11/02/2016

Razboi pe strazile Parisului: migrantii inarmati au incins batalia in capitala franceza

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !


N-or avea si francezii un grup anti-tero? Sa vina sa-i ia pe sus si sa-i aresteze? Se pare ca pur si simplu sunt lasati sa faca ce vor.
Pe strazile unuia dintre cele mai elegante cartiere din Paris, migranti inarmati cu bate, in aceasta dimineata, s-au luat la bataie intre ei. 
Zona din jurul statiei de metrou Stalingrad a fost transformata intr-un camp de lupta intre bande rivale de migranti care poarta bluze cu gluga, in scene socante de violenta sub privirile ingrozite ale trecatorilor. Langa statia de metrou a aparut o tabara improvizata de migranti adusi din Calais. Nu se stie din ce cauza a izbucnit scandalul, dar bande rivale de traficanti s-au batut si la Calais. Si in ciuda incaierarii oribile, in aceasta seara la ora 18 este organizat un miting pro-migranti in tabara. 
Mii de migranti - cea mai mare parte din Sudan, Libia, Afganistan si Eritreea - au instalat corturi sub statia de metrou, in zona cea mai eleganta, tursitica, din Paris, dupa demolarea junglei. Probabil sunt turbati fiindca au fost impiedicati sa ajunga in Marea Britanie. 
Politia franceza a incercat, si a esuat, in mai multe randuri sa goleasca asezarea sordida, dar solicitantii de azil pur si simplu, se intorc si o instaleaza iar. In prezent exista in jur 2.500 de migranti in tabara improvizata, localnicii ororizati spun ca le ruineaza afacerile si viata lor este un "iad viu". Rezidentii din acest popular district spun ca intrusii sunt din ce in ce mai violenti si periculosi, a crescut numarul jafurilor. 
Faisal, un negustor, a declarat pentru cotidianul francez Le Figaro ca localnicii din zona Stalingrad traiesc cu frica, viitorul afacerii sale este amenintat. El a spus: "Mirosul de urina, fecale si gunoi a facut din Stalingrad un loc insalubru de trai. Locul este mort - nimeni nu vrea sa mai vina aici. Oamenii se tem sa iasa si se blocheaza in case.
Fac mai putin de 60 € (53 £) pe zi. Cateva saptamani ca asta si voi da faliment! Francezii au fost buni cu ei. Stiu ca sunt disperati, dar cel mai putin ce pot face ei, este sa respecte legea si sa incerce sa se integreze in societatea franceza."
Sursa: http://www.express.co.uk/news/world/727862/Migrant-crisis-club-wielding-refugees-running-battles-Stalingrad-Metro-Paris


«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog