5/23/2017

Musulmanii manifesta pentru transformarea Catedralei Sfintei Sophia in moschee

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Un grup imens de musulmani s-a rugat in fata Hagia Sophia din Constantinopol, cerând transformarea acesteia în moschee

Marea mulțime de oameni s-a adunat în fata renumitei Catedrale Sfanta Sofia din Constantinopol, în dimineața zilei de 13 mai 2017.

Participantii si-au manifestat dorinta ca transformarea Basiliici în moschee sa aiba loc cat mai rapid posibil. Informatia despre aceasta manifestare a fost oferita de publicatia Hurriyet Daily News. Articolul in cauza include si o fotografie, puitand fi accesat aici: http://www.hurriyetdailynews.com/muslim-group-prays-in-front-of-hagia-sophia-to-demand-re-conversion-into-mosque.aspx?pageID=238&nID=113064&NewsCatID=341.

Ziua de 29 mai marchează, in acest an, pentru musulmani, cea de-a 564-a aniversare a convertirii Bazilicii în moschee, în 1453, de catre turcii care cucerisera orasul.

Conform sursei amintite mai sus, citata si de presa frantuzeasca din domeniu (http://orthodoxie.com/un-groupe-musulman-prie-devant-la-basilique-sainte-sophie-de-constantinople-exigeant-la-reconversion-de-celle-ci-en-mosquee/) grupul, organizat de Asociația Tineretului Anatolian (AGD) s-a întrunit la ora 4 dimineata, în stradă, în fața Hagia Sophia, pentru a citi rugăciunile de dimineață și a expune, totodata, sloganurile:
„Rupeti lanturile, deschideti Hagia Sofia!",
"Muzeul sa fie transformat in moschee!".

AGD se conformeaza misiunii expuse de fostul lor lider, decedat, Necmettin Erbakan, prin deviza: „Viața este credință și jihad“. Gruparea isi mentine ferm pozitia împotriva a tot ceea ce nu este musulman în societatea turcă.

Începând cu anul 2013, Partidul „Justiție și Dezvoltare“, care este la putere în Turcia, discută despre transformarea muzeului într-o moschee care sa fie activa.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan, care a vorbit despre perioada Imperiului Bizantin, ca despre un „capitol întunecat“ al istoriei, anuntase la inceputul acestui an, public, că va citi personal rugăciuni musulmane la Sfanta Sofia, in ziua din Vinerea Mare a acestui an.

De asemenea, el mai susține că ordinul lui Kemal Ataturk, de transformare a bazilicii în moschee, a fost un fals.

Deși, în cele din urmă, Președintele nu a citit rugăciunile, mișcarea de asteptare a transformarii Hagia Sofia în moschee câștigă din nou teren, așa cum se vede in recenta actiune a grupului de rugăciune, din 13 mai 2017. Stirea a aparut imediat si in presa ortodoxa ruseasca (http://www.pravoslavie.ru/english/103470.html).


Mulțimea a fost dispersată, doar după terminarea rugăciunilor sale. 

Sursa: https://lonews.ro/arhitectura-imobiliare/23627-rupeti-lanturile-deschideti-hagia-sofia-manifestatie-de-proportii-a-musulmanilor-din-turcia.html


Pozitia lui Vladimir Putin fata de musulmaniPrezint mai jos cateva pozitii interesante ale mult controversatului Vladimir Putin. Am putea face o paralela cu situatia din tara noastra... Acum câţiva ani regele Arabiei l-a vizitat pe Putin la Moscova. Inainte de a pleca i-a spus lui Putin că ar vrea să cumpere o mare parcelă şi să ridice, numai cu bani arabi, o mare moschee în capitala rusă. "Nu e o problemă", i-a răspuns rusul, "dar cu o condiţie: să autorizaţi să se construiască deasemenea...

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog