. Astfel, Adam si Eva au parte de primele mustrari de constiinta si de primele ganduri stresante: Sunt gol! Ce ma fac? Unde ma ascund? Ce raspund lui Dumnezeu? Cum imi acopar goliciunea? Etc. Sf. Grigorie Sinaitul afirma ca noi trebuie sa ne refacem oglinda sufletului prin adunarea gandurilor. Mintea noastra are tendinta de a se risipi in multe locuri, lucruri, ganduri. Gandurile trebuie adunate si unite cu Dumnezeu. Inainte de caderea in pacat, Adam si Eva vorbeau cu Dumnezeu fata catre fata, se plimbau seara prin Gradina Raiului. Erau invesmantati in harul Sfantului Duh. Aceasta este starea de normalitate din care a cazut omul!

Sfantul Apostol Pavel indeamna crestinii: "Rugati-va neincetat!" Cu alte cuvinte mintea voastra sa alerge in permanenta la Dumnezeu! Biserica Rasariteana a dezvoltat rugaciunea inimii: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa". Aceasta rugaciune ajunge sa fie rostita in special de catre calugari continuu chiar si in timp ce dorm. Nu voi insista asupra ei, ci vreau sa subliniez cum ne putem ruga neincetat noi cei din lume. Mai multe despre rugaciunea mintii aici.

Sfantul Vasile cel Mare (secolul 4) indemna crestinii ca in tot ce fac sa se gandeasca la Dumnezeu: dimineata sa multumeasca ca au trecut noaptea cu bine, cand iau masa sa isi aduca aminte de Cel ce hraneste toata suflarea, cand imbraca hainele sa se gandeasca la Cel ce este daruitorul tuturor bunatatilor, cand se apuca de lucru sa ceara ajutor de sus, etc. Astfel viata crestinului va deveni o continua rugaciune!

Sfantul Antonie cel Mare, un mare pusnic din pustia Egiptului a avut o vedenie infricosatoare in Egipt: A vazut cerurile deschise iar in vazduh zburand mii de demoni intinzand si pregatind multime de curse oamenilor pentru a cadea in pacate si a-si pierde mantuirea. Uimit, el a strigat catre Dumnezeu: "Cine Doamne va putea birui toate aceste curse?" A primit raspuns de la Dumnezeu: "numai smerita cugetare". Deci doar omul smerit le va putea invinge.

Apare o noua intrebare: Ce este smerenia?

Smerenia ca si opus al mandriei si trufiei este poarta catre Imparatia Cerurilor. Incerc sa fiu cat mai concis. Omul smerit nu se lauda, are demnitatea de a-si recunoaste si asuma propiile greseli. Omul mandru va cauta mereu sa se autojustifice, sa isi arate superioritatea chiar in absenta ei. Omul smerit isi cunoaste limitele, se micsoreaza pe sine. Un om smerit se va ruga cam asa: "Doamne stiu ca sunt pacatos, ca am facut pacatul cutare si cutare, ca nu sunt vrednic de ajutorul Tau, cu toate acestea indraznesc sa te rog sa ma ajuti!". Mai multe despre smerenie aici.

Cuviosul Tadei, staretul manastirii Vitovnita povestea un caz. A venit la el o familie cu o fetita de 10 - 12 ani. Fetita i-a marturisit problema ei. Ea spunea ca isi iubeste nespus de mult parintii pentru ca si ei o iubesc mult. Vrea mereu sa ii asculte, sa ii bucure insa ii vin mereu in minte ganduri sa nu se supuna parintilor, sa nu ii asculte, sa faca mereu invers de cum spun ei. Aceste ganduri nu ii dadeau pace fetei cu toate ca ea vroia sa fie buna si ascultatoare. Concluziona parintele Tadei: Vedeti cum lucreaza duhurile din vazduhuri prin ganduri?

Intr-adevar foarte multe ganduri ne vin din afara noastra: unele de la demoni altele de la ingeri. Sufletul nostru este ca un pamant care pentru a da roade trebuie lucrat si ingrijit. Gandurile sunt semintele. In functie de ce ganduri accepti, vei avea si roade bune sau rele.

Cum recunoastem gandurile care ne vin de la demoni?

In general ele provoaca tulburare, mahnire, frica. Aceste efecte se vor simti daca omul accepta gandul rau. Spre exemplu: Un om este injurat de altcineva. Ii vine gand sa ii raspunda si el cu o injuratura. Acum omul trebuie sa hotarasca repede daca accepta gandul sau nu. Daca il accepta va rosti si el un cuvant greu. Urmeaza apoi un ping pong cu injuraturi care se finalizeaza cu o bataie. In acest caz omul a pus in practica o serie de ganduri rele ce i-au venit in minte. Toate acestea i-au creat o stare proasta de nervozitate, tulburare si poate chiar frica.

Sa luam alt exemplu: unui om ii vine in minte un gand ca a fost inselat de cineva fara a sti sigur care e adevarul. Daca accepta gandul urmeaza o tulburare a mintii. Vor veni o serie de alte ganduri negative, rele: De ce a facut asa? Sa ma razbun? Cum sa ma razbun? Am sa ii fac asa si asa... Cum a putut el sa imi faca el asa ceva? Etc.

Daca omul ar fi fost smerit in ambele cazuri nu s-ar mai fi intamplat nimic rau. In primul caz nu s-ar fi ajuns la ping pong de injuraturi si nici la bataie iar in al doilea caz la ganduri tulbure.

Sfintii Parinti ne invata sa identificam corect cine ne este cu adevarat vrajmasul. Vrajmasul nu este omul, ci diavolul. Omul care savarseste fapta rea este un nefericit inselat de diavol. Prin urmare, lupta noastra nu se face cu omul, ci cu diavolul. Trebuie sa intelegem neputinta omului. Azi a cazut el in pacat, dar maine pot cadea chiar eu! El se pocaieste de pacatul savarsit dar eu poate nu voi mai avea timp... Cel care judeca aproapele pentru pacatul savarsit, va cadea si el mai tarziu in acelasi pacat daca nu se caieste.

Am vrut sa arat ca lupta se duce de cele mai multe ori in mintea noastra. Trebuie sa invatam sa separam neghina (gandurile pacatoase) de grau (gandurile bune). Sa cultivam in viata noastra gandurile cele bune. La aceasta munca pune si Iisus Hristos umarul daca ii solicitam ajutorul. El ne-a lasat Sfintele Taine. Ma gandesc la Taina Spovedaniei in care omul isi face un reviw a vietii si a faptelor savarsite. La spovedanie se marturisesc si faptele rele dar si gandurile pacatoase pe care le-ai acceptat. De aceea se si vorbeste despre pacatele cu gandul. Gandul rau nu este socotit pacat, ci doar invoirea cu el. Nu te poti opune vantului sa bata. Gandurile vor continua sa vina. Important este daca le accepti sau nu.

Romanul are o vorba: "Pestele de la cap se impute"! Si Mantuitorul Hristos punea accentul pe gandire, demontand de multe ori multe mentalitati gresite a conationalilor Sai. Iisus a zis spre exemplu: "Ati auzit ca s-a zis celor dedemult: Sa nu savarsesti adulter! Eu insa va zic voua: cel ce se uita la femeia altuia poftindu-o, a si savarsit adulter cu ea in inima lui"! Iata ca pacatul ia nastere mai intai in minte, apoi daca e acceptat ajunge sa fie iubit (ajunge in inima) ulterior urmand sa fie pus in practica sau nu.

Daca acceptam ganduri rele, ne intinam mintea. Daca nu spovedim gandurile rele este ca si cum taiem buruienile dar nu le scoatem si radacinile. Gandurile rele sunt radacinile pacatului!

Prof. Iordachescu Constantin

10/18/2015

Carti de rugaciune utile si Sfanta Scriptura pdf

Niciun comentariu:

Biblia sau Sfanta Scriptura - traducerea Mitropolitului Bartolomeu Anania cu comentarii foarte folositoare la subsol
biblia-nt[1] - Noul Testament

10/17/2015

Cerere pentru participare la ora de Religie 2015-2016

Niciun comentariu:

Cererea este cea de pe situl basilica.ro doar ca a fost transformata si in format word si i s-au schimbat anii. In loc de 2014-2015 este 2015-2016.

In format word:

In format PDF:

Succes!
Prof. Iordachescu Constantin

Cel mai mare targ de cariera, Bucuresti, Sala Palatului 22-23 octombrie 2015

Niciun comentariu:


Numele meu este Amalia Florea, sunt Consultant Resurse Umane in echipa Angajatori de TOP Bucuresti si va scriu pentru a va prezenta cateva oportunitati de cariera potrivite profilului dumneavoastra, precum si cateva modificari in ceea ce priveste desfasurarea evenimentului.

Cel mai mare targ de cariera se va intampla mai devreme anul acesta, din motive tehnice, ce tin de locatia evenimentului si nu de echipa de organizare. Din pacate, eforturile noastre de a pastra data initiala nu au generat rezultatele la care ne asteptam. Tocmai de aceea, incercam sa ne asiguram ca minimizam pe cat de mult posibil impactul acestor schimbari asupra programului tau. Iata care sunt datele evenimentului:

Joi, 22 octombrie - Sala Palatului - veti gasi standurile companiilor anuntate;

Vineri, 23 octombrie - Sala Palatului - veti gasi standurile companiilor si workshop-urile programate pentru ziua de vineri;

Pentru ca stim cat este de dificil sa gasiti un job cu posibilitati de avansare intr-o companie care investeste in pregatirea angajatilor sai, am adus la Bucuresti unii dintre cei mai doriti angajatori din Romania.

Editia aceasta, echipa Angajatori de TOP impreuna cu Uber va aduc la eveniment. Descarcati aplicatia, folositi codul promotional "angajatori" si beneficiati de transport gratuit pana la Sala Palatului.

Pe 22-23 octombrie 2015 Angajatori de TOP aduce la Sala Palatului, Bucuresti peste 100 de companii, care vor sa isi extinda echipele si au planuri mari de angajare in urmatoarea perioada. Iata de ce puteti beneficia in cele doua zile de eveniment:

Discutii directe cu reprezentantii HR ai companiilor participante

- Peste 20 SkillShop-uri in domenii de interes - in care interactionati direct cu reprezentantii companiei preferate - ceea ce presupune o mai buna cunoastere a mediului de lucru din organizatie, a abilitatilor si competentelor necesare pentru a fi parte din echipa si a oportunitatilor de cariera lansate in exclusivitate de companii precum:

- CHEP Romania - Inspiring careers - how to set your development goals and achieve them - Un SkillShop interactiv, care te va ajuta sa intelegi procesul de recrutare al companiei si iti va dezvalui care sunt pozitiile disponibile;
- McDonald's - Dezvoltarea carierei la McDonals's - Intra in programul lor de Management Trainee si descopera motorul din spatele functionarii unei companii de succes;
- DB Schenker SSC - Understanding career paths - plan for success - Mateen Memon- General Manager al companiei, te ajuta sa intelegi care sunt pasii concreti ai unui proces de selectie si ce abilitati cauta angajatorii;
- TELUS International Europe - Creativity and innovation workshop - Creativitatea este cheia principala care te va ajuta sa iti gasesti loc intr-o echipa dinamica si pasionata de inovatie;

- Peste 4000 de job-uri din domenii diverse precum Banking, Audit & Consultanta, Vanzari, Customer Support-Client Service, Contabilitate-Finante etc; Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa accesati lista oportunitatilor de cariera din domeniul de care sunteti pasionat, sa alegeti companiile preferate si sa veniti la targ pregatit sa investiti in cariera;

2) Consiliere pe CV-ul dumneavoastra si sansa de a castiga un iPhone 6

- CV-ul dumneavoastra actualizat si descarcat de pe Hipo.ro in format Barcode pana pe 21 octombrie va introduce automat in tragerea la sorti pentru un iPhone 6. Mai mult, la standul CV Experts invatati cum sa va faceti aplicatia mai atractiva pentru angajatori.

Intrarea la eveniment este gratuita, iar pentru a va asigura locul la sesiunile de SkillShop-uri va invit sa va inregistrati online pana 21 octombrie.

Va astept la eveniment!

Amalia Florea,
Consultant Resurse Umane,

Angajatori de TOP Bucuresti

10/07/2015

Influenta muzicii asupra psihicului uman

Niciun comentariu:

Cu totii ascultam muzica mai mult sau mai putin. Pentru unele persoane, in special tineri, muzica ocupa foarte mult timp din viata. Ea este perceputa ca un mijloc de recreere, de destindere. Vad azi multi tineri pe strada, in metrou, in mijloacele de transport cu castile in urechi. Multi, cum ajung acasa din drumurile lor pornesc radioul sau televizorul pe posturile de muzica.

Muzica de orice gen ar fi ea are un compozitor. Compozitorul transmite prin muzica propriile trairi, sentimente si idei. Muzica creiaza astfel in sufletele ascultatorilor emotii. Emotiile pot fi pozitive sau negative.

Aici intervine influenta muzicii asupra psihicului uman. Imi amintesc de niste episoade din viata mea. Cand eram copil, de clasa a 6 a, in orasul meu Catalina Falticeni se organiza in centrul orasului discoteca in aer liber. Mergeam si eu mai mult ca sa ma intalnesc cu colegii mei. Intr-o zi a venit la mine fugind un coleg Daniel intrebandu-ma foarte agitat si revoltat: L-ai vazut pe Costel? Eu i-am raspuns ca nu l-am vazut. In clipa imediat urmatoare a si disparut din fata mea. Mi s-a parut ciudata reactia colegului sub influenta muzicii de discoteca.

Alte dati, mergand prin mijlocul multimii, am constatat ca am un mers balansat, de smecheras, ca ma simteam interesant, superior. Mergeam cumva in ritmul muzicii. Traiam niste sentimente de mandrie. Veneau ca niste ispite foarte greu de depistat si de controlat. Atunci am realizat pentru prima oara in viata mea faptul ca muzica are o influenta foarte mare in viata omului.

Sufletul uman este de o mare sensibilitate. Reactionam la cuvintele celor din jur care ne pot rani sau chiar incuraja sau vindeca. Si melodiile sunt ganduri in cuvinte si emotii in ritmuri.

Sunt melodii care transmit sentimente de mandrie, trufie. A se vedea muzica gen rap, hip hop. Muzica rock este de mai multe feluri. Unele genuri rock sunt ok dar altele sunt efectiv incantatii satanice, imnuri de lauda si venerare a diavolului. (a se vedea materialul de aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/_muzicarock.htm) Alte genuri de rock sau hip hop vin ca o revolta asupra sistemului. Transmit niste situatii realw, existente. Din pacate ele determina pe ascultatori sa devina un Gica Contra in foarte multe domenii de viata. Aceste persoane gusta din placerea mandriei si a slavei desarte. In acelasi timp devin insa niste persoane agitate care mereu au ceva de comentat. Nu e rau sa iti expui punctul de vedere, insa problema e cum ti-l prezinti. Vreau sa spun ca oamenii au nevoie de un echilibru launtric, si nu de agitatie. Aici este problema. Muzica gen rock hip hop creeaza o stare de agitatie, lucru nefast pentru sufletele lor si echilibrul launtric.

Luam alt gen de muzica: muzica pop sau manele. Multe din melodii transmit mesaje cu conotatii sexuale. La acestea se adauga ritmuri care aprind pofta trupeasca sau apetitul sexual. Astfel, unele melodii nasc sau hranesc patima desfranarii.

Muzica clasica este un alt gen de muzica. Oamenii de stiinta au demonstrat ca acei copii care asculta Mozard sau Bach devin foarte inteligenti. Muzica acestor compozitori si nu numai a lor este inspirata de Dumnezeu. Mozard avea in minte toata compozitia. Auzea in mintea lui melodiile pe care trebuia sa le compuna. A fost un geniu al muzicii.

Un alt studiu a demonstrat ca muzica clasica amelioreaza bolile psihice, pe cand muzica religioasa chiar le vindeca. Am cunoscut o persoana care a fost la spitalul de nebuni, iar din moment ce a luat calea Bisericii si-a revenit foarte mult.

Citeam mai demult cazul unui filosof grec care imbatandu-se la o petrecere, a rugat pe un violonist sa ii cante o melodie prin care sa isi revina. Lucru care s-a si intamplat. Prim urmare, muzica de poate purta prin multe sentimente. Cand eram mic parintii mei aveau casete cu muzica. Am pus o caseta cu romante. Romanta a fost atat de profunda incat m-a facut sa plang. Ultima strofa a romantei spunea ceva de genu: "iar voi plangeti ascultand romanta mea" (am parafrazat). Am ramas blocat cand am auzit. Iata cum compozitorii transmit intentionat anumite sentimente ascultatorilor.

Unele melodii contin mesaje subliminale. Acestea sunt niste sunete foarte inalte pe care oamenii nu le pot auzi dar subconstientul nostru le inregistreaza. Aceste mesaje in general privesc relatia omului cu Dumnezeu. Unele indeamna la revolta, la fugirea de cele sfinte. Va puteti intreba cum lucreaza ele? Citeam mai demult urmatorul caz: era o covrigarie peste drum de un cinematograf. Nu venea mai nimeni aici sa cumpere produsele lor. Prin urmare, patronul covrigarii a rezolvat problema punand in timpul filmuluu un mesaj subliminal: "Dupa film mergeti la covrigaria de peste drum". Dupa film toti spectatorii s-au ingramadit la covrigarie.


Consider ca s-ar potrivi o zicala de genul: „Spune-mi ce muzica asculti, ca sa iti spun cine esti”.

Prof. Iordachescu Constantin

10/01/2015

Franta il investigheaza pe Assad, pentru crime de razboi

Niciun comentariu:

O anchetă penală pentru "crime de război", a fost lansata în Franța, împotriva regimului lui Bashar al-Assad, pentru "abuzuri comise în Siria", între 2011 și 2013, potrivit presei frantuzesti, care citeaza AFP.


Ancheta preliminară a fost semnalata ca fiind deschisa pe 15 septembrie, de către procurori din Paris, și se bazeaza pe marturisirile unui martor: un fost fotograf care a lucrat pentru poliția militară siriana si care a parasit Siria în 2013, aducând cu el 55.000 de fotografii, care demonstreaza practicarea torturii.

Sursa: http://lonews.ro/politici/20819-siria-franta-il-investigheaza-pe-assad-pentru-crime-de-razboi.html

Alaturi de Papa, la Messa oficiata in New York, a slujit si un actor gay

Niciun comentariu:

Faimosul actor de comedie american gay și reporter pentru canalul de știri «CBS News», Mo Rocca, a fost cel care a citit prima lectură la Messa (Liturghia Catolica) celebrată de Papa Francisc în complexul "Madison Square Garden", pe 25 septembrie 2015, la New York, conform unui raport al publicatiei "Breitbart".

Potrivit portalului, Rocca a citit un pasaj din Vechiul Testament, și anume, de la "Isaia", în timpul slujbei la care au fost prezenti 18 000 de credincioși - slujba fiind urmarita de milioane de telespectatori.

După cum se stie, Rocca este un adversar consecvent al invataturilor Bisericii Romano-Catolice privind sexualitatea umană și, până în prezent, el nu s-a pocăit pentru aceste opinii. Astfel, rolul său de citet la Messa Papei, a stârnit admirație și scepticism din partea suporterilor perversiunilor sexuale, dar si frica din partea tradiționaliștilor catolici credincioși.

"Când Rocca a apărut ca narator la Liturghia Papală, întregul Twitter a explodat", vorbind despre recunoașterea homosexualitatii si a 'casatoriei' intre persoane de acelasi sex de catre Biserica Catolica și, în special, de Papa Francisc - a declarat, la rândul său, un reporter al canalului "Biserica militanta", cerând să afle cine i-a acordat permisiunea, homosexualului.

"Este normal sa inviti pe cineva, care își bate joc in mod deschis de doctrina Bisericii Catolice, sa participe la Messa Papală ca citet?" - a intrebat, pe Twitter, celebrul preot catolic american și luptător pentru drepturile tatălui si al copilului nenăscut, Peter West.

Un grup influent de activiști homosexuali "New Ways Ministries" nu s-a aratat impresionat de eveniment, menționând că "bărbații și femeile din comunitatea LGBT se simt nedoriti în majoritatea bisericilor americane".

"Faptul că un homosexual, Mo Rocca, a efectuat prima lectură (a Scripturii) pentru Liturghia Papală din Madison Square Garden, in New York, reprezinta un eveniment semnificativ" - a scris pe Twitter celebrul activist gay și profesor de Drept (la Universitatea Americană din Washington, DC) Tony Varona.


Publicația adaugă că incidentul ar putea întări controversele legate de homosexualitate, în ajunul Adunării Sinodului Episcopilor Catolici, care în acest an va începe pe 5 octombrie și care va discuta aspecte legate de perversiunile sexuale.

Sursa: http://lonews.ro/lifestyle/20822-reactii-un-renumit-actor-gay-invitat-sa-slujeasca-alaturi-de-papa-la-messa-din-new-york.html

ISIS a ucis 4 copii crestini pentru ca nu au vrut sa se converteasca la Islam

Niciun comentariu:
Tulburant...

Gunnar Garfors, norvegianul care a vizitat toate tarile din lume

Niciun comentariu:

Norvegianul Gunnar Garfors a vizitat 198 de tari.

Gunnar Garfors este presedinte al International DMB Progresul Group (idag), un radio digital și o  televiziune mobilă cu membri de pe 4 continente.  El este consilier pentru probleme de distributie la Norwegian Broadcasting Corporation (NRK). Cu toate ca a calatorit foarte mult, el si-a mentinut jobul. In 2013, la doar 37 de ani, era cea mai tanara persoana din lume care a vizitat toate tarile de pe mapamond.

Intr-un interviu pe care l-a dat sitului Business Insider Australia, Gunnar Garfors a facut niste declaratii foarte interesante. Intrebat fiind care este tara lui preferata, i-a fost greu sa dea un raspuns. A declarat insa ca el a creat un clasament de 12 tari preferate pe care le recomanda. Intre acestea se numara si Romania. Celelalte 11 tari sunt: Madagascar, Islanda, Vietnam, Cârgâzstan, Kiribati, Noua Zeelandă. Nicaragua, Sierra Leone, Dominica, Norvegia si Uruguay.

A fost profund impresionat de Transilvania pentru ca aici sunt multe castele, munti si celebrul Dracula. Si capitala tarii, Bucurestiul, i-a facut o buna impresie. A remarcat si faptul ca romanii produc bere de foarte buna calitate.


Gunnar Garfors si-a deschis un site unde puteti vedea mai in detaliu toate calatoriile sale http://www.garfors.com/ .

În 2012 el a vizitat 5 țări de pe 5 continente într-o singură zi, un record mondial Guinness.

El a reusit si recordul mondial in 2014 sa viziteze 19 tari pana in 23 de ore si 33 de minute.

A urmat trei reguli stabilite de Recordsetter.com:

1. trebuie să stea fizic în fiecare țară
2. trebuie să termine vizitele într-o perioadă de 24 de ore consecutive (lucru realizat prin GPS)

3. trebuie să furnizeze dovezi media (lucru realizat prin dovezi foto)

Foto: Pure conținut.
libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger