2/12/2016

Cel mai inalt zgarie nor de pe Pamant va fi construit in Arabia Saudita

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

In Jeddah, Arabia Saudita se va ridica cel mai inalt turn din lume. Acesta va avea inaltimea de 3281 m inaltime. Turnul Jeddah va avea cea mai inalta punte de observație din lume.

Turnul va fi construit de firma de arhitectura condusa de Adrian Smith, Gordon Gill și peisagistilor SWA. 

Clădirea este  programata sa fie finalizata prin în 2019.


Turnul Jeddah va cuprinde o rețea extinsă de restaurante, camere de hotel, apartamente, parcuri, și un centru comercial. Practic, este un oraș în interiorul unui zgârie-nori.

Una dintre caracteristicile principale ale turnului este puntea de observație, situata la etajul 157 al clădirii. Acesta este cu 55 de etaje mai mare decât puntea din Turnul din New York, fiind cea mai înalta punte de observație din lume.

Companiile Jeddah si Alinma (Arabia Saudia) sunt cele doua companii care construiesc Turnul Jeddah. Acestea vor investi 2,2 miliarde de dolari. Comparativ cu Burj Khalifa, Turnul Jeddah costa cu 700 milioane de dolari mai mult, iar cu Turnul Libertatii cu 1,6 miliarde de dolari mai putin.

In ultimii șase ani, echipajele au lucrat pentru a finaliza 65 de lifturi din structura lui, 200 de camere de hotel, 439 apartamente și 2205 locuri de parcare - toate împrăștiate printre cele 169 de etaje.

In anii 1960 erau doar doua turnuri zgarie nori, in anul 2010 erau 50, iar la sfarsitul acestui an vor fi 100 de zgarie nori. Turnul Jeddah va fi cel mai inalt zgarie nor dintre toti care sunt construiti in acest moment.

Turnul Jeddah nu este singurul proiect care luptă pentru titlul de cea mai înaltă clădire din lume. „Mireasa” va fi un turn ce se va construi in Irak si va avea 3779 metri inaltime. Prin urmare, va fi mult mai inalt decat turnul Jiddah. Construcția nu a început încă.

Sursa: http://www.techinsider.io/jeddah-tower-rising-in-saudi-arabia-2016-1
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger