Dinozaurii se pare ca au disparut in urma unui mare cataclism, cel mai probabil dupa potopul din vremea lui Noe.
Contrar parerii Evolutioniste care sustine ca Dinozaurii au trait in timpuri stravechi cu mult inainte de a aparea oamenii pe pamant, cercetatorii sustin ca dinozaurii si oamenii au trait in acelasi timp. Daca acest lucru este adevarat si poate fi divedit stiintific, atunci teoria evolutionista va avea mult de suferit si isi va da pe fata marile ei erori.
In Biblie nu gasim nicaieri acest nume de dinozaur, si e foarte normal, deoarece acest nume a fost pus abia dupa anii 1800. Pana atunci, sinonimul la dinozaur era balaur, dragon. Este cunoscuta istoria uciderii balaurului de catre Sf. Gheorghe.
Dupa unii cercetatori, este posibil ca unii dinozauri sa fi supravietuit potopului din vremea lui Noe, mai ales unii inaripati, pterozaurii. Aceasta teorie o sustin pe baza unei descoperiri uluitoare: The Illustrated London News of February 9, 1856 (p. 166) a raportat ca niste muncitori lucrand la un tunel feroviar, in ultimul secol, in Franta, au dat peste o creatura cu aripi imense la Culmont, în Haute Marne. Arăta ca un liliac, şi pielea ei era groasă şi uleioasa. Acesta a murit la scurt timp după. Anvergura aripilor acesteia a fost măsurată la 3.22 metri (10 picioare 7 inch). Un specialist a recunoscut imediat ca aparţinând genului „Pterodactylus Anas".
În 1981, oamenii de ştiinţă au identificat ca fiind oase de dinozaur, niste oase care au fost găsite în Alaska. Dupa parerea specialistilor, acestea au doar 20 ani vechime. Oasele au fost atât de proaspete ca geologul care le-a gasit a crezut la început că trebuie să fi fost oase bizon. Ele au fost identificate ca aparţinând dinozaurilor cu coarne, dinozaurilor duckbill, şi dinozaurilor carnivori mici.
Unele încercări ştiinţifice pentru a verifica existenţa unor dinozauri azi au centrat în jurul junglele de la distanţă a Republicii Congo, în centrul vestul Africii.
Pentru a se convinge de existenta in zilele noastre a unor specii de dinozauri, s-au facut niste expeditii stiintifice junglele din Republica Congo din centrul-vestic al Africii. Aceste expeditii stiintifice au avut loc cu ajutorul şi sponsorizare a guvernului congolez, într-un efort de a verifica rapoartele de animale neidentificate anterior.
Unul dintre aceste animale, cunoscut pentru localnicii ca Mokele-mbembe, se potriveşte ca descriere unui mic dinozaur ierbivor.
Biologul Dr. Roy P. Mackal, de la Universitatea din Chicago, a condus unele dintre aceste excursii prin mediul aspru, umed si mlăştinos din Congo. El a scris o carte despre excursii lui, care include rezumate de alti cercetatori, care au facut expeditii in regiunile Congo – Likouala.
Mackal spune că a descoperit o broască ţestoasă gigant şi o pasăre-maimuţă în mlaştinile Likouala.
O specie necunoscuta de crocodil mare, de asemenea, pare să locuiasca în zonă.
Dar Dr Mackal a realizat mai multe rapoarte privind observarea de alte creaturi neidentificate, inclusiv Mokele-mbembe, despre care este destul de convins ca este un mic dinozaur sauropod.
Biologul Marcellin Agnagna este un alt om de ştiinţă care a raportat oficial ca a vazut Mokele-mbembe. El a spus că la 1 mai 1983, el şi membrii partidului său a dat peste un Mokele-mbembe în Congo la ceva distanţă de Lacul Tele. Vietatea descrisa avea un spate lat, un gat lung, şi un cap mic. Partea din faţă era maro, şi spatele negru. Vietatea a fost descoperita in apa acestui lac de mica adancime. Lungimea vizibila de deasupra liniei de plutire a fost de aproximativ cinci metri (16 picioare).
Agnagna a spus, "Se poate spune cu certitudine că animalul pe care l-am văzut a fost Mokele-mbembe, că a fost destul de viu, şi, în plus, că este cunoscut de mulţi locuitori din regiunea Likouala."
Aceste descoperiri ma pun pe ganduri. Imi spun: e posibil sa mai existe si in zilele noastre diferiti monstruleti sau mai bine zis mutati genetic care s-au inmultit. Ma duce gandul la localitatea Maliuc din Delta Dunarii. Am fost acolo acum 3 ani. Un locuitor ne-a povestit ca aici era un centru de cercetare infiintat de Ceausescu. Aici s-a creat o broasca gigant comestibila prin mutatie genetica. Acum ma gandesc la monstrisorii din Congo... poate sunt rodul unor oameni de stiinta, unor geneticieni... Sau poate chiar au ceva radacini in speta dinozaurilor. Totusi oamenii de stiinta au identificat aceste specii de care am amintit mai sus cu unele specii din vechime.
Poate maine-poimaine nu vom mai avea catel ca animal de companie, ci un Dino!
http://www.nwcreation.net/dinosdragons.html
http://www.answersingenesis.org/creation/v15/i4/dinosaurs.asp
Buna Ziua!
RăspundețiȘtergereEu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.
www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!