2/19/2018

Prajitura de post cu lamaie si crema de caramel

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !


Prajitura cu lamaie si crema de caramel este un desert de post. Se face repede si este delicios, iar familia ta o sa fie incantata de gustul desavarsit.

INGREDIENTE

Pentru foi:

– 12 linguri apa
– 12 linguri ulei
– 12 linguri zahar
– 2 linguri suc rosii
– o lingurita bicarbonat de sodiu
– faina cat cuprinde
– un praf sare

Pentru crema de lamaie:

– 500 ml apa
– 200 g zahar
– 130 g gris
– 200 g margarina
– o lamaie
– 150 g rahat
– un praf sare

Pentru crema caramel:

– 500 ml apa
– 200 g zahar
– 130 g gris
– 200 g margarina
– o fiola esenta vanilie
– un praf sare

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post):

Foi

Intr-in vas se amesteca uleiul, apa, zaharul si sucul de rosii pana la topirea completa a zaharului. Se adauga bicarbonatul stins cu putin otet si faina cat cuprinde. Trebuie sa rezulte un aluat mai tare si nelipicios. Se intind 3 foi care se coc pe fundul tavii in cuptorul preincalzit la 160 grade, pentru aprox. 15 min.

Crema cu lamaie

Se pun pe foc apa rece impreuna cu grisul, zaharul si lamaia intreaga data la robot (fara partea alba care este amara). Cand grisul este gata, cu mixerul se incorporeaza margarina si rahatul taiat in bucati mici.

Crema caramel

Se caramelizeaza zaharul, se adauga jumatate din cantitatea de apa si se fierbe pana la toprea completa a caramelului, apoi se adauga grisul amestecat cu restul de apa. Cand grisul este gata se incorporeaza margarina si esenta.

Asamblare

Se lipesc foile cu crema si se da la rece. Se taie a doua zi.

Pofta buna!

Sursa: https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-lamaie-si-crema-caramel-de-post-59013.html

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog