Pages - Menu

4/02/2016

Principalele soiuri de struguri cultivabile în România



a.  Principalele soiuri de struguri de masă:

-     soiuri timpurii (Cardinal, Victoria);

-     soiuri cu maturare mijlocie (Chasselas, Muscat de Hamburg, Afuz Ali);

-     soiuri târzii (Coarnă neagră, Italia).

b.  Principalele soiuri pentru vinuri albe:

-     de consum curent (Aligote, Galbenă de Odobeşti, Roşioară);
-  de calitate superioară (Fetească albă, Fetească regală, Riesling italian, Grasă de Cotnari, Sauvignon, Chardonnay, Pinot gris).

c.  Principalele soiuri pentru vinuri roşii:

-     de consum curent (Băbească neagră);

-     de calitate superioară (Fetească neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot noir).

d.  Principalele soiuri pentru vinuri aromate:

-     Tămâioasă românească, Busuioacă de Bohotin, Muscat Ottonel. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.