1/13/2016

Serbia in prag de razboi cere ajutor Rusiei

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Apar din nou tensiuni in spatiul fostei federatii Iugoslavia. Speriata ca vecinii din Croatia cumpara masiv armament greu, Serbia face demersuri pe langa Moscova pentru a-si intari sistemul de aparare.

„Serbia nu si-a propus sa atace pe cineva, dar doreste sa fie gata in orice moment sa isi apere teritoriul si cetatenii. Noi am tacut din gura, dar altii nu au ezitat sa cumpere arme ofensive extrem de puternice”, a explicat prim-ministrul Serbiei, Aleksandar Vucic, citat de Business24.

Seful guvernului de la Belgrad se arata extrem de ingrijorat de noile achizitii ale Croatiei, ale carei rachete balistice au o raza de actiune de 300-350 de kilometri si pot lovi tinte din zona centrala a Serbiei.

Pentru a se apara, Serbia ar vrea sa cumpere antiaeriene moderne din Rusia, dar nu la orice pret. Desi partea rusa le-a facut sarbilor „cea mai buna oferta de pana acum”, Belgradul mai vrea sa negocieze.

„Sistemul antiaerian de rachete S-300 ar fi prea costisitor pentru noi”, a mentionat Vucic, dupa ce s-a intalnit luni, 11 ianuarie, la Belgrad, cu vicepremierul rus Dimitry Rogozin pentru a discuta aceste aspecte.

Rogozin a declarat ca guvernul de la Moscova va analiza solicitarea Serbiei si ca tara sa isi „va sprijini in mod direct aliatul din Balcani”.

„Cum evalueaza Serbia situatia securitatii sale este o problema care ii priveste direct pe oficialii sarbi. Noi vom analiza doar detaliile tehnice din propunerea transmisa de guvernul de la Belgrad”, a mai spus Rogozin.

Serbia este in curs de aderare la Uniunea Europeana, dar Vucic a spus ca, desi tara sa isi respecta angajamentele luate pentru parcurgerea procesului de integrare europeana, Belgradul nu va opta pentru impunerea sanctiunilor economice Rusiei.


«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog