1/07/2017

Visele sunt de la Dumnezeu? Despre visele care se implinesc


Am intalnit multe persoane care sustin ca au un dar deosebit de la Dumnezeu: tot ce viseaza noaptea se implineste. In realitate, aceasta situatie este de la Dumnezeu sau de la diavol?

Citim in Patericul Egiptean la Sf. Antonie cel Mare urmatoarele:

"Oarecari frati s-au dus la avva Antonie, ca sa-i vesteasca lui nalucirile care le vedeau si sa se invete de la dansul, de sunt adevarate, sau de la draci. Si aveau ei un magar si a murit pe cale. Deci, dupa ce au venit la batranul, apucand el mai inainte, le-a zis lor: cum a murit magarul pe cale ? Au zis lui: de unde stii, avvo ? Iar el le-a zis lor: dracii mi-au aratat. Si ei au zis lui: noi pentru aceasta am venit sa te intrebam, ca vedem naluciri si de multe ori se fac adevarate; nu cumva ne inselam? Si i-a incredintat pe ei batranul din pilda magarului, ca de la draci sunt".

Din aceasta pilda intelegem ca demonii aduc tot felul de naluciri in viata omului pentru ca prin ele sa il amageasca pe om si sa il departeze de la calea mantuirii. Cum pot face insa acest lucru cand unele vise parca ne indeamna la bine...? Iata cum: omul ajunge sa creada cu putere in vise si nu in Dumnezeu. Se increde in ele mai mult decat in Dumnezeu. Astfel, va gasi la un moment dat diavolul oportunitatea de a te pacali si a-ti lua si sufletul. Iti poate pune la cale o moarte neasteptata si un vis  fericit. Tu te increzi in vis, insa acesta nu se adevereste, ci din contra! Astfel, poti muri in mod tragic,

In alta situatie, chiar daca nu mori asa, totusi devii o persoana superstitioasa. Omul superstitios se increde in superstitii mai mult decat in Dumnezeu. Astfel, se rataceste de la calea care duce la mantuire. Iar la sfarsitul vietii nu va ajunge la limanul mantuirii.

Prin urmare, nu va incredeti in vise!       
   

Vizite pe blog

Vizitatori

Labels