Pages - Menu

2/22/2015

Preoti ce au luat copii de pe strazi si i-au crescut ca pe proprii lor copii




Bine faci, bine gasesti. Este filosofia curata a unor oameni ai bisericii care stiu ca atunci cand aproapele tau este in suferinta este firesc sa-i intinzi o mana.

In Maramures, un preot a adunat de pe strazi suflete care altminteri ar fi fost pierdute. I-a crescut pe acesti amarati, alaturi de cei trei copii ai sai, si i-a facut oameni.

Miraculos, un caz identic exista si la Alba Iulia, unde un alt slujitor al Domnului a devenit tatal a 16 copii: trei ai lui si ceilalti luati de suflet.

De 14 ani, in casa parintelui Ardelean din Desesti, Maramures, niciodata nu au fost mai putin de 10 guri de hranit.

Preotul i-a luat pe copii in grija din centrele de plasament si de pe strazi, iar cei mici ii iubesc atat de mult pe el si pe preoteasa incat ii striga: tati popa si mami Lumi.

Pana sa ajunga aici, Gabriela si Alexandra locuiau intr-o masina, traiau din cersit, dupa ce mama lor fusese arestata.

Paul avea doar 3 ani cand a fost salvat alaturi de alti 3 frati mai mari. Acum, doi dintre ei lucreaza in Italia, altul in Baia Mare, dar tin legatura cu preotul care i-a crescut.

In fiecare zi, masa parintelui este neincapatoare: "Veniti la masa copii! Inainte sa incepem sa mancam sa ne rugam".

Si ca in orice familie unita, cei mari ii ajuta pe cei mici.

"Nu doar noi alegem lucrurile care ni se intampla. Ne mai alege si Dumnezeu pentru ele. Suntem parte a unui plan mult mai mare, pe care de multe ori nu-l constientizam. In acesti copii e cea mai frumoasa icoana a lui Hristos in fata careia sa te inchini si sa-ti aduci jertfa ta", spune parintele Ioan Ardelean.

"Menirea mea in lume este sa ii ajut pe copilasi!"- spune si parintele Stanila din Vingard, judetul Alba. Impreuna cu sotia, creste 13 suflete pe langa cei 3 copii ai lor.

Casa familiei a fost ridicata acum 15 ani, cu sprijinul Arhiepiscopiei si al serviciul de ajutor maltez. Iar ca sa aiba grija de atatia copilasi, parintele primeste uneori si donatii. Numai naveta zilnica facuta de opt scolari, cate 25 de kilometri pana-n Alba Iulia, il costa peste 1500 de lei.

Dana a ajuns aici cand avea 5 ani. Acum este eleva la o scoala postliceala sanitara si spune ca vrea, la randul ei, sa ii ajute pe cei in suferinta.

"Noi ar trebui sa facem lucrul acesta, sa tinem copiii defavorizati langa noi, sa ii educam, sa le fim aproape, sa nu simta acea mare lipsa, ca pentru ei cea mai mare lipsa este mama si tata", spune preotul Ioan Stanila.

Iarna, in vacanta,  toti acesti copii merg "la bunici", adica la parintii preotesei. Colinda si se roaga pentru toti orfanii: sa-si gaseasca un liman binecuvantat ca al lor.


Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/social/i-au-luat-de-pe-strazi-si-i-au-crescut-alaturi-de-copiii-lor-cum-au-ajuns-doi-preoti-parinti.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.