a. Principalele soiuri de struguri de masă:
- soiuri timpurii (Cardinal, Victoria);
- soiuri cu maturare mijlocie (Chasselas, Muscat de Hamburg, Afuz Ali);
- soiuri târzii (Coarnă neagră, Italia).
b. Principalele soiuri pentru vinuri albe:
- de consum curent (Aligote, Galbenă de Odobeşti, Roşioară);
- de calitate superioară (Fetească albă, Fetească regală, Riesling italian, Grasă de Cotnari, Sauvignon, Chardonnay, Pinot gris).
c. Principalele soiuri pentru vinuri roşii:
- de consum curent (Băbească neagră);
- de calitate superioară (Fetească neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot noir).
d. Principalele soiuri pentru vinuri aromate:
- Tămâioasă românească, Busuioacă de Bohotin, Muscat Ottonel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.