Alimentându-ne
doar cu curmale și apă, avem posibilitatea de a supraviețui ani întregi.
Curmala – un
fruct extraordinar, care în multe țări este descris drept unul ce întărește
sănătatea și prelungește viața. Se spune că în China există un grup de oameni
centenari, ce au ca aliment de bază curmalele. În orice caz, curmalele sunt
foarte folositoare și se recomandă a fi consumate în loc de dulce.
Și pe lângă
toate, ele au și proprietăți curative. Doctorii au stabilit că scăzuta
cantitate de zahăr în sânge provoacă un simț considerabil de foame, însă după
consumul doar a câtorva curmale, foamea
va dispărea. Astfel, organismul va fi îndestulat cu o cantitate mică de
mâncare, ceea ce va preveni abuzul de alimente și afectarea stării sufletești.
Acestea
conțin 23 tipuri de aminoacizi, care nu se găsesc în majoritatea altor fructe.
La fel, curmalele sunt bogate și în triptofan de aminoacizi, care este foarte
important pentru funcționarea optimă a creierului și menținerea unei stări
psihice normale, îndeosebi pentru persoanele in vârstă. Triptofanul transformă
procesul de îmbătrânire în unul mai lent. Acesta permite într-o oarecare măsură
întreruperea procesului de îmbătrânire a celulelor. Adițional, datorită
triptofanului, curmalele au acel efect ușor calmant și somnifer.
Pe lângă
triptofan, curmalele conțin și alt aminoacid – glutamic, care împiedică
arsurile din cauza nivelului ridicat de suc gastric. Seleniu – scade riscul
îmbolnăvirilor cancerigene, întărește sistemul
imunitar și reduce riscul îmbolnăvirilor cardio vasculare.
Datorită
combinației cantității enorme de zahăr (glucoză și fructoză(26-55%), care se
asimilează rapid de organism) cu vitamina B 5, fructele palmierului de curmale
au proprietatea nu doar de a ține satul, ci și de a recupera forța fizică,
energie și prospețimea creierului și a nervilor.
Ca și
majoritatea produselor alimentare de origine vegetală, curmalele nu conțin
colesterol. Valoarea energetică pentru 100 gr. a parții comestibile a fructelor
– 142-274 calorii, ușor uscate – 340 calorii. Curmalele conțin de la 40 până la
77,5 componente uscate. Acestea au puține calorii deci consumați-le fără griji
în loc de dulce și nu veți avea probleme cu cântarul.
Specialiștii
susțin ca 10 curmale în zi sunt deajuns
pentru a asigura nevoia zilnică de magniu, cupru, sulf și jumate din fier, o
pătrime din nevoia de calciu. Astfel consumând doar curmale și apă poți trai câțiva ani.
Medicina
contemporană și-a îndreptat atenția către acest fruct drept obiect de studii
îndelungate, cercetări științifice datorită căreia au fost descoperite
beneficiile acestui produs printre care:
·
Curmalele nu reprezintă o cale de transmitere a anumitor bacterii,
microbi și paraziți dăunători sănătății;
· Curmalele conțin substanțe care nimicesc bacteriile dăunătoare din
organismul omului;
·
Curmalele – leacul și mâncarea perfecta pentru cosmonauți și mult
mai folositoare decât caviarul;
·
Curmalele conțin substanțe ce contribuie încordării puternice a
mușchilor uterului, ceea ce simplifică
procesul de naștere la femei, făcându-l mai rapid și mai puțin dureros;
·
Curmalele conțin vitamina A care îmbunătățește vederea;
·
Datorită vitaminei B, curmalele sunt folositoare pentru
funcționarea și dezvoltarea normală a sistemului muscular;
·
Curmalele îmbunătățesc pofta de mâncare.
Se recomandă
consumul curmalelor în următoarele cazuri:
·
La stresuri mentale. Se consideră ca curmalele uscate influențează
pozitiv asupra creierului, mărind
productivitatea lui cu 20% si mai mult;
·
La epuizare și oboseală fizica.Doar peste jumătate de oră dela
consumul curmalelor chiar și către o persoană supra obosită se întoarce puterea
și energia;
·
La bolile cailor respiratorii;
·
La bolile cardiovasculare, datorită conținutului înalt de kaliu;
·
La anemie;
·
La prevenirea îmbolnăvirilor stomacului și intestinelor;
·
La mărirea cantității spermei la bărbați;
·
La impotență;
·
La rău de mare;
·
La răceală;
·
La prevenirea pierderii sarcinii;
·
Pentru fortificarea pereților capilarelor;
·
Pentru îmbunătățirea sistemului digestiv;
·
Pentru îmbunătățirea vederii;
·
Pentru fortificarea circulației sangvine, și scăderii tensiunii
arteriale;
·
Pentru scăderea efectului secundar al antibioticelor;
·
Pentru îmbogățirea laptelui matern cu vitamine;
·
Pentru stoparea sîngerării gingiilor;
·
Pentru micșorarea probabilității formării chiagurilor de singe;
·
Pentru lecuirea amețelilor provocate de bolile urechii interne;
·
La sindromul premenstrual al femeilor;
·
La reglarea conținutului de zahăr în sânge;
·
La eliminarea din organism a ionilor de metale grele;
·
La micșorarea riscului de formare a cancerului al pancreasului.
Sursă: http://www.buzaumedia.ro/monden/incredibil-o-singura-curmala-cauzeaza-un-proces-ireversibil-organism/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.