2/21/2018

Drob de legume – Reteta de Post

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !


Ingrediente:

2 morcovi
1 telina
4 cepe
3 catei de usturoi
3 cartofi
1 cana de orez
200 g de ciuperci
100 g de masline
1 legatura de patrunjel
1 legatura de marar
1 legatura de spanac
50 g de pesmet
sare
piper
oregano
boia dulce

Mod de preparare:

Mai intai, pregatim doua cratite. Intr-una punem la fiert cartofii in coaja (bine spalati inainte), cu apa cat ii cuprinde, iar in cealalta, orezul. La 1 cana de orez, se pun 2 cani de apa. Dupa primele clocote, se pune capacul peste orez, si se lasa 10 minute, fara sa ridicati capacul, apoi se inchide focul si se mai lasa 10 minute, cu capacul acoperit. In acest interval, orezul va absorbi apa ramasa, si va fi bine fiert.
Intre timp, se curata ceapa si usturoiul, se toaca fin, si se calesc in putin ulei. Se adauga si ciupercile taiate marunt. Se calesc 15 minute.
Spanacul se spala bine si se opareste scurt. Morcovii si telina se dau pe razatoare. Maslinele se taie feliute. Patrunjelul si mararul se spala bine si se toaca marunt.
Dupa ce s-au racorit putin, cartofii se curata de coaja, si se paseaza, ca la piure.

Intr-un vas incapator, se amesteca toate ingredientele: piureul de cartofi, orezul fiert, ceapa, usturoiul si ciupercile undite, patrunjelul si mararul, pesmetul si condimentele. Amestecati bine, pentru a obtine o compozitie cat mai omogena.
Pentru a coace drobul, puteti folosi doua tavi de chec, o tava rotunda, sau o tava dreptunghiulara sau patrata, in functie de cum doriti sa arate drobul. Tava aleasa se tapeteaza cu hartie de copt, si in ea se pune compozitia. Nivelati bine deasupra, pentru a obtine o suprafata neteda. Puteti aseza deasupra felii de rosii sau fasii de gogosar rosu. Coaceti drobul in cuptorul preincalzit circa jumatate de ora, sau pana cand se rumeneste.
Dupa ce scoateti drobul din cuptor, lasati-l sa se racoreasca bine, apoi dati-l la frigider 3-4 ore, apoi serviti-l. Se va inchega mult mai bine. Nu-l taiati cald, deoarece se va sfarama.

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog