1/23/2016

Catedrala Mantuirii Neamului versus privatizarea Petrom

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !Doar din privatizarea Petrom statul a pierdut 14 Miliarde $. Bugetul alocat in 2014 pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului a fost de 14 milioane de $, exact 0,1 % din prejudiciul de la Petrom. Cu toate astea, nu am auzit pe nimeni să strige ”vrem spitale, nu țepe la privatizare.”


Și asta nu este tot. Redevența (taxa care se plătește statului) pentru exploatarea zăcămintelor a fost fixată in momentul vânzări Petrom, in 2004, pe 10 ani, la 3-13%. Redeventa in Norvegia este 78%, in Libia de 80% iar in Marea Britanie de 53%. Să comparăm insă situația României cu cea din Guinea Ecuatorială. În perioada 2005-2011, dacă statul român ar fi aplicat regimul fiscal din Guinee Ecuatorială, ar fi încasat cu 3,18 miliarde de dolari mai mult din redevenţe şi 2,76 miliarde de dolari mai mult din taxele pe profit. În total o țeapă de 20 miliarde de $ și crește anual. Prețul total al Catedralei Mântuirii Neamului, este 2 % din această sumă !
@cristian vantu

De ce sustin construirea Catedralei Mântuirii Neamului?
Apar de ceva timp intrebari de genul: De ce avem nevoie de Catedrala Mantuirii Neamului? De ce va fi asa mare? De ce nu se construiesc spitale in loc de catedrala? etc. Aceste intrebari apar uneori firesc in sufletul oamenilor dar in ultimul timp sunt impuse artificial rau intentionat. De ce nu s-a facut o dezbatere publica pe acest subiect daca Mass Media este chiar atat de interesata? De ce prefera doar sa atace in mod rautacios? De ce...


«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog