1/28/2016

Necazul te apropie de Dumnezeu! Cazul Gabriel Cotabita

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Luna mai a acestui an a fost una întunecată. Vestea că Gabriel Cotabiță (60 de ani) a suferit un atac cardio-respirator a întristat o țară întreagă. Fanii artistului se rugau zi de zi ca acesta să supraviețuiască, în timp ce el se afla în comă.

Totuși, după numai trei săptămâni, Gabriel Cotabiță și-a revenit la starea de conștiență. Încet-încet, cu ajutorul doctorilor și al celor apropiați, artistul și-a revenit complet, ajungând la o stare de sănătate stabilă. Așa se face că acum, la aproximativ jumătate de an după cele întâmplate, Cotabiță a dezvăluit ceea ce a simțit atunci când se afla în comă.

„Prima călătorie a fost undeva prin Evul Mediu, cu niște cavaleri care se luptau de zor pe acolo. Nu am stat foarte mult acolo, dar să nu cumva să înțelegi că făceam parte. Eram un spectator”, i-a mărturisit artistul Simonei Gherghe, într-un interviu difuzat la emisiunea Acces Direct.

Apoi, Cotabiță povestește că s-ar fi plimbat prin mai multe locuri din lume: „Am văzut lumea, m-a plimbat la Roma (o entitate l-a ghidat prin lume, n.r.), am fost în Filipine, am fost în Australia, pe aceeași scenă pe care am fost acum câțiva ani. Au fost așa, niște locuri care îmi dădeau putere să cred că încă nu am terminat ceea ce aveam de făcut”.

O entitate l-a îndemnat să fie un om mai bun
Mai mult, artistul a mai dezvăluit și faptul că ar fi primit o serie de mesaje din partea unei entități care îl asigura că acela nu era sfârșitul lui. „Sunt niște mesaje pe care le simți în interiorul minții, nu le citești. (...) Momentul în care îți spune cineva «Nu pleci acum»”, a relatat el. Acesta susține că entitatea din timpul „călătoriilor” lui l-ar fi îndemnat să se schimbe într-un om mai bun: „«Trebuie să te gândești cu totul altfel la viața pe care o vei urma de-acum înainte, trebuie să faci mult mai bine, să trimiți un mesaj de curaj și bucuria faptului că nu se întâmplă nimic dacă dispari în viață»”.

Nu a văzut lumina albă
Cât despre lumina albă despre care toți cred că o vor vedea atunci când urmează să treacă în neființă, Gabriel Cotabiță a declarat că nu a văzut-o. „Lumina albă o vezi dacă vrei să mori, dacă vezi culoarul. Eu n-am văzut nici o secundă nici o lumină albă. Tot ce-a fost în jurul meu a fost culoare închisă, ceva negru când am mers în zona Medievală, însă când am fost în Australia era însorit”, a mărturisit artistul, care a recunoscut și că zona Medievală era legată de o pasiune a lui, iar Australia de un concert pe care l-a susținut acolo. Totuși, ceea ce l-a tulburat a fost faptul că a fost și în Filipine, un loc cu care consideră că nu are nici o legătură: „Filipine, nici o legătură, am înțeles că era un fel de escală în care ne-au lăsat ăia și eu eram în aeroport și, ca de obicei, mie îmi place să «bântui» și aeroportul este o oportunitate să te întâlnești cu oameni din toată lumea”.

«Acum pricepeam tot»
Despre călătorie, artistul mărturisește că l-a făcut să înțeleagă totul: „Acum pricepeam tot, era foarte simplu. Era ca și cum ai avut o ecuație de matematică și, la un moment dat, ți se dă rezolvarea și e clar. Trebuie să bucur oameni, să fiu bun și să fiu mult mai deschis, toate micile probleme pe care le-am avut să dispară. Îl auzeam acolo (pe entitatea care îi vorbea, n.r.), n-a trebuit să-mi ceară să promit, dar parcă nici n-ar fi trebuit să-mi spună altceva pentru că sunt cu totul și cu totul alt om, am cu totul și cu totul altă perspectivă”.

A amenințat asistentele cu bătaia
Fiicele lui i-au povestit că reacțiile lui din timpul comei ar fi fost violente, mai ales față de asistentele care aveau grijă de el: „Erau momente în care mă trezeam și mă speriau asitentele, că am avut două asistente care s-au purtat excepțional, însă mi-au spus fetele că le-am amenințat că vreau să le bat”. Totuși, artistul susține că, în trecut, comportamentul lui nu era niciodată unul agresiv și că felul în care se comporta în timpul stării de incoștiență era exact invers față de omul care era înainte de accident.

Când s-a trezit, a început să vorbească în latină
În primele momente în care s-a trezit, Gabriel Cotabiță susține că ar fi început să vorbească în limbi precum latina și franceza: „Din ceea ce mi-au povestit fetele, am început să vorbesc în latină. Prima discuție pe care am avut-o, am avut-o în latină, după care a fost în franceză”. Cu toate acestea, din ceea ce i-au explicat medicii, artistul a înțeles că în acele momente a reușit să acceseze anumite informații pe care le acumulase în copilărie, dar pe care le uitase. „Tu ai în cap latina și acum, problema este că nu știi să o accesezi. În momentul în care încep să-ți povestească lucrurile astea (doctorii, n.r.), te sperii”, a mai mărturisit el.

Nu mai transpiră
Pe lângă faptul că a povestit tot ceea ce a simțit în perioada în care se afla în comă, Gabriel Cotabiță a făcut o declarație mai puțin obișnuită, despre un lucru pe care el îl asociază cu accidentul: „Nu mai transpir. Ăsta a fost... câștigul pe care-l am, trecând peste lecția de omenie”.

Cum s-a schimbat după accident
Așa cum a mai spus, Gabriel Cotabiță povestește că entitatea din „călătoria” lui l-ar fi sfătuit să își schimbe complet comportamentul. Așa se face că, după accident, artistul consideră că este o persoană diferită: „Sunt mult mai calm, mult mai cald, mult mai lipsit de aroganța pe care mi s-a spus că o aveam de-a lungul timpului. (...) Din ce am înțeles eu, nu trebuie să alergi nicăieri. Trebuie să iubești oamenii de lângă tine și să fii tu liniștit, să-i ajuți pe ceilalți”.


Sursa: http://www.click.ro/vedete/romanesti/am-fost-evul-mediu-gabriel-cotabita-dezvaluiri-din-timpul-comei
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog