Victor Ionescu despre Victor Ionescu
Victor M. Ionescu s-a născut în data de 8 septembrie 1957, în Cîmpulung Moldovenesc, jud. Suceava. Clasele I-VIII le-a învăţat la şcoala generală nr. 3, apoi a urmat cursurile liceului teoretic “Dragoş Vodă” din oraşul natal, pe care l-a absolvit în anul 1976.
După satisfacerea stagiului militar a lucrat la fabrica de mobilă si la exploatarea minieră Fundu Moldovei, iar din 1985 a îndeplinit funcţia de viceprimar al Consiliului Popular din localitatea Fundu Moldovei.
În anul 1992 a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti, lucrând apoi ca redactor la diferite publicaţii: Libertatea, Evenimentul zilei, Curentul, Capital şi Piaţa Financiară. Timp de 4 ani a îndeplinit funcţia de purtător de cuvânt al Băncii Comerciale Române şi, simultan, de consilier al preşedintelui BCR în probleme de presă şi imagine. De asemenea, a coordonat activitatea biroului de presă al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (1999-2002), precum şi cea a Băncii Române de Comerţ Exterior. Atras de provocarea mediului privat, în perioada 2002-2006 îndeplineşte funcţia de consilier pe probleme de presă şi imagine al directorului general al Grupului de firme RELAD. a îndeplinit funcţia de viceprimar al Consiliului Popular din localitatea Fundu Moldovei.
În perioada 2006-2007 urmează cursul post-universitar de specializare în Relaţii Publice, cu durata de 1 an, la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti, după care, în urma altor cursuri din ţară şi străinătate se specializează în domeniile comunicării instituţionale şi a comunicării interpersonale.
Începând cu anul 2006 lucrează la Ministerul Mediului şi Pădurilor unde, în prezent, este consilier superior în Direcţia Asistenţă Tehnică din cadrul Direcţiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Mediu”.
Este căsătorit şi are un copil de care este foarte mândru, fiindcă a absolvit aceeaşi facultate ca şi tatăl său, iar în prezent lucrează în domeniul relaţiilor publice, la o cunoscută companie multinaţională.
De-a lungul carierei jurnalistice, semnătura lui Victor M. Ionescu a apărut, în calitate de colaborator, în următoarele publicaţii:
ü ziare judeţene: Zori Noi (actualmente Crai Nou) şi Glasul Bucovinei din Suceava, Cuvântul Liber din Giurgiu şi Drumul Taberei (primul ziar de cartier din Bucureşti)
ü cotidiane naţionale: Adevărul, Seara, Curentul şi Tineretul Liber
ü săptămânale centrale: Românul şi Zig-Zag
ü reviste centrale: Pentru Patrie, Re-mediu, Lumea, Viaţa Medicală, Moftul Român, Formula AS, Flacăra, Revista Română de Şah şi Privirea.
De la debutul în jurnalistică (mai 1975) şi până în prezent a publicat în presa locală şi centrală peste 2.000 de materiale (ştiri, anchete, reportaje, articole, editoriale, comentarii şi analize) pe domeniile: social, politic, medical, cultural, spiritualitate creştină, economic, financiar-bancar, sport şi monden ; de asemenea, a realizat numeroase interviuri cu personalităţi ale vieţii politice, literar-artistice şi sportive din România.
Dintre pasiuni, crede că merită amintite lectura, tenisul de câmp, călătoriile, pescuitul, jurnalismul şi, la urmă, dar nu în ultimul rând, şahul, sport de performanţă pe care l-a început, ca junior, în echipa de şah a oraşului său natal, sub îndrumarea maestrului Mihai Burduja, şi a continuat să-l practice la echipa Metrorex Bucureşti. Este candidat de maestru din anul 1997.
Deviza sa de viaţă este « Poţi face orice şi vei reuşi, până ce te va ucide un singur moment de neîncredere. »
Activitatea literară
În perioada 1975-1981 a primit cinci premii la diferite concursuri naţionale de poezie, iar în anul 1998, în cadrul emisiunii « Duminica în familie », i-a fost înmânat, de către scriitorul Fănuş Neagu, premiul naţional “Ion Luca Caragiale – Opera Prima” pentru povestiri umoristice.
Este autor al volumului de versuri “Albastru în Albastru” (Fundaţia “Luceafărul”, 1997)
şi al cărţii de povestiri umoristice “Second hand la mâna a doua” (Editura «Universal Dalsi», 2000).
Victor M. Ionescu a preferat să-şi expedieze în numai câteva rânduri activitatea literară, pentru a face loc următoarei declaraţii : « Scriu pentru că mi-e tare dor de casă. Scriu pentru că nu pot urla. Şi nici zbura. Scriu pentru că mă simt singur într-un ocean de oameni. Un naufragiat în Bucureşti. Scriu de dorul rădăcinilor mele, care mă vor iarăşi în Nord. Scriu despre sufletul solar, care mă cheamă spre Sud. M-aş vrea fântână la răscruce de timp, dar nu sunt decât un fir de nisip care crede sincer că axis mundi trece prin oraşul său natal, de la poalele masivului Rarău. Sau, dacă vreţi, un visător fără de leac, care, păşind pe asfaltul încins al Capitalei, simte sub tălpi iarba fragedă a Obcinilor Bucovinei şi vede, deasupra bulevardelor suprasaturate de automobile, hergheliile de cai alergând dumnezeieşte peste imaşurile ceţoasei Lucine… ».
nu mai merg la tenis
RăspundețiȘtergereha ha ha