3/31/2016

Virusi/Malware in calculator: QkSee, YAC, WinTaske, winsere, Ccuter, ffuter

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

De ceva timp am constatat ca laptopul meu merge foarte greu. Intr-adevar am multe programele, dar totusi ceva era in neregula.

Am observat ieri un program pe desktop QkSee. Am incercat sa il dezinstalez cu TuneUp Utilitis de la AVG si din Control Panel si nu reuseam. Prea ciudat! Acest lucru m-a determinat sa caut informatii despre acest program. Am aflat ca este un program spion. 

Cu un search pe google am gasit un program care SpyHunter. Cica era gratuit, dar in realitate costa o gramada de bani! Acest program a gasit in laptop vreo 7500 de virusi si malwars. Prea ciudat de multi. Eram convins ca sunt raaaau infestat. Dar nu as fi dat vreo 50 de dolari...

Am dezinstalat acest program pentru ca nu lucra fara sa platesti, si am instalat un alt program "gratuit" numit GridinSofet. Si acest program mi-a casit vreo 5500 de virusi. Mai putini. Intre ei nu era insa QkSee... Ciudat... Dar mai ciudat a fost faptul ca aparea ca virus un program educativ pentru copii pe care eu l-am instalat si care nu era SIGUR virus! Atunci, m-am uitat mai atent la asazisii virusi identificati. Unul din ei era un program YAC, Cu un search pe net aflat ca nu este virus ci antivirus. L-am deschis si culmea! Era atat de performant ca am reusit cu el sa dezinstalez QcSee.

Totusi programul GridinSofet e bunicel, Dar costa vreo 160 de lei. Intre virusii identificati sunt si: WinTaske.exe, winsere.exe, Ccuter.exe, ffuter.exe, Totusi nu cred ca restul de 5490 de fisiere identificate sunt virusi sau malware! Mi-a identificat virusii dar nu mi-i stergea fara sa platesc.

Programele amintite mai sus sunt programe spion care pot incetini calculatorul. Aceste programe nu erau instalate dar erau prezente in calculator. Mereu primeam informatii de la antivirusul meu AVG ca a blocat cu virus, dar nu ma gandeam ca el si ramane in calculator in mod pasiv.

Asadar am dezinstalat si GridinSofet si am instalat altul Malwarebytes. Acesta are un trial de 14 zile.  Acesta costa 26 euro pe an. I-am dat sa faca o scanare. Surpriza! Si acest program a idetificat YAC ca malware. Din aceasta cauza am cautat din nou mai atent informatii despre YAC. Pe acest site: http://faravirus.ro/yac/ am gasit ceva interesant: 

YAC (de asemenea întâlnit ca şi Yet Another Cleaner) este un software de securitate dubios, ce aparţine lui Elex do Brasil Participações Ltda Technology Inc. Indiferent de cât de inofensiv pare, trebuie să luaţi în calcul că acest software a iniţiat diverse discuţii pe web. În timp ce nu putem spune că acesta este un program maliţios, ce nu este capabil de a detecta viruşi, ar trebui să fiţi foarte atenţi cu el deoarece nu a fost asociat doar activităţilor corecte. După ce YAC este instalat în calculator, veţi descoperi că este imposibil să îl dezinstalaţi şi este posibil să fiţi nevoiţi să mai instalaţi un alt software de securitate pe lângă acesta. În plus, se pare că acest software călătoreşte la pachet cu alte aplicaţii, deci ar trebuie să îi monitorizaţi neapărat procesul de instalare. Altfel, veţi descoperi că PC-ul dumneavoastră a fost atacat de către  MyPC backup, Search.yac.mx, isafe şi alte programe cu potenţial nedorit. Imediat ce aceste programe intră în calculatoarele dumneavoastră, ele pot iniţia diverse setări de sistem după care pot începe să cauzeze diverse activităţi nedorite. De exemplu: redirecţionări, încetiniri, reclame de tip pop-up, etc.

Aceste lucruri m-au determinat sa dezintalez acest program. Si asa erau prea multe in calculator! Insa nu a trebuit sa ma mai complic eu. L-a dezinstalat noul program Malwarebytes.



Malwarebytes mi-a gasit si el vreo 4080 de malware pe care aparent mi i-a sters si sper sa ramana stersi!

Pentru ca sa ma asigur ca i-a sters i-am dat din nou o scanare, Si a iesit totul ok insa in momentul cand am vrut sa pornesc photoshopul, nu a mai mers!!! Programul mi-a sters un fisier! Si asta nu e bine! Sper sa nu imi fi stricat si alte programe! Acum imi recomanda sa reinstalez photoshopul. UFFF!!!

si totusi parca acum laptopul merge mai greu.......

Am cautat pe net fisierul lipsa. L-am salvat pe desktop si SURPRIZA! A fost sters! In cele din urma am dezinstalat programul.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger