10/20/2010

Mesaje spam anunţă un premiu fictiv din partea Google

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Google nu acorda nici un premiu in valoare de 1.000.000 euro, iar câstigul anuntat de milioane de mesaje spam este unul total neadevarat, a anuntat joi (26 noiembrie 2009) compania.

Recent, milioane de mesaje spam au invadat adresele de email, anuntând un presupus premiu de 1.000.000 de euro din partea Google, mai exact de la . Autorii mesajului incearca sa ii determine pe toti destinatarii sa completeze un formular pâna pe 2 decembrie 2009 si sa ofere informatii personale pentru inceperea transferului de bani. Informatiile personale sunt solicitate in numele unui pretins preot Wilson Paul, care are o adresa de gmail.com.
Informatiile personale cerute includ prenumele, data de nastere, nume le de familie, sexul, adresa, nationalitatea, profesia, numarul de telefon si numarul de fax, avertizeaza Google. “Informatiile personale sunt furate si victimele pot fi indemnate sa plateasca onorarii iarasi si iarasi pentru a primi presupusii bani. E-mail-urile de acest gen trebuie sa fie sterse imediatľ, avertizeaza Ralf Benzmuller, managerul laboratoarelor G Data Security.
Infractorii trimit e-mail-uri cu false notificari de câstiguri legate de «Fondurile Google 2009 ». E-mail-ul in limba germana ii informeaza pe presupusii câstigatori despre o intâlnire oficiala la Aachen (Germania), unde vor fi desemnati zece câstigatori. Cei zece câstigatori europeni sunt indreptatiti sa isi primeasca premiul in bani in valoare de 1.000.000 de euro fiecare, prin intermediul bancii partenere oficiale: Barclays Bank Plc.
Toate informatiile oferite in acest e-mail pot fi declarate indoielnice. Limbajul si gramatica folosite in e-mailul de culegere de date (phishing) se situeaza sub medie, având o multime de greseli. Mesajul pare a fi tradus din engleza in germana cu un program de traducere automata.
Pentru a sugera siguranta, in ciuda slabelor puncte lingvistice, falsificatorii numesc câteva companii cunoscute la nivel international, care ar fi implicate in programul «Fondurile Google», ca de exemplu Microsoft Inc., AOL, Carlsberg, Becks, Mercedes Benz, Coca-Cola, Credit Suisse, Raiffeisen Bank Group, Allianz, Volkswagen, Nokia si Siemens.
G Data s-a pretins a fi unul dintre câstigatori, i-a contactat pe falsificatori si i s-a cerut sa trimita câteva sute de euro intr-un cont Western Union. Se pretindea ca acesti bani vor folosi ca onorariu pentru a incepe intregul proces de tranzactie. E-mail-urile pe care G Data le-a primit au fost expediate de catre un server din Africa de Sud. Acest incident sprijina presupunerea ca acest e-mail este asa-numitul « Nigeria scam ».
Adresele de e-mail ale expeditorilor sunt de multe ori anonime si in mod evident ciudate, ca de exemplu: online12345@providerXYZ.com. Sfatul G Data este ca oricine primeste astfel de e-mail-uri sa le stearga imediat !

articol preluat de pe un site foarte serios: Financiarul.

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger