Pages - Menu

4/24/2014

Sarea si Zaharul, factori de sanatate

EXCESUL DE SARE, ZAHĂR ȘI… MINCIUNI

Europenii importau cantităţi imense de sare din Dacia, deşi aveau şi ei exploatări. De ce? Sarea  lor era fără iod! Fără iod în alimentaţie e jale! „Ca sarea în bucate”, spune povestea, ca măsură a iubirii. Mesajul e mai actual ca niciodată, dar l-au modificat: Excesul de sare, zahăr şi grăsimi, dăunează grav sănătăţii. Ăsta avertisment medical! Să luăm cuvânt cu cuvânt: exces, sare, zahăr…

Ce înseamnă exces? La prima citire, prea mult, dar raportat la masa corporală? Între corpul unui copil de 20 de kilograme şi cel al unui adult de 120, e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunţi exces, sau să recomanzi doar 2, 4 sau 6 grame de sare pe zi. Între cel de la munte, care bea apă puternic magnetizată şi aproape pură şi cel de la şes, care primeşte apa cea mai infectă, cel de la munte va solubiliza şi elimina mult mai repede substanţele. Şi de fapt cui se adresează televiziunile cu aceste spoturi? Că nu suntem la fel! Suntem unici domnilor, cu organele noastre, metabolismul nostru, stilul de viaţă. Fiecare e unic în felul său. Şi nici nu avem aceeaşi grupă sanguină. Diferă şi RH-ul, purtătorul de oxigen din sânge. Unii au predominant Cuprul (-), alţii Fierul (+).


Sarea. Orice reacţie a apei cu sarea produce căldură. Iar sarea formează principalul electrolit care, scos din sânge, reduce de 11 000 de ori viteza transferului informaţional către creier! Hmm! Intuiţia îmi spune că ăsta e scopul lor: să devenim legume. La muncă şi înapoi acasă, la televizor, unde ni se repetă zilnic prostiile astea: excesul de sare zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătăţii. Dar excesul de alcool, tutun şi medicamente? Nu e mai periculos? Ba da. Dar aduce profituri imense, accize şi taxe. La nivel mondial. Şi e bine să ai multe legume în sistem. Pentru că legumele îşi plătesc taxele la zi... Amintiţi-vă: Ce face medicul prima dată în spital? Schimbă regimul alimentar, (fără sare) adică taie legăturile informaţionale cu creierul ca să poată trimite medicamentele peste tot. Amorţeşte creierul, pentru că altfel, acesta ar reacţiona imediat la chimicalele administrate. Ar declanşa alergii.

Dar zahărul? Zahărul e purtător de un cu totul alt tip de informaţii. Vorbim de zahărul natural din fructe, sintetizat de natură cu ajutorul apei. Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine naturală. Glucoza participă la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN), adică la evoluţia dvs. Vitalitatea dvs. şi a copiilor dvs., atenţia şi concentrarea vin din zaharurile naturale. Şi evoluţia dumneavoastră genetică la fel. 

Grăsimile. Să vedem ce spun studiile:
Colesterolul contribuie la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi în ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformării de către ficat în acid biliar. Nivelurile joase ale colesterolului, induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia depresiei, a comportamentului violent, la sinucidere, la creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales la o slabă funcţionare a sistemului imunitar.

În trecut, cineva cu un regim alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta până când cei de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii au hotărât să schimbe normele. Să le coboare la 200. Imediat au apărut 36 de milioane de „bolnavi”, şi 4,3 miliarde de dolari pe an câştig, dintr-un foc… Între  „ştiinţa” unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul român a ales intuiţia. Tot cu slană, pită şi pălincă trăieşte. Cum aţi vrea să-şi crească oile, să lupte cu frigul, cu ploile sau cu urşii?


Fragment din romanul „Apa – secretul vieții” de Dan Scriban




vitamix.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.