Nu
exista nici o modalitate infailibila sau vreun raspuns unanim cu privire la
identificarea alimentelor organice de alimentele tratate cu chimicale. Pentru a
face aceasta distinctie, trebuie sa recurgem, de multe ori, la intuitie si sa
exploatam la maximum informatiile furnizate de mass-media, rezultatele
propriilor noastre investigatii asupra furnizorilor de materii prime si a
producatorilor de produse alimentare.
Principii:
Alimentele
tratate chimic au un aspect mai placut, au forme mai pline si mai regulate, au
un aspect mai stralucitor, culori mai uniforme si rar prezinta semne de
degradare sau alte defecte. Legile naturii promoveaza diversitatea, astfel
incat noi, oamenii, nu suntem construiti dupa un tipar unic: unii dintre noi
suntem mai inalti, altii mai scunzi, unii mai grasi, altii mai slabi.
Aceeasi
regula se aplica in orice regn, astfel incat nici fructele si legumele nu fac
exceptie. Asadar, produsele vegetale cu aspect identic ar trebui sa iti puna
semne de intrebare. Cumpara mereu doar produse naturale care difera intre ele
in termeni de aspect, culoare, dimensiune si forma. Legumele si fructele usor
vatamate, sau care dau semne ca sunt, intr-adevar, naturale (de ex. dau semne
usoare de stricare), nu sunt neaparat de ocolit. Daca gasesti astfel de fructe
si legume pe rafturile din supermarketuri, sunt sanse mari ca ele sa nu fie
tratate chimic, asa ca alege-le mai des.
Fa-ti
cumparaturile de la agricultorii de incredere si care cultiva produsele singuri
si aplica sfaturile de mai sus. Speculantii cultiva si trateaza aceste alimente
pentru a face profit, intrucat o leguma sau un fruct netratat chimic se
altereaza foarte repede.
Daca
esti carnivor, trebuie sa verifici intotdeauna carnea pe care o cumperi pentru
a te asigura ca acel animal nu a fost hranit cu chimicale. Inspecteaza cu
atentie aspectul organelor precum ficatul si rinichii; daca acestea prezinta
nereguli, sfatul nostru este sa nu mai cumperi de la acesti fermieri, deoarece
sunt sanse ca animalele sa fie hranite cu ingrasaminte chimice. Ignora
ambalajele atractive, producatorii investesc acum tot mai multi bani in
ambalajele pe care le folosesc din moment ce profitul mai mare aferent vanzarii
de alimente care nu se degradeaza repede le permite sa cheltuiasca mai multi
bani pe „cosmetizarea” produselor.
Poate
iti vei pune intrebarea : de ce agricultorii speculanti nu isi hranesc copii cu
alimentele pe care le produc si comercializeaza......din acelasi motiv pentru
care medicii care vaccineaza alti copii, nu isi vaccineaza si proprii copii.
Asadar,
fii foarte vigilent unde si cum iti faci cumparaturile. Alimentele tratate
chimic sunt peste tot si sunt mai ieftine in timp ce alimentele naturale sunt
in general mai scumpe.
Conform
regulii binecunoscute privind alimentatia sanatoasa, un regim bogat in legume
cu frunze verzi este ideal pentru o sanatate de fier. De fiecare data cand in
magazine dai peste produse sau legume organice in afara sezonului lor obisnuit,
acestea sunt, de obicei, din import (atragem din nou atentia asupra importantei
cunoasterii tarii de provenienta) sau cultivate in pepiniere folosind
bio-inovatii care reprezinta, de fapt, agenti de inmultire rapida a bacteriilor
si pesticide.
Autor:
Maya
Sursa:
http://www.secretele.com/2015/07/cum-poti-identifica-alimentele-tratate.html#sthash.RFeBEMGC.plYfv5bz.dpuf
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.