1/23/2016

Cum subventioneaza si ajuta statul German cultele si ora de religie

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !


GERMANIA. Subvenţiile anuale ale statului pentru biserici se ridică la 232 de milioane de euro. Alte 650 milioane de euro se dau pentru orele de religie din şcoli si pentru infrastructura aferentă pregătirii teologilor

Nota Redactiei: Asa cum puteti observa mai jos doar la noi in tara isteria anti-biserica orchestrata de ONG-urile lui SOROS si de activistii lor neobolsevici de extrema stanga, a atins paranoia.

1 miliard de euro face in fiecare an OMV profit, luand pe gratis petrolul romanesc (asta fara a vorbi de cat se sifoneaza, ca nu exista contoare ale statului la sonde.). Hotia e de 1000 / 64, adica de peste 15 ori ori mai mare decat toata suma cu care se finanteaza cultele in Romania. Si acesta e doar un mic detaliu al jafului la care e supusa Romania. Va dati seama cum va mint ONG-urile lui Soros?

GERMANIA. Cum subventioneaza si cum ajuta Statul German Cultele Religioase - Rezumat

1. Statul aloca o subventie anuala de 232 milioane de euro pentru biserici si cultele religioase
2. Statul German aloca anual 650 milioane de euro care se dau pentru orelele de religie din şcoli si pentru infrastructura aferentă pregătirii teologilor.
3. Statul German ii scuteste de impozit pe cetatenii germani cu o anumita suma daca acestia hotarasc sa doneze aceasta suma bisericilor. Sumele care se strâng din astfel de donații care deduc din impozite sunt de aproximativ 1,5 miliarde de euro.
4. Statul German strange impozitul pe care fiecare cetatean german care se declara de o anumita confesiune trebuie sa-l plateasca bisericii de care apartine. Impozitul este intre 8% si 10%.

ROMANIA. Cum subventioneaza si cum ajuta Statul Roman Cultele Religioase - Rezumat
1. Statul Roman aloca ZERO subventie anuala pentru biserici si cultele religioase
2. Conform siteului secretariatului pentru culte, pentru asistența financiară a personalului clerical s-a acordat in 2015 suma de 287.697.000 lei, adica 64 de milioane de euro.
3. Statul Roman NU ii scuteste de impozit pe cei care fac donatii bisericii
4. NU exista NICI UN IMPOZIT pe care Statul Roman il strange pentru biserici pentru cei care se declara benevol de o anumita religie.
Nota : Germania are o populatie aproximativ de 4 ori mai mare decat Romania.

Desigur Germania este mai bogata decat Romania. Dar Nu sumele le comparam ci Modalitatile prin care Bisericile si Cultele sunt finantate acolo, fata de isteria ateista pe care o fac in Romania ONG-urile lui Soros ajunse la Guvernare.

Ceea ce face Klaus Iohannis si ONG-urile lui SOROS cu guvernul "LOR", prin taierea completa a finantarilor pentru lacasurilor de cult, este un experiment bolsevic.

Si credinciosii care oficial sunt 98% in tara asta platesc impozite nu numai ateii care oficial sunt 2%....Si asa cum ateii sunt mai des in parcuri, pe starzi, pe stadioane si la stranduri atunci cand credinciosii sunt in biserica asa si credinciosii (98%) sunt mai des la biserica, atunci cand ateii beneficiaza mai mult de parcuri, strazi, stranduri si stadioane.

A nega caracterul social al lacasurilor de cult e o marsavie bolsevica atunci cand 98% din populatia unei tari se declara credinciosi. Cum ar fi ca si credinciosii sa le spuna ateilor sa finanteze ei in mai mare masura din bani proprii o parte din banii necesari pentru parcuri, stadioane, strazi si stranduri deoarece ei merg acolo si le folosesc mai des? Va dati seama ce la ce se preteaza ONG-urile lui SOROS?

Va dati seama CE ISTERIE FALSA ANTI-BISERICA au creat ONG-uri lui SOROS in Romania si ziarele controlate de ele : HotNews, Adevarul si Romania Curata? Nu Finantarea Cultelor e Problema Romaniei.

1 miliard de euro face in fiecare an OMV profit luand pe gratis petrolul romanesc (asta fara a vorbi de cat se sifoneaza, ca nu exista contoare ale statului la sonde.). Hotia e de 1000 / 64, adica de peste 15 ori ori mai mare decat toata suma cu care se finanteaza cultele in Romania. Si acesta e doar un mic detaliu al jafului la care e supusa Romania. Va dati seama cum va mint ONG-urile lui Soros?

"Bani taiati de la biserici", adica cele 38 de milioane de euro sunt un bacsis fata de cele 1.000 de milioane cat fura OMV-ul an de an, luand pe redevente de nimic tot petrolul romanesc. Clar? Deci "economisirea acestor bani" e o falsa problema. Jaful Tarii noastre nu se produce prin finantarea cultelor ci se produce la Hotia legalizata de la Resursele naturale, de la Paduri, de la Banii Stransi pentru Sanatate - acolo unde unde se strang peste 5.000 de milioane de euro anual, din care jumatate se fura samd...

Cate spitale s-ar putea construi din petrolul furat de OMV ca tot va place comparatia asta? Comparati 38 de milioane taiate azi de la biserici cu cele 1.000 de milioane profitul anual al OMV-ului facut pe petrolul NOSTRU.

Sau comparati cele 38 de milioane taiate azi de la biserici cu cele peste 5.000 de milioane de euro stranse anual de la populatia Romaniei ca Asigurari de Sanatate, ca sa avem niste Spitale decente.
Intelegeti ce manipulare ordinara fac ONG-urile lui SOROS? GERMANIA. Deutsche Welle - Bucureşti punkt Bonn: Finanţarea bisericilor

Bucureşti punkt Bonn: Finanţarea bisericilor După sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial, Legea Fundamentală a Germaniei Federale a preluat de la Constituţia interbelică ( a Republicii de la Weimar) articolele referitoare la garantarea libertăţilor religioase individuale şi colective şi, totodată, pe cele care stipulează separarea statului de biserică.

De altfel, în spaţiul german, cu o populaţie totală de aproape 82 de milioane de locuitori (50,7 milioane dintre aceştia declarându-se creştini) divizată aproape egal în zone catolice şi protestante (aproape 25 de milioane în fiecare denominaţie), ar fi fost, eventual, nevoie de două religii de stat.

- Conform statisticilor publicate de către Grupul de Cercetare a Părerilor Metafizice în Germania (Forschungsgruppe Weltanschaungen in Deutschland - fowid), resursele financiare ale bisericii evanghelice provin, în proporţie de 65-80% (în funcţie de land), din resurse proprii, în special din impozitul reţinut celor ce se declară (benevol) enoriaşi protestanţi.

Serviciul de colectare a acestui impozit este realizat prin instrumentele fiscale specifice ale statului, contra unei taxe de servicii percepute de autorităţi - la fel cum se întâmplă şi în cazul cetăţenilor care îşi declară (tot benevol) apartenenţa la biserica romano-catolică, cult care, la rândul său, obţine astfel în jurul a trei sferturi din propriul buget.

Valoarea taxei bisericeşti este de opt sau nouă procente din venituri, în funcţie de land.

Se colectează, în cifre reale, în jurul pragului de patru miliarde de euro, cu o tendinţă uşor descrescătoare în ultimii ani, o tendinţă generată de dificultatea celor două biserici mari ale Germaniei de a atrage tineretul, dar şi de îndepărtarea unui număr crescând de enoriaşi de instituţiile bisericeşti, ca urmare a unor serii de scandaluri în care a fost implicat clerul.
- Conform rapoartelor publicate periodic de federaţia bisericilor evanghelice germane, subvenţiile anuale ale statului se ridică la 232 de milioane de euro.

Acestea sunt oferite în baza principiului co-participării financiare la preluarea de către biserică a unor atribuţii sociale ale statului - administrarea de instituţii de învăţământ sau a căminelor de bătrâni, de exemplu.

Statul contribuie, de asemenea, la restaurarea clădirilor de patrimoniu şi, în egală măsură, oferă suport financiar unor organizaţii umanitare patronate de către instituţiile bisericeşti (de genul Misereor sau Brot für die Welt), la fel cum se implică şi în finanţarea unor instituţii laice de utilitate publică.
- O formă indirectă dar substanţială de finanţare (estimată la 1,5 miliarde de euro) o reprezintă deducerile de la impozitul contribuabililor a donaţiilor directe către biserici.
Alte forme indirecte de subvenţionare ţin de educaţie - de la clasele de religie din şcoli până la infrastructura aferentă pregătirii teologilor (circa 650 de milioane de euro).

- Şase comunităţi confesionale folosesc dreptul legal federal de a percepe impozit de la enoriaşi: bisericile evanghelice (luterane şi reformate), diocezele romano-catolice, dioceza catolică de rit vechi (fondată de olandezii migraţi din Utrecht în nordul Germaniei la mijlocul secolului 17), comunitatea credincioşilor neafiliaţi (mişcare ecumenică umanistă reunind reformişti catolici şi protestanţi), unitarienii şi cultul mozaic.

Alte 16 grupuri confesionale (inclusiv bisericile ortodoxe) preferă să se autofinanţeze prin contribuţiile benevole directe ale enoriaşilor.

Astfel de contribuţii benevole (şi deductibile de la impozit) acoperă şi o parte semnificativă a bugetului celorlalte biserici (conform fowid, biserica evanghelică obţinea, în 2006, 18% din încasări de pe urma donaţiilor venite din partea unor terţi).

- Cetăţenii germani care au împlinit 14 ani pot opta pentru renunţarea la apartenenţa confesională şi raportează această alegere către instituţiile fiscale ale statului, nu către biserici.

Unele denominaţii religioase refuză să ofere servicii celor ce au ales să nu mai achite contribuţii către instituţiile confesionale.

La sfârşitul deceniului trecut, mai mulţi deputaţi germani au cerut interzicerea accesului neplătitorilor de taxe la slujbele oficiate cu ocazia principalelor sărbători religioase - propunerea a fost însă respinsă de instanţele superioare ale celor două biserici mari, evanghelică şi catolică, acestea invocând funcţia misionară şi predispoziţia către spiritualitate, în preajma acestor momente, ca poartă spre câştigarea unor noi enoriaşi.
sursa: Deutsche Welle

Dincolo de bani, Decizia scoate la lumina un fapt cumplit: intr-o tara in care doar 2% sunt atei declarati, o minoritate DECIDE asupra drepturilor si nevoilor sociale si spirituale a unei vaste majoritati.

In Romania
18.806.428 de cetățeni, reprezentând 86,8% din populație, s-au declarat ortodocși,
1.028.401 s-au declarat romano-catolici (4,5% din populație),
698.550 reformați (3,7%),
330.486 penticostali (1,5%),
195.481 greco-catolici (0,9%),
129.937 baptiști (0,6%) ș.a.
În Dobrogea, există o minoritate islamică (0,3%), compusă majoritar din turci și tătari.
Există și un număr mic de atei (0,04%), agnostici, persoane care sunt non-religiose (0,06%) și persoane fără o religie declarată (0,05%).

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger