1/13/2017

Sfaturi utile pentru un somn odihnitor


Se spune ca avem nevoie de 8 ore pentru a ne trezi odihniti, insa lucrurile nu stau chiar asa in viata de zi cu zi. Unii specialisti sustin ca nu este important cate ore dormim noapte ci ora la care ne culcam.

Va prezentam mai jos un tabel care ne indica orele de trezire ideale in functie de orele de culcare:

Este recomandat ca inainte de culcare, sa ne linistim mintea si sufletul. Sa ne debarasam de problemele adunate peste zi. De aceea, Biserica Crestina ne invita la o rugaciune care face o analiza a evenimentelor survenite peste zi, la o impacare cu sine, cu Dumnezeu si cu aproapele. Altfel, toate problemele sociale pot transforma somnul intr-un cosmar chinuitor sau intr-o alergare continua care ar duce in cele din urma la o scadere a puterii de concentrare in ziua ce urmeaza.

Somnul profund ajuta la dezvoltarea, vindecarea organismului, intarirea sistemului imunitar si doar partial el este folositor pentru creier. In timpul somnului celulele se reinoiesc. De aceea, se vorbeste in popor  de „somnul de frumusete” care ar presupune sa te culci si sa te trezesti zilnic la aceleasi ore.  Important e sa dormi zilnic 7-8 ore. In timpul somnului ne incarcam de energie, ne ajuta sa ne concentram mult mai bine si sa ne exprimam cu usurinta. O vorba din popor spune ca „somnul este sfetnic bun”. El ne ajuta astfel, sa ne relaxam, sa ne punem in ordine gandurile si sa luam deciziile cele mai bune.

Sunt multe discutii in privinta somnului, insa important este:
1.       Sa il adaptezi in functie de programul tau zilnic de lucru
2.       Sa cauti sa fii impacat cu toata lumea
3.       Sa nu exagerezi cu noptile nedormite. Cu siguranta te vor imbolnavi mai devreme sau mai tarziu. Vorba romanului: “Ulciorul nu merge de multe ori la apa”.

       
   

Vizite pe blog

Vizitatori

Labels