4/10/2016

Dumnezeu preferă inimile curate

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Daca Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici, atunci apar câteva probleme:


1.      Avem nevoie de lemn pentru a construi biserici. Prin urmare, vom tăia pădurile... și astfel vom alimenta un alt megascandal! Unii vor acuza biserica spunand că fură lemnul din pădure!
2.      Fiind spațiile mici, vor încăpea prea puțini credincioși. Prin urmare, avem nevoie de mai multe biserici și mai mulți preoți și mai mulți cântăreți bisericești!!! Statul va suporta salariile acestora? NU! În vremea noastră nu toți preoții și cântăreții bisericești au salar de la stat, ci sunt plătiți din fonduri proprii! Atunci, cine le dă și lor o bucată de pâine? Au și ei familii și cheltuieli! Sau vor veni vedetele pe post de cântareți bisericești?! Hmmm... Mă îndoiesc!
3.      Pentru construcția de multe biserici din lemn, avem nevoie de multe parcele de teren. Cine doneaza însă terenul???
4.      Dacă dragii artiști au avut o inițiativă bună, să ne dea exemplu și să pună mână de la mână și să construiască macar o biserică model la care să meargă constant la sfintele slujbe! Astfel, să ne dea o lecție de viață: cum să se comporte un creștin adevărat! Tinerii chiar au nevoie de modele dar să fie niște modele vrednice de urmat. Niște oameni foarte credincioși cum au fost intelctualii închiși și uciși de comuniști: academicieni, secretari de stat, oameni cu 2-3 doctorate, profesori universitari, etc ne-ar putea fi modele!

Alte câteva aspecte legate de mesajul videoclipului:

5.      Sfinții Părinți ne învață să nu ne încredem în vise! Acestea pot fi de la diavolul care te pot duce la pierderea mântuirii prin ele.
6.      Smerenia este într-adevăr o mare virtute fără de care nimeni nu poate spori duhovnicește și nu se poate mântui. Însă nu înțeleg care este legătura dintre Catedrala Mântuirii Neamului și smerenia? A căzut cineva în mândrie pentru că se construiește această catedrală? Se fălește cineva cu ea?
7.      Alte aspecte referitoare la motivele constructiei acestei catedrale le gasiti aici.
8.    Catedrala se construiește din dragostea oamenilor care donează din puținul sau surplusul lor. Donează pentru ei, pentru Biserica lor Ortodoxă, pentru țara lor, pentru neamul lor, pentru copii și nepoții lor dar și de dragul înaintașilor lor. Donează și tu aici.

De unde stiu vedetele ce prefera Dumnezeu? Cu siguranta Dumnezeu prefera inimile curate ale oamenilor. Iisus spunea: Fiule, da-Mi inima ta! In privinta marimii unei biserici, nu cred ca este domeniul lor. De aceea, fiecare sa isi vada de treaba lor! Daca este sa luam un exemplu din Vechiul Testament: Templul lui Solomon, vom vedea ca acesta avea 27 m lungime si 9 m latime. Solomon a facut mari eforturi financiare pentru a ridica acest templu care intr-adevar e pitic fata de Catedrala Mantuirii Neamului. Insa pentru acele vremuri, era o constructie atipica, enorm de uriasa si de costisitoare. Cititi de la Cartea a 3 a a Regilor pana la II Cronici inclusiv. La sfarsitul domniei lui Solomon, regatul era aproape ruinat financiar. Insa pentru numarul de locuitori din acea vreme, Templul lui Solomon era mare. Azi oamenii sunt muuuult mai multi. Acel templu a fost construit din piatra, din lemn de chiparos din Cedrii Libanului, cu muuuuult aur impodobit pe dinauntru!!!

Situl stirileprotv.ro ne informează: La clip au participat, in ordinea aparitiei, Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Iantu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Stefan Banica, Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Otil, Paula Chirila, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartos, Ada Milea, Calin Goia, Mircea Cartarescu, Horia Virlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Razvan Simion, Alexandru Andries, Emilia Popescu, Grigore Lese, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea si Victor Rebengiuc.”

De ce sustin construirea Catedralei Mântuirii Neamului?



Apar de ceva timp intrebari de genul: De ce avem nevoie de Catedrala Mantuirii Neamului? De ce va fi asa mare? De ce nu se construiesc spitale in loc de catedrala? etc. Aceste intrebari apar uneori firesc in sufletul oamenilor dar in ultimul timp sunt impuse artificial rau intentionat. De ce nu s-a facut o dezbatere publica pe acest subiect daca Mass Media este chiar atat de interesata? De ce prefera doar sa atace in mod rautacios? De ce...

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger