1/13/2017

Sfaturi utile pentru un somn odihnitor

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Se spune ca avem nevoie de 8 ore pentru a ne trezi odihniti, insa lucrurile nu stau chiar asa in viata de zi cu zi. Unii specialisti sustin ca nu este important cate ore dormim noapte ci ora la care ne culcam.

Va prezentam mai jos un tabel care ne indica orele de trezire ideale in functie de orele de culcare:

Este recomandat ca inainte de culcare, sa ne linistim mintea si sufletul. Sa ne debarasam de problemele adunate peste zi. De aceea, Biserica Crestina ne invita la o rugaciune care face o analiza a evenimentelor survenite peste zi, la o impacare cu sine, cu Dumnezeu si cu aproapele. Altfel, toate problemele sociale pot transforma somnul intr-un cosmar chinuitor sau intr-o alergare continua care ar duce in cele din urma la o scadere a puterii de concentrare in ziua ce urmeaza.

Somnul profund ajuta la dezvoltarea, vindecarea organismului, intarirea sistemului imunitar si doar partial el este folositor pentru creier. In timpul somnului celulele se reinoiesc. De aceea, se vorbeste in popor  de „somnul de frumusete” care ar presupune sa te culci si sa te trezesti zilnic la aceleasi ore.  Important e sa dormi zilnic 7-8 ore. In timpul somnului ne incarcam de energie, ne ajuta sa ne concentram mult mai bine si sa ne exprimam cu usurinta. O vorba din popor spune ca „somnul este sfetnic bun”. El ne ajuta astfel, sa ne relaxam, sa ne punem in ordine gandurile si sa luam deciziile cele mai bune.

Sunt multe discutii in privinta somnului, insa important este:
1.       Sa il adaptezi in functie de programul tau zilnic de lucru
2.       Sa cauti sa fii impacat cu toata lumea
3.       Sa nu exagerezi cu noptile nedormite. Cu siguranta te vor imbolnavi mai devreme sau mai tarziu. Vorba romanului: “Ulciorul nu merge de multe ori la apa”.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123