12/20/2016

Cascada Clocota, o preafrumoasa cascada din RomaniaTimișorenii care doresc să se relaxeze un weekend cât mai departe de agitația din oraș sunt așteptați în județul Hunedoara, care abundă de minuni ale naturii. Liniștea perfectă pentru încărcarea bateriilor se găsește și în stațiunea balneară Geoagiu Băi, care găzduiește ape curative. Totodată, în acest loc se află și o superbă cădere de apă, dar prea puțin cunoscută de turiști. Este vorba de Cascada Clocota, de unde drumeții pot admira un peisaj de poveste.

Căderea de apă este una dintre cele mai spectaculoase din România. Cascada Clocota este situată pe râul cu același nume, în sud-estul stațiunii Geoagiu-Băi, la doar 15 minute de centrul orașului. Căderea de apă are în jur de 38 – 43 metri înălțime și o lățime de 22 metri. Interesant este faptul că apa Clocotei nu îngheață niciodată, și asta pentru că ea colectează toate cele 16 izvoare termominerale din zonă, dar și un râuleț. Potrivit specialiștilor, apa cascadei este una pură, plată.


Cascada Clocota are un aspect aparte și datorită unor falduri verticale care s-au creat pe întreaga înălțime a căderii de apă și care sunt acoperite de mușchi și plante atârnătoare. Aceste falduri reprezintă, de fapt, rădăcinile unor copaci căzuți, spălate de ape, care s-au amestecat cu depunerile de tufuri calcaroase.

Geoagiu-Băi este o staţiune balneoclimaterică aflată în județul Hunedoara, la altitudinea de 350 metri, la confluenţa râului Geoagiu cu Mureşul. Geoagiu-Băi a fost transformată în staţiune turistică de interes naţional în urmă cu 14 ani. Alături de Băile Felix, Buziaş şi Herculane, Geoagiu-Băi reprezintă una dintre cele mai vechi exploatări balneare din România. Calităţile curative ale apelor minerale din această zonă sunt cunoscute încă din perioada dacică.

Citeste mai mult pe: http://viid.me/qr2jTw

       
   

Vizite pe blog

Vizitatori

Labels