Va invitam intr-un pelerinaj video in orasul Ierusalim!
10/26/2016
Cerere pentru participare la ora de religie 2016-2017 word si pdf
10/21/2016
Vacanta de toamna in invatamantul primar si prescolar 2017
Între 29 octombrie 2016 – 6 noiembrie 2016 clasele din învăţământul primar şi învăţământul preşcolar vor fi în vacanţă.
10/16/2016
Rostul jertfirii pe Cruce a Mantuitorului Iisus Hristos
In Vechiul Testament este descris:
“Blestemat tot cel spanzurat (rastignit) pe lemn” (Deuteronom 21, 23).
Termenul de spanzurat folosit aici, nu este doar in intelesul de azi: se atarna o funie legata de un copac si de ea este spanzurat omul. Intelesul folosit este de rastignit, atarnat pe lemn.
Rastignirea era o pedeapsa practicata inca din vechime. Este mentionata si in cartea a 5 a a profetului Moise in Deuteronom. Era considerata drept cea mai umilitoare moarte. Mureau astfel talharii,ucigasii, oamenii foarte periculosi. Se considera ca se abate un blestem asupra celui condmnat la o astfel de moarte.
Existau mai multe feluri de cruci:
1. I – sub forma de stalp sau teapa
2. T – crucea Sfantului Antonie
3. X – Crucea Sfantului Andrei
4. + – crucea lui Iisus
Astfel, CRUCEA devine
· din OBIECT DE TORTURA – “arma impotriva diavolului”
· din blestem – binecuvantare
„Doamne, armă asupra diavolului Crucea Ta o ai dat nouă, că se îngrozeşte şi se cutremură, nesuferind a căuta spre puterea ei, că morţii a sculat şi moartea o a surpat, pentru aceasta ne închinăm Îngropării Tale şi Învierii.” (din slujba Sfântului Maslu)
De ce Crucea devine “arma impotriva diavolului”? De ce fuge diavolul de Cruce?
Pentru ca:
1. “Inchinandu-ne Crucii, ne inchinam Celui rastignit pe ea” spunea Parintele Dumitru Staniloae. Prin urmare, diavolul fuge de Iisus pe care nu il suporta.
2. Crucea atat ca obiect dar si ca semn ii aminteste diavolului de marea pacaleala pe care si-a luat-o. El a considerat ca va scapa de Iisus cum a scapat si de prorocii Vechiului Testament ridicand pe popor impotriva Lui si prin moarte oprindu-L sa mai vorbeasca. Iisus patimeste ca un muritor, moare ca un om, se coboara in iad ca orice suflet insa se coboara si intru slava Sa dumnezeiasca. Zic foarte frumos cantarile invierii: “iadul vazandu-Te s-a cutremurat”, “portile iadului le-ai sfarmat Doamne si incuietorile le-ai frant”, “iadul a fost pradat”. Iisus prin urmare, intra cu lumina Sa dumnezeiasca, luminand intunericul iadului. Ia sufletele dreptilor Vechiului Testament si sufletele paganilor care au dus o viata morala si le muta in rai. Primul suflet care intra in Rai este a talharului care s-a cait pe cruce si caruia Iisus i-a fagaduit intrarea in rai chiar in ziua mortii. Dupa cum va amintiti din lectiile trecute, Raiul a fost inchis in urma pacatului stramosesc. Din aceasta cauza nimeni nu se mantuia. Mergeau in iad chiar si sufletele dreptilor. Ei nu se impartaseau aici de chinurile pacatosilor. Chinul lor era imposibilitatea de a sta in comuniune cu Dumnezeu pe care l-au iubit si slujit in toata viata lor. Este ca si cum mama ta mult iubita este plecata in strainatate si nu o poti vedea, imbratisa, nu ii poti auzi glasul cel dulce, nu poti sta cu ea in comuniune.
In Vechiul Testament la Templul Sfant din Ierusalim in Sfanta Sfintelor se aducea jertfa de catre arhiereu o singura data in an un miel alb, fara nici o pata, fara nici un defect corporal. Jertfa se aducea spre iertarea pacatelor poporului. Aceasta jertfa prefigura jertfa lui Iisus, care nu avea nici un pacat si nici un defect corporal. Era un om integru din punct de vedere sufletesc si trupesc. El era Mielul lui Dumnezeu dupa cum il numea Isaia si dupa cum il identificase Sfantul Ioan Botezatorul: “Iata mielul lui Dumnezeu Cel ce ridica pacatele lumii”.
Foarte frumos spun Parintii Bisericii ca Iisus “intinzand mainile pe Cruce, a imbratisat lumea”.
Sf. apostol si evanghelist Ioan subliniaza: “Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică”(Ioan 3, 16).
Iubirea cea adevarata este o iubire jertfelnica. O mama care isi iubeste copilul se jertfeste pentru el, un prieten adevarat ar face orice pentru prietenul sau.
“Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire”. (I Ioan 4, 8)
Prin jertfa Sa pe Cruce, Dumnezeu a demonstrat practic iubirea Sa cea mare pentru lume.
Sursa articolului: http://didacticaortodoxa.blogspot.ro/2016/10/jertfa-pe-cruce-mantuitorului-clasa-11-a.html
Invierea Mantuitorului intre realitate si fictiune
Crucea atat ca obiect dar si ca semn ii aminteste diavolului de marea pacaleala pe care si-a luat-o. El a considerat ca va scapa de Iisus cum a scapat si de prorocii Vechiului Testament ridicand pe popor impotriva Lui si prin moarte oprindu-L sa mai vorbeasca. Iisus patimeste ca un muritor, moare ca un om, se coboara in iad ca orice suflet insa se coboara si intru slava Sa dumnezeiasca. Zic foarte frumos cantarile invierii: “iadul vazandu-Te s-a cutremurat”, “portile iadului le-ai sfarmat Doamne si incuietorile le-ai frant”, “iadul a fost pradat”. Iisus prin urmare, intra cu lumina Sa dumnezeiasca, luminand intunericul iadului. Ia sufletele dreptilor Vechiului Testament si sufletele paganilor care au dus o viata morala si le muta in rai. Primul suflet care intra in Rai este a talharului care s-a cait pe cruce si caruia Iisus i-a fagaduit intrarea in rai chiar in ziua mortii. Dupa cum va amintiti din lectiile trecute, Raiul a fost inchis in urma pacatului stramosesc. Din aceasta cauza nimeni nu se mantuia. Mergeau in iad chiar si sufletele dreptilor. Ei nu se impartaseau aici de chinurile pacatosilor. Chinul lor era imposibilitatea de a sta in comuniune cu Dumnezeu pe care l-au iubit si slujit in toata viata lor. Este ca si cum mama ta mult iubita este plecata in strainatate si nu o poti vedea, imbratisa, nu ii poti auzi glasul cel dulce, nu poti sta cu ea in comuniune. Prin moartea pe Cruce, Iisus s-a pogorat cu sufletul in iad in slava Sa dumnezeiasca de unde a scos sufletele dreptilor din vechime pe care le-a mutat in Rai.
Acum apare o intrebare: De ce a mai fost nevoie ca Iisus sa invie din morti? A redeschis Raiul! De ce a trebuit sa revina pe pamant?
El revine pe pamant, invie din morti nu pentru ca sa faca in ciuda evreilor care L-au omorat, ci pentru a finaliza opera Sa mantuitoare. Ce anume mai avea de facut?
1. Trebuia sa indumnezeiasca firea umana la gradul cel mai inalt. Astfel, il vedem dupa invierea Sa ca intra cu trupul prin usile incuiate la apostoli, dispare din mijlocul ucenicilor Luca si Cleopa, mananca cu ucenicii dar nu are nevoie de hrana. Toate acestea ne arata ca trupul lui Iisus dupa inviere a capatat noi caracteristici. La fel vor fi si trupurile tuturor oamenilor dupa invierea cea de obste dupa Judecata de Apoi.
2. Trebuia sa-si ridice trupul la cer.
3. Trebuia sa intareasca apostolii in credinta. Acestia era inchisi de frica iudeilor. Erau extrem de speriati deoarece le era frica sa nu fie si ei ucisi. Ce curaj ar fi avut apostolii sa propovaduiasca evanghelia?
4. Trebuia sa le dea apostolilor puterea preotiei. Cand se arata apostolilor El le spune asa:
21. Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi.
22. Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt;
23. Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute.
(Ioan 20, 21-23)
Prin aceasta hirotonie, apostolii si urmasii lor devin conductori ai harului Sfantului Duh. Sfantul Ioan Gura de Aur spunea foarte frumos: “Dumnezeu se foloseste de mainile si gura preotului pentru ca sa trimita harul Sfantului Duh in lume”.
Prima hirotonie a apostolilor in treapta diaconei este relatata de evanghelistul Matei la capitolul 10:
1. Chemând la Sine pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca să le scoată şi să tămăduiască orice boală şi orice neputinţă.
Hirotonia in treapta preotiei a fost dupa invierea Sa din morti cum am vazut mai sus.
Hirotonia in treapta arhieriei a fost la pogorarea Sfantului Duh.
5. Trebuia sa dea apostolilor directivele sau misiunea pe care o aveau de indeplinit:
18. Şi apropiindu-Se Iisus, le-a vorbit lor, zicând: Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer şi pe pământ.
19. Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh,
20. Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.
(Matei 28, 18-20)
Invierea lui Iisus a fost pusa la indoiala inca de la inceput.
1. TEORIA INSELACIUNII. Citim in evanghelie ca arhiereii si batranii au dat bani multi ostasilor pentru a sustine ca apostolii au furat trupul lui Iisus pe cand ostasii dormeau.
11. … iată unii din strajă, venind în cetate, au vestit arhiereilor toate cele întâmplate.
12. Şi, adunându-se ei împreună cu bătrânii şi ţinând sfat, au dat bani mulţi ostaşilor,
13. Zicând: Spuneţi că ucenicii Lui, venind noaptea, L-au furat, pe când noi dormeam;
14. Şi de se va auzi aceasta la dregătorul, noi îl vom îndupleca şi pe voi fără grijă vă vom face.
15. Iar ei, luând arginţii, au făcut precum au fost învăţaţi. Şi s-a răspândit cuvântul acesta între Iudei, până în ziua de azi.
(Matei 28. 11-15)
O astfel de neglijenta in vremea aceea era pedepsita foarte aspru, chiar cu moartea! Iata insa ce influenta aveau arhiereii si batranii poporului in fata lui Pontiu Pilat ca dupa ce ii mituiesc pe soldati, reusesc sa ii scoata nevinovati in fata autoritatilor.
Apostolii nu aveau cum sa fure trupul mort a lui Iisus deoarece ei erau foarte speriati si le era frica sa nu fie ucisi. Ce ar fi putut face apostolii cu acest trup si la ce le-ar fi folosit? Avea rost sa fure trupul cand moartea Invatatorului lor le zdruncinase credinta in dumnezeirea Lui? Apostolii nu ar mai fi avut puterea launtrica, nici entuziasmul ca sa propovaduiasca in numele unui mort. Nu ar mai fi fost in stare nici sa rabde inchisoare si chiar moartea.
2. IPOTEZA MORTII APARENTE. Iisus s-ar fi aflat intr-o moarte clinica, intr-un fel de lesin din care si-a revenit si a iesit din mormant. Acest fapt cade deoarece:
a. Ostasii romani au zdrobit fluierele picioarelor celor 2 talhari pentru a le grabi moartea, mai putin pe ale lui Iisus care murise. Confirmarea mortii a venit in momentul cand la impungerea cu sulita de catre sutas, din coasta lui Iisus a curs sange si apa. Aceasta era dovada clinica a mortii unui om in acea vreme. Sangele s-a separat de apa.
32. Deci au venit ostaşii şi au zdrobit fluierele celui dintâi şi ale celuilalt, care era răstignit împreună cu el.
33. Dar venind la Iisus, dacă au văzut că deja murise, nu I-au zdrobit fluierele.
34. Ci unul din ostaşi cu suliţa a împuns coasta Lui şi îndată a ieşit sânge şi apă.
35. Şi cel ce a văzut a mărturisit şi mărturia lui e adevărată; şi acela ştie că spune adevărul, ca şi voi să credeţi.
(Ioan 19, 32-35)
b. Pilat nu ar fi permis ingroparea lui Iisus daca acesta nu ar fi murit.
c. Chiar de nu ar fi murit, dupa atatea chinuri si suferinte indurate, Iisus nu ar mai fi avut putere sa dea piatra cea mare la o parte de la gura mormantului.
d. Chiar de ar fi dat piatra la o parte, ar fi fost oprit de ostasii care pazeau mormantul. Ei nu aveau voie sa doarma. O asemenea neglijenta putea fi pedepsita foarte aspru, chiar cu moartea.
e. Infatisarea lui Iisus apostolilor nu ar fi provocat in sufletele lor decat mila si compasiune si in nici un caz nu le-ar fi lasat impresia ca El este biruitorul mortii.
3. IPOTEZA VIZIUNII. Apostolii au suferit niste traume psihice in urma mortii lui Iisus. Din aceasta cauza, ei au avut niste halucinatii.
Aceasta ipoteza nu poate sa se sustina deoare:
a. persoanele care au fost alaturi de Iisus la moartea Sa s-au comportat foarte normal.
b. Iisus s-a aratat multor oameni dupa Invierea Sa: femeilor mironosite, apostolilor, lui Luca si Cleopa in drum spre Emaus, la mai mult de 500 de frati pe un munte in Galileea, mai tarziu lui Saul din Tars. Sunt prea multi martori.
c. Iisus a mancat cu ucenicii sai, ori o naluca nu poate manca.
d. Soldatii au dat marturia invierii.
e. Arhiereii nu au negat invierea ci au incercat sa o ascunda.
Sursa:
http://didacticaortodoxa.blogspot.ro/2016/10/jertfa-pe-cruce-mantuitorului-clasa-11-a.html
http://didacticaortodoxa.blogspot.ro/2016/10/adeverirea-mortii-si-realitatea.html
http://didacticaortodoxa.blogspot.ro/2016/10/jertfa-pe-cruce-mantuitorului-clasa-11-a.html
http://didacticaortodoxa.blogspot.ro/2016/10/adeverirea-mortii-si-realitatea.html
Care este diferenta dintre un pacat si o patima?
Pacatul este o fapta gresita. De exemplu: Te-ai enervat si ai vorbit urat, ai injurat. E un pacat.
Patima este un pacat pe care il repeti foarte des. Adica daca injuri in orice context al vietii tale, deci foarte des, atunci vorbim de o patima. Pacatul a devenit patima.
Patima devine pentru om ca a doua natura, de care nu se poate lasa usor.
10/10/2016
Temeiurile cinstirii sfintelor moaste
Cultul sfintelor moaste este strans legat de
cultul sfintilor. Inainte de a ne intreba ce sunt sfintele moaste, ar trebui sa
ne intrebam cine sunt sfintii? Sfintii sunt oameni ca si noi care au cautat sa
se curateasca de pacate si de patimi prin tainele Bisericii, daruindu-si viata
lui Dumnezeu. In urma multelor nevointe, in urma pocaintei si a smereniei
aratate ei au castigat harul Sfantului Duh prin care au ramas intr-o comuniune
continua cu Dumnezeu. Harul divin le-a sfintit si trupul si sufletul. Iata ce
spune Sfantul Apostol Pavel: "Au nu stiti ca trupul vostru este locasul
Duhului Sfant care locuieste in voi? ". (I Cor., 6, 19). Harul Duhului
Sfant ramane in trupurile sfintilor si dupa moartea lor.
Prin urmare, dupa cum afirma si parintele
Constantin Coman: “motivul
pentru care Biserica cinsteşte sfintele moaşte nu este numai unul de ordin
comemorativ, în amintirea martirilor sau a celorlalţi sfinţi ai Bisericii, ci
pentru că moaştele sunt cu adevărat sfinţite, adică poartă pecetea
dumnezeiescului, sunt purtătoare de har, întrucât s-au împărtăşit de slava şi
puterea dumnezeiască”. Proslăvind sfintele moaşte pentru puterea minunată ce
le-a fost dată de Dumnezeu, creştinul ortodox cinsteşte însăşi puterea
dumnezeiască din ele.
Menţinerea osemintelor sfinţilor în stare de
incoruptibilitate este privită ca o arvună a nestricăciunii viitoare pe care o
vor avea trupurile credincioşilor după înviere.
Sfanta Scriptura ne spune despre minuni facute
prin trupurile sfintilor in vremea vietuirii lor pamantesti, marturisind despre
puterea ce o au in ele. Multi oameni se vindecau, numai atingandu-se de
stergarele si de trupul apostolului Pavel (Fapte, 19, 11-12), iar altii, numai
prin trecerea umbrei apostolului Petru peste ei (Fapte, 5, 15).
In Vechiul Testament, israelitii considerau intinate
trupurile decedatilor pentru ca erau sub pacat si sub blestem. Oricine se atingea de ele, devenea si el
intinat, spurcat. Interesant este faptul ca nu toate trupurile erau considerate
totusi spurcate. Astfel, trupul mort al lui Iosif n-a spurcat pe Moise cand
acela l-a luat la sine in Egipt (Ies., 13, 19), cadavrul lui Elisei, proorocul,
n-a spurcat pe cel care a fost asezat in mormant peste el, ci l-a inviat (IV
Regi, 13, 20-21). Aceasta minune savarsita de moastele Sfantului Proroc Elisei
dovedeşte că în trupul sfinţilor, chiar dacă în el nu mai este sufletul, se
află o putere datorită faptului că sufletul lor drept a locuit atâţia ani în
trup şi trupul a fost vreme îndelungată slujitor al sufletului“ (Sfântul Chiril
al Ierusalimului, „Cateheze“, cateheza XVIII). Prin urmare, aici este vorba de
un fapt miraculos, unic vetero-testamentar, care atesta prezenta puterii
dumnezeiesti in trupul proorocului (chiar daca acesta murise).
In Testamentul Nou, trupurile neinsufletite ale
crestinilor nu mai sunt spurcate, pentru ca ele sunt biserici sau locasuri ale
Sfantului Duh (I Cor., 6, 19-20; 3, 16-17), si sunt curatite de blestemul care
venea asupra lor. Prin urmare, ele nu mai spurca pe cei ce se ating de ele. Trupurile
sfintilor sunt ingropate - ca si ale tuturor crestinilor - si numai acelea din
ele care fac minuni sunt dezgropate si li se da o cinste deosebita, dar nu
adorare, ca lui Dumnezeu. Prin aceasta cinstire ele nu sunt idolatrizate, caci
a venera nu este acelasi lucru cu a idolatriza.
In Testamentul Vechi au fost ascunse moastele
lui Moise - si poate ale altor drepti - pentru ca iudeii, intr-adevar fiind
inclinati spre idolatrie, avandu-l, l-ar fi zeificat ca pe vitelul de aur (Ies.
32, 1 - 35; Deut., 9, 16) sau ca pe sarpele pe care il ridicase Moise in pustie.
Pentru evitarea acestor rataciri, era bine sa ramana ascunse trupurile unor
barbati sfinti si drepti, ca Moise, despre care, de altfel, stim ca insusi
arhanghelul Mihail cauta sa nu-l lase in stapanirea diavolului (Iudei l, 9). Pe
atunci, dupa cum am vazut, trupul mort era socotit ca necurat, caci inca nu
sosise Hristos cu harul sau sfintitor si deci trupul omenesc era inca
nerascumparat de sub stapanirea diavolului.
Inca de la inceputul crestinismului, ziua în
care martirii primeau cununa muceniciei era socotită drept zi de naştere în
împărăţia lui Dumnezeu şi era cinstită şi serbată la locul unde erau îngropate
sfintele moaşte. Atunci când se reuşea să fie recuperate din mâinile
persecutorilor, osemintele martirilor erau aşezate la un loc cuviincios, unde
creştinii se adunau să serbeze acolo ziua martiriului şi unde, fără îndoială,
săvârşeau Sfânta Liturghie. În epoca apostolică, nu numai trupul, ci şi hainele
şi obiectele pe care le foloseau Sfinţii Apostoli erau cinstite şi mulţi bolnavi
se tămăduiau numai la trecerea peste ei a umbrei trupului Sfinţilor Apostoli.
Mai ales după încetarea persecuţiilor, relicvele
sfinţilor au fost căutate, dezgropate, duse cu veneraţie, mai cu seamă în
metropole bisericeşti şi reşedinţe episcopale. De cele mai multe ori
descoperirea sfintelor moaste se facea prin viziuni şi arătări ale duhurilor
drepţilor. In urma dezgroparii se
constata ca ele sunt neputrezite, izvoratoare de buna mireasma, uneori de mir
si vindecatoare de boli sau izgonitoare de demoni. Tot în această vreme,
întrucât de timpuriu bisericile se zideau mai ales pe mormintele martirilor, se
împărţeau sfinte moaşte la toate bisericile spre a fi zidite în altarele lor.
Plecând de la această tradiţie, s-a impus
rânduiala ca la temelia ridicării unei biserici să se aşeze sfinte moaşte. Iar
suportul săvârşirii Dumnezeieştii Liturghii este în mod obligatoriu Sfântul
Antimis, care are încorporat o bucăţică minusculă de sfinte moaşte. Canonul 7 al Sinodului al VII-lea ecumenic
interzicea sfinţirea bisericilor fără Sfinte moaşte puse în masa Sfântului
Altar şi în antimis.
Exemplu:
la basilica de la Niculitel intr-o
cripta numita cripta-martyrium s-au descoperit 4 sfinti martirizati intre
anii 369-372 in timpul persecutiilor dezlantuite de vizigoti contra
crestinilor din aceasta zona a Imperiului. Sub aceasta cripta, s-a descoperit
alta mai veche unde au fost gasiti alti
2 martiri ale caror nume nu s-a pastrat.
În centrele monahale de îndelungată tradiţie ale
Răsăritului Ortodox – Sfântul Munte, Mănăstirea Sinai, Constantinopolul -, cele
mai de preţ odoare ale mănăstirilor sunt sfintele moaşte. Astăzi, pelerinii
români care merg la Sfântul Munte – şi sunt foarte mulţi – pot da mărturie
despre cinstirea deosebită de care se bucură sfintele moaşte în mănăstirile
atonite. În vremurile de restrişte din istoria republicii monahale atonite –
multe şi grele -, monahii părăseau totul, dar sfintele moaşte le luau cu ei, ca
pe cel mai de preţ lucru.
După despărţirea Bisericilor de Răsărit şi de
Apus, numai Biserica de Răsărit a
continuat cu consecvenţă cinstirea sfintelor moaşte, în timp ce în Biserica
Apusului aceasta s-a redus mult, aproape până la dispariţie, ne obligă să reţinem cinstirea sfintelor moaşte ca pe o
notă specifică a Răsăritului Ortodox, a spiritualităţii şi a învăţăturii
sale de credinţă.
La bisericile unde se pastreaza sfinte moaste,
crestinii vin in pelerinaje. S-a
procedat deasemenea şi la transportarea moaştelor din loc în loc, pentru a se
înlesni credincioşilor pioşi posibilitatea de a le cinsti după cuviinţă. Cinstirea
sfintelor moaşte stă mărturie credinţei că şi trupul, deci materia, se împărtăşeşte
şi se imprimă de harul dumnezeiesc, devenind după moarte, purtător de har
dumnezeiesc. Acesta este motivul pentru care râvnesc atât de mult credincioşii
să sărute şi să se atingă sau să fie în preajma sfintelor moaşte: credinţa profundă că se împărtăşesc de
Dumnezeu Însuşi prin mijlocirea harului Său dumnezeiesc, de care s-au
împărtăşit sfinţii şi trupurile lor.
Trebuie să facem o distincţie clară între
Sfintele Moaşte, adică trupurile neputrezite ale unor sfinţi şi conservarea sau
mumificarea unor trupuri. Şi unele şi altele sunt neputrezite. Se ştie că în
cazul Sfintelor Moaşte nu contribuie nici un om la această stare, lucru dovedit
şi de faptul că ele mai au unele calităţi pe care cele mumificate nu le au - un
miros deosebit, o mireasmă divină şi sunt făcătoare de minuni. În timp ce
mumificarea unor trupuri omeneşti este explicabilă fiindcă este mijlocită de
oameni, Sfintele Moaşte depăşesc legile firii - nu omul contribuie la
nestricăciunea lor, ci Dumnezeu.
La Damasc, În Siria, există impunătorul altar
mănăstiresc de închinăciune al Sfântului Ioan Botezătorul, zidire care aparţine
Împăratului Iustinian. De când arabii au pus stăpânire pe provincie (sec. al
VIII-lea după Hristos), s-a transformat În moschee musulmană. Însă Într-un colţ
al colosalului aşezământ există un minunat mausoleu, lucrat artistic şi destul
de mare. Este vorba despre mormântul preacinstitului cap al Botezătorului.
Vrând-nevrând, arabii au fost nevoiţi să-I păstreze şi să-I acopere cu un
baldachin foarte scump şi să-I Împodobească cu aur. Când musulmanii au prefăcut
Biserica În geamie, s-au atins şi de mormânt. Dar s-au Îngrozit deoarece la
prima lovitură de lopată a Început să iasă de acolo sânge cald, care a
continuat să curgă timp de mai multe zile şi nopţi. Nu se mai oprea. Plini de
panică, arabii au cerut să se facă rugăciuni de către patriarhul creştin.
Acesta, cu tot soborul bisericesc al Damascului, a făcut timp de trei zile
procesiune În jurul mormântului, până când Într-a treia zi s-a oprit sângele. O
inscriptie specială cu litere arabe de aur, pusă deasupra acestui loc sfânt,
relatează Întâmplarea cutremurătoare. Până astăzi, lumea musulmană
preacinsteşte mormântul Înaintemergătorului şi, În acelaşi timp, se teme de el,
nu Îndrăzneşte să se apropie de el.
În Biserica noastră, cinstirea sfintelor moaşte
se face prin:
· zidirea
sfintelor altare ale bisericilor pe moaştele sfinţilor,
· închinarea,
atingerea şi sărutarea sfintelor moaşte;
· organizarea
de pelerinaje la locurile unde se află sfinte moaşte;
· procesiune
cu sfintele moaşte, pentru anumite trebuinţe (pentru ploaie, la vreme de mari
necazuri);
·
instituirea unor zile de sărbătoare în amintirea
găsirii sau mutării moaştelor unor sfinţi
10/08/2016
Lia Mills, o fetita de 12 ani combate avortul cu argumente solide
Vi s-a întâmplat vreodată să fiţi într-o discuţie cu cineva şi, văzând că nu împărtăşiţi aceleaşi valori, să încercaţi să vă adaptaţi discursul? Vi s-a întâmplat să vă treacă prin minte faptul că ar trebui să păstraţi convingerile în sufletul dumneavoastră şi să nu le mărturisiţi nimănui? Ei bine, imaginaţi-vă ce poate face un copil de numai 12 ani, care se înscrie la un concurs de retorică şi îşi alege subiectul avortului ca temă pentru discurs.
Imaginaţi-vă
o profesoară şi o comisie care îi cer acestei fetiţe să îşi schimbe tema,
spunându-i că, în cazul în care nu va face asta, va fi descalificată.
Gândiţi-vă apoi la acest copil care sparge gheaţa şi vine să susţină un discurs
despre viaţă în fața şcolii, a colegilor săi şi a părinţilor lor, în timp ce
este avertizată că nu i se va puncta nimic.
Argumentele
ei
Dar nu va fi
deloc aşa. Un an mai târziu, curajul şi hotărârea de acum vor face ca ea să fie
invitată să vorbească la Parlamentul Federal al Canadei, în faţa a 12.000 de
oameni, care participaseră la Marşul pentru Viaţă din Ottawa. Lia Mills, din
Toronto, în ziua de 14 mai, după ce îşi priveşte în ochi ascultătorii, începe
să vorbească, spunând: „Ce-ar fi dacă v-aş spune că în această clipă cineva
decide dacă veţi trăi sau veţi muri?
Ce-ar fi
dacă v-aş spune că această decizie nu s-ar baza pe ceea ce voi aţi fi putut sau
nu să faceţi în trecut, ci pe ceea ce s-ar putea să faceţi în viitor? Şi dacă
v-aş spune că nu aţi putea face nimic pentru a schimba asta?
Doamnelor şi
domnilor, stimaţi membri ai parlamentului, mii de copii sunt chiar acum în
această situaţie. Cineva decide, cu toate că nici măcar nu îi cunoaşte, dacă
vor trăi sau vor muri. Iar acea persoană e chiar mama lor.
Uitaţi-vă în
jur la această mare de oameni minunaţi! Aici sunt numai vreo 10.000 – atâţia
câţi sunt ucişi la fiecare două ore prin avort. Aproape o treime din generaţia
noastră nu a mai apucat să iasă cu viaţă din pântece. Toate vieţile acestea
s-au dus. Cu tot cu potenţialul lor. Şi cu întreaga speranţă. Şi cu viitorul.
Ştiu că unii
dintre voi se gândesc că de fapt acestea nu sunt ucideri. Că un fetus nu e un
copil, nu? Dar de ce credem că, dacă nu poate vorbi şi nu poate face lucrurile
pe care noi le facem, un fetus nu e încă pe deplin uman?
Cuvântul
fetus vine din limba latină, unde înseamnă „cel tânăr“, sau „tânărul copil“.
Unii copii se nasc la cinci luni. Oare aceasta îi face mai puţin umani? Nu am
putea spune niciodată aşa ceva. Şi totuşi, se avortează şi copii de cinci luni.
Mai precis, în Canada, un fetus poate fi avortat în orice stadiu de dezvoltare
a sarcinii. Oare nu cumva îi considerăm oameni doar pe cei pe care ni-i dorim?
Nu, fetuşii
sunt pe deplin umani, plăsmuiţi în pântecele mamei de minunatul lor Creator.
Ştiu că unii
spun că mamele au dreptul să avorteze. Până la urmă, viaţa lor se schimbă
dramatic când au un copil. Dar eu vă cer să vă gândiţi la drepturile de care
copilul nu se bucură nici o clipă. Orice drepturi ar avea mama, nu înseamnă că
trebuie să negăm drepturile fetusului.
Şi mai sunt
unii care spun că o mamă nu ar trebui să aducă pe lume persoane cu handicap. Nu
mai înţeleg nimic. Pe de o parte le oferim persoanelor cu handicap locuri
speciale de parcare şi lifturi, le sponsorizăm evenimentele sportive, vorbim de
bucuria pe care ne-o aduc şi de cât de mult ne inspiră. Pe de altă parte, când
aflăm că o femeie gravidă este însărcinată cu un astfel de copil, o sfătuim să
îl avorteze, fără să mai luăm în considerare copilul deloc.
Avortul face
femeia să se simtă pierdută şi nesigură în legătură cu viitorul ei. Mai mult de
jumătate din femeile care fac avort se confruntă ulterior cu vinovăţia,
ruşinea, suferinţa, regretul şi sentimentul propriei nevrednicii. Nu e tocmai
bunul remediu pe care lumea şi-l închipuie, nu?
Am citit o
poveste pe un website care promova valorile familiei. Era despre o fată care
făcuse avort. Iată ce spunea aceasta: «La 17 ani am făcut un avort. A fost cel
mai rău lucru pe care l-am făcut vreodată. Nu aş recomanda nimănui să facă la
fel, fiindcă te bântuie. Când am vrut să fac copii, am pierdut trei, fiindcă
avortul mi-a lăsat o problemă la colul uterin». Sharon Osbourne este numele
acestei femei.
Povestea ei
e doar una din multele care-ţi rup inima, dar pe care nimeni nu le mai spune
azi cu glas tare. Dar tocmai de aceste poveşti avem nevoie. Vă mulţumesc că
v-aţi dedicat timp pentru a vă gândi la problema avortului, la nenăscuţi şi la
efectele avortului asupra femeii.“
Cine este în
spatele Liei?
Poate că
veţi întreba de unde ştie un copil de 12 ani să vorbească în acest fel şi de
unde vine forţa din spatele cuvintelor sale. Părinţii ei sunt angajaţi în
marşurile pro-viaţă, dar spun că nu au discutat niciodată despre acest subiect
împreună cu copiii. „Sursa de inspiraţie“ a Liei a fost rugăciunea.
După ce s-a
înscris la concurs, ea s-a rugat şi L-a întrebat pe Dumnezeu despre ce temă ar
trebui să-şi aleagă. Atunci a simţit că El voia ca ea să vorbească despre cel
mai controversat subiect – despre avort. Putea să-şi schimbe tema, imediat ce a
fost respinsă, mai ales că acest lucru i-a fost cerut chiar de către profesoara
coordonatoare, dar a preferat să-şi asume misiunea pe care a primit-o şi să îşi
pună nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu. Lia nu s-a temut niciodată, deşi părea
că toate lucrurile din exterior erau potrivnice acestei alegeri. În sufletul ei
a strălucit îndemnul: „Îndrăzniţi! Eu am biruit lumea!“
Ceea ce a
urmat nu putea fi anticipat de nimeni, nici măcar de Lia, şi s-a datorat
faptului că a avut inima deschisă şi a ales să lucreze binele. Înregistrarea
discursului ei postată pe Youtube a strâns peste 1,3 milioane de vizualizări şi
a primit comentarii inclusiv de la femei care au renunţat să facă avort după ce
i-au ascultat cuvintele. Desigur, au fost şi sunt oameni care o urăsc pe Lia
pentru convingerile ei şi chiar îi scriu lucruri urâte sau ameninţări, dar asta
n-a oprit-o niciodată din drumul pe care l-a început.
Calea aleasă
de Lia este chiar răspunsul la chemarea lui Hristos. Tatăl ei spune că ea îşi
foloseşte libertatea pe care a primit-o pentru a apăra libertatea celor lipsiţi
de protecţie, a copiilor nenăscuţi şi a femeilor însărcinate. Lia a vorbit apoi
şi despre eutanasierea oamenilor, despre traficul de persoane.
Un copil, acum
adolescent de 18 ani, care a luat în serios cuvântul „Mai mare dragoste decât
aceasta nimeni nu are, ca cineva să-şi pună sufletul pentru aproapele său“
(Ioan 15, 13).(Alexandra
Nadane, preşedintele fundaţiei „Studenţi pentru Viaţă“)
Sursa: http://ziarullumina.ro/lia-mills-copilul-minune-al-miscarii-pro-viata-89820.html
https://www.facebook.com/LiaMills4Life/
https://www.facebook.com/LiaMills4Life/
Minciunile celor care sustin avortul
8:58:00 p.m. Agentia Femeile ONU, avort sau ucidere, Dr. Bernard Nathanson, Medicina, NARAL, NU avorturilor!, Sanatate, Studii/Cercetari/Rezultate No comments
Agentia Femeile ONU, o agentie de nivel inalt, care si-a inceput activitatea in urma cu un an, ar putea sa-si regandeasca obiectivele si rolul din cauza lipsei de sprijin financiar din partea statelor membre si din cauza rivalitatii iscate in raport cu alte agentii ale ONU. Regretatul dr. Bernard Nathanson merita citat când vine vorba de industria avortului. Timp de doi ani, cât a condus o clinica de avorturi din New York, acolo s-au facut...
Timp de 15 ani, acest bărbat a înmormântat copii avortați. Când l-au vizitat mamele însă, gestul lui a fost unul incredibil | FOTO
11:13:00 p.m. Casa de copii, Cimitir de copii avortati, Copii salvati de avort, In lume, Lectii de viata, Mama si copilul, Modele de viata, NU avorturilor!, Tong Phuoc Phuc, Vietnam No comments
Tong Phuoc Phuc este un bărbat din Vietnam care a arătat lumii întregii ce înseamnă să trăiești și pentru alții, nu doar pentru tine. El a salvat viețile a peste 100 de copii în ultimii 15 ani. Totul a început în anul 2001 când a mers la spital cu soția lui care era însărcinată. Acolo a observat femei însărcinate care intrau în cabinetul medicului și care ieșeau de acolo fără copil. I s-a părut ciudat și nu a înțeles ce se întâmplă, era...
10/02/2016
Donald Trump consideră că Putin este un lider mai bun decât Obama
Într-un
forum televizat la care a participat și candidata democrată Hillary Clinton,
Trump a spus că are un mare respect față de ruși și că va avea 'o relație
minunată' cu Vladimir Putin. ''Cred că mă voi înțelege cu el (Putin). Este un
lider. Mult mai mult decât este un lider președintele nostru'', a spus
candidatul republican.
Donald Trump
a adăugat că avantajul unei relații bune a Statelor Unite cu Rusia este acela
că Moscova dorește să distrugă organizația Stat Islamic la fel de mult pe cât
dorește Washingtonul.
În urmă cu
câteva săptămâni, Trump l-a numit pe Barack Obama 'fondatorul ISIS' (acronimul
pentru Stat Islamic), declarație care a atras critici dure, ceea ce l-a
determinat să aibă o abordare mai prudentă pe această temă în actuala campanie
electorală din SUA.
Anterior în
cursul zilei de miercuri, Donald Trump s-a pronunțat pentru o nouă consolidare
militară a țării sale, susținând că SUA sunt mai amenințate ca niciodată de
inamici precum islamiștii extremiști, Coreea de Nord și China.
AGERPRES/(AS
— editor: Tudor Martalogu, editor online: Simona Aruștei)
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Popular Posts
-
Media se calculeaza astfel: nota examen x 3 +nota inspectie, totul impartit la 4 = .... Exemplu: Nota de examen = 6 Nota...
-
Neurochirurgul Vlad Ciurea explică într-un interviu pentru ziarul Libertatea metodele pentru stimularea și odihnirea creierului. ...
-
Un cot, standardul primitiv de lungime cel mai longeviv, folosit pentru prima dată în jurul anului 3000 î.Hr., reprezenta lungimea bra...
-
Concertul Extraordinar de Crăciun susținut pe 18 decembrie 2016 la Ateneul Român de Corul Național de Cameră "Madrigal-Marin Consta...
-
Pe Magyara Rudolf Leonard l-am cunoscut pe 11 martie 2015 pe Facebook. A acceptat să ne dea un interviu pentru blogul nostru Pagina de f...
-
AM - ante meridian intre ora 0 si 12 PM - post meridian intre ora 12 si 24 atentie se pune AM si PM numai daca scrii orele cu 1, 2......
-
Tong Phuoc Phuc este un bărbat din Vietnam care a arătat lumii întregii ce înseamnă să trăiești și pentru alții, nu doar pentru tine. ...
-
Exista unele vorbe ce ranesc copilul, vorbe spuse de parintii sai in gluma, la nervi, din suparare sau enervare si chiar vorbe care ...
-
1. Colericul , ca urmare a predominării excitaţiei este neechilibrat, oscilând între entuziasm exagerat, consumând energie mare, ş...
-
Îţi ceri iertare de la toţi cei din casă, înainte de a pleca spre slujba de la biserică? Închizi telefonul mobil, nu vorbeşti şi nu te...
Postari utile
Pagina de folos in lume
Labels
- "Inaltarea Sfintei Cruci" din Comana
- „La Aguacatal” în Calarca
- 1 Septembrie
- 150 ani CNMV
- 1935
- 2 % din impozit
- 2% din impozit
- 2015-2016
- 2016
- 2017
- A treia Roma
- A.S.C.O.R.
- Academia de Stiinte din New York
- Academicianul Emilian Popescu
- Acatiste ale sfintilor
- Acatiste si Paraclise
- Acatistele Maicii Domnului
- Acatistul Acoperamantul Maicii Domnului
- Acatistul Adormirii Maicii Domnului
- Acatistul Maicii Domnului Pantanassa - Vindecatoarea de Cancer
- Acatistul Mantuitorului Iisus Hristos
- Acatistul Sf. Teodora de la Sihla
- Acatistul Sfantului Efrem Sirul
- Acatistul Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava
- Acatistul Sfantului Voievod Stefan cel Mare
- Acatistul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel
- Acatistul tuturor Sfintilor
- Accident
- Acoperamantul Maicii Domnului
- Acte
- Acte necesare
- Actiuni ASCOR Bucuresti
- Activitati
- Activitati extrascolare
- Activitati filantropice
- Activitati pentru copii
- Actori
- Actorul american Elijah Wood
- AD
- Adevarata prietenie
- Aditivi alimentari
- Admitere 2015
- ADN-ul
- Adolescenta
- Adrian Păunescu
- Aerul conditionat
- Agartha
- Agathon nebunul de la Kavsokalivia
- Agentia Femeile ONU
- Aghiazma mare
- Aghiazma mica
- Agricultura
- Ajutoare pentru refugiati
- Ajutor
- Al 3 lea razboi mondial
- Al doilea rayboi mondial
- Alba Iulia
- Alcolism
- Alegerile de presedinte in SUA
- Alexandru Cantacuzino
- Alfred Sisley
- Alimentatie
- Alimente tratate chimic
- Alogalmin
- Altar
- Alteritate
- Am invatat
- AM si PM
- Amalia Șerban
- Amatrice
- Amenda
- Amenzi
- Amenzi de circulatie
- America de Nord
- Amintiri
- Amintiri din temnita
- Amy Donewald
- Amzacea
- ANAF
- Ananas
- André Rieu
- Andrea Hernandez
- Andrei Plesu
- Angajati
- Angajatori de TOP
- Angelina Jolie
- Anglia
- Anhedonie
- Anne Graham
- Anne Henry
- Antartica
- Anticonceptionale
- Antim Ivireanul - ctitor de cultura romaneasca
- Antim Ivireanul – ctitor al literaturii române vechi
- Anton Pann
- Anunturi
- Anunturi umanitare
- apa calda eco
- Apa imbuteliata
- Aparat de facut cafea
- apartamente
- Apartamente cu rate direct la Dezvoltator
- Apel
- Apicultura
- Arabia Saudita
- Aratari minunate
- Arca lui Noe
- Argumente laice impotriva avortului
- Argumente laice impotriva avortului; Liviu Airinei
- Arheologie Biblica
- Arhiepiscopia Bucuretilor
- Arhiepiscopia Ramnicului
- Arhim. Nectarie Clinci
- Arhim. Serafim Alexiev
- Arhitect Camil Roguski
- Arhitectura
- Arme
- Arta
- Arta Cuvantarii
- Arta laica
- Arta religioasa
- Artă
- Articole
- Articole de Folos
- Articolele mele
- ASCOR
- Ascultarea de parinti
- Asemanare
- Asistenti medicali
- Asociatia Falticeni Cultural
- Asociatii crestin ortodoxe
- Asociaţia Fălticeni Cultural
- Asortarea hainelor
- Aspiratoare Rowenta pareri
- Assad
- Asteptari
- ASUR
- Așezământului Social-Educațional “Sfântul Efrem cel Nou”
- Atacuri impotriva Bisericii
- Atacurile demonice
- Atat iubesti cat daruiesti
- Ateism
- Ateliere de creatie
- Atentie Romani!
- Ateul convertit
- Audio
- Aulin
- Autism
- Autofagia
- Autoritatile si vaccinarea obligatorie
- Ava Dorotei
- Avem Timp
- Avertizari
- avort sau ucidere
- Avrig
- Avva Dorotei
- Avva Ioan
- Backgrounds wallpapers
- Backup
- Banane
- Banci
- Bani pe Net
- Banii de pe pieptul mortului
- Banii si puterea
- Batjocora unora
- Batrani
- Bazilica Sfanta Praxeda din Roma
- BC
- BCE
- Benalgiu
- Beneficiile postului
- Benzenul
- Benzi de radiofrecventa
- Betie
- Bibilonia
- Biblia
- Biblia lui Cornilescu
- Biblia Ortodoxa
- Bibliografia
- bibliografie
- Biblioteca Academiei Romane
- Biblioteca Sfantului Sinod
- Biblioteca Vaticanului
- Biblioteci ale lumii
- bijuterii
- Bilete de avion
- Billy Joel
- Bioetica
- Biografia
- Biserica
- Biserica Catolica
- Biserica fortificata de la Valea Viilor
- Biserica fortificata din Biertan
- Biserica Icoanei
- Biserica Luterană din Letonia
- Biserica Lutherana
- Biserica Ortodoxa
- Biserica Ortodoxa Romana
- Biserica Ortodoxă Română
- Biserica San Vitale din Ravenna
- Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena
- Biserici
- Biserici Catolice influentate de Bizant
- Biserici din Lume
- Biserici fortificate din judetul Sibiu
- Biserici vechi
- Black Friday
- Blestemele copiilor
- Blestemele parintilor
- Blog
- Blogger
- Boala si vindecare
- bogat
- Bogatia
- bogatie sufleteasca
- Boli
- Bolsevicii
- BOR
- Bottcielli
- Brad Pitt
- Bradul de Craciun
- Brancoveanu si Ivireanul
- BRD
- Brukenthal
- Bucovina
- Bucur Obor
- Bucuresti
- Buletinul Procedurilor de Insolventa
- Bulgaria
- Buna Vestire
- Bunele maniere
- Business Insider Australia
- Calamitati
- Calatorii
- Caldura eco
- California
- Calugarie
- Camera ascunsa
- Camera pentru copii
- Caminele de Batrani ale Bisericii Ortodoxe Romane
- Campanii
- Campulung
- Canaan
- Cancer
- cancer pulmonar
- Cancerul mamar
- Cand este Black Friday 2016
- Cand nu se fac nunti
- Cand se schimba ora
- Candida
- Canoanele Bisericii Ortodoxe
- Canonizari 2018
- Canonul Invierii
- Canonul Sfantului Andrei Criteanul
- Cantari bisericesti
- Cantinele sociale ale Bisericii
- Cantitate si calitate
- Capitel
- Capra din Bucovina
- Cari de folos
- Cariera
- Cartagina
- Cartea Judecatorilor
- Cartea recordurilor
- Cartea Recordurilor Guinness
- Cartea Roșie
- Cartela
- carti
- Carti de citit
- Carti de rugaciune
- Carti de specialitate
- Carti despre comunism
- Carti Duhovnicesti
- Carti pdf
- Carti pentru copii
- Casa de copii
- Casa Mea
- Casa Regala
- Casatoria
- Cascada Clocota
- Cascade
- Case vechi
- Casele de ajutor reciproc
- Castiguri Online
- Cat masoara un cot
- Catacombe
- Catalin Donca
- Catavasiile Invierii
- Catedra de Fiziologie
- Catedrala Mantuirii Neamului
- Catedrala Mântuirii Neamului
- Catedrala Patriarhala
- Catedrala Reintregirii Neamului
- Catedrala Saint-Sulpice
- Catedrala Sf. Sofia din Constantinopol
- Catedrala Sfantul Vladimir din Sevastopol
- Catedrale
- Categorie
- Catehetica
- Catehetica si Omiletica
- Cateheza
- Catehism
- cavit
- Cazuri
- Călătorie către Sărbătoarea Luminii
- Câmpia Turzii
- Ccuter
- CE
- Ce este constiinta. Manastirea Sihastria Neamtului
- Ce inseamna a te pocai?
- Ce prinoase/daruri se aduc la Sfantul Altar
- Ce sa faci pentru a avea copii
- Ce se intampla cand ne rugam
- Ce trebuie sa pregatesti pentru o sfestanie sau aghiazma mica
- Ceapa
- Ceaslov
- Ceasuri
- Ceausescu
- Cedar Anderson
- Cele 10 Porunci
- Cele mai bune colegii nationale din Bucuresti
- Cele mai majestuoase biblioteci ale lumii
- cele mai vandute carti
- Celula umana
- Centrala verde
- Cercetari stiintifice
- Cercetatoarea Emilia Moroșan
- Cercetatori
- Cercetătorul japonez Yoshinori Ohsumi
- Cercul Militar National
- Cerdac
- Cereale
- Cerere
- Cerere religie 2015-2016
- Cerere religie 2016-2016
- Cereri pentru numiri cadre didactice
- Cetatea Fagaras
- Cetatea Ninive
- Cetatea Rasnov
- Cetatea Sighisoarei
- Charles Dickens
- cheltuieli
- Chevron
- Chic
- ChildLine
- Chimioterapia
- China
- Ciherean Gavrilă Ioan
- Cimitir
- Cimitir de copii avortati
- Cimitire
- cimittirul parohial
- Cine este George Soros?
- Cine leagana copilul?
- Cinematografia
- Cinstirea sfintelor moaste
- Cinstirea sfintilor
- Ciocolata
- Cipurile RFID
- CIRCA
- Citate
- Citate motivationale
- City Break
- Clasamente
- Clasamentul european al ateismului
- Claudiu Tarziu
- Clonare
- Club Creativ
- Clubul Colectiv
- Cneazul Milos
- CNMV
- Codul Rutier
- Colaboratori Pagina de Folos
- Colegii Nationale
- Colegiul Medicilor din Romania
- Colegiul National "Mihai Viteazul"
- Colegiului National "Mihai Viteazul"
- Colegiului Național "Mihai Viteazul"
- Colinde
- Colinde Bizantine
- Colinde Corale
- Coliva
- Combaterea avortului
- Comotia cerebrala
- Completarea normei didactice
- Complexe arheologice
- Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere
- Comportamentul in biserica
- comuna Poiana Stampei
- Comunicare
- Comunicari stiintifice
- Comunicate de presa
- Comunism
- Comunitatea terapeutica din inchisoarea Jilava
- Concerte
- Concerte de colinde
- Condamnarea lui Pontiu Pilat
- Conducerea unei masini
- Confectionare
- Conferentiari
- Conferinte
- Confesiuni
- Confiscarea averilor
- Confucius
- Constantin Brancusi
- constructii
- Constructii marete
- Cont de Gmail
- Contact si Pret
- Contraventii
- Controlori
- Controlul populatiei
- Convertirea la Islam
- Convertiti la Ortodoxie
- Convingeri religioase
- Copii
- Copii abandonati
- Copii infiati de Biserica
- Copii infiati de preoti
- Copii orfani
- Copii salvati de avort
- Copii si parinti
- Copilul meu
- Copola Bizantina
- Cora Pantelimon
- Coranul
- Corectitudine
- Corina Gabriela Ionita
- Corul CNMV
- Corul Madrigal
- Coruri din Romania
- Coruri liceale
- Cosmote
- Costinesti
- Costion Nicolescu
- Costume populare
- Cotidianul Monitorul de Suceava
- Cotul
- Covasna
- Covrigi
- Craciunul
- Craiova
- Cravate
- Creare cont gmail
- Credinta
- Credinta in Dumnezeu
- Creierul uman
- Cresc salariile
- Cresterea copiilor
- Crestinii in perioada comunista
- Crestinism
- Cristiano Ronaldo
- Criza financiara din Rusia
- Crucea Rosie
- Cu colinda
- Cugetari
- Cuibul Artistilor
- Cultele
- Cultul ortodox
- Cultura
- Cultura generala
- Cultura si Istorie
- Cum anulezi un proces verbal de amenda
- Cum aprinzi un carbune
- Cum asortam culorile
- Cum creezi un site web gratis de top
- Cum creiezi un blog
- Cum creiezi un guler pentru o rochie
- Cum desfunzi o ureche
- Cum dezvolti un blog
- Cum ii afecteaza divortul pe copii
- Cum imi aleg un aspirator? Aspiratoare bune
- Cum micsorezi un link
- Cum ne apropiem de Dumnezeu
- Cum ne asortam
- Cum ne putem salva in caz de cutremur
- Cum poti scapa de fumat? Remedii
- cum poti scapa de muste
- Cum prescurtezi un link
- Cum sa ne intelegem cu adolescentii
- Cum sa ne rugam
- Cum sa salvezi familia de la divort
- Cum sa te afirmi
- Cum sa te ingrasi
- Cum se calculeaza media la titularizare?
- Cum se face o cafea cu spuma de lapte
- Cum se face o lucrare stiintifica
- cum se foloseste un expressor
- Cum se scrie un pomelnic
- Cum stergi un backup
- Cum te pot insela altii
- Cum te poti lasa de fumat
- Cunoscutul necunoscut
- Cuplu
- Curatirea prin aghiasma - Pr. Ilarion Felea
- Curiozitati
- curmale
- Cursuri
- Cursuri de vara pentru copii
- Curtea Constitutionala a Romaniei
- Cutremure
- Cutremurul din Italia
- Cuv. Paisie Olaru
- cuvant
- Cuvant catre preoti
- Cuvinte de Duh
- Cuvinte de Folos
- Cuvinte despre Dumnezeu ale copiilor
- Cuvinte din înţelepciunea Sfinţilor Părinţi
- Cuvinte din taceri
- Cuvinte intelepte
- Cuviosul Gavriil Georgianul
- Cuviosul Paisie Aghioritul
- Cuviosul Paisie Olaru
- Dali
- Dan Bittman
- Dan-Cristian Popescu
- Dance Mihailescu
- Dania lui Constantin cel Mare
- Daniel Buzdugan
- Daniel Radcliffe
- Daniel Roxin
- Daruri pentru biserica
- Dascalu
- Datorii fata de sine
- Datorii fata de suflet
- Datorii fata de trup
- David Cameron
- Davinci
- DDAP
- De care moarte ne-a izbavit Hristos
- De ce o ducem rau?
- De unde sa imi fac cumparaturile? Lucruri ieftine
- Dealul Negru
- Decalogul
- Decizii importante in lumea crestina
- Declaratia unei victime Gardasil
- Degustari de vinuri
- Delta Dunarii
- Demersuri didactice
- Demonul Amiezei
- Den Trumbull
- Deosebiri dintre biblia ortodoxa si cea sectara
- Deosebirile dintre predica si cateheza
- Dependenta de alcool
- Dependenta de droguri
- Depresia
- DESCARTES
- Descopera Romania
- Descoperiri
- Descoperiri arheologice
- Descoperiri recente
- Desene animate
- Deserturi
- deshumari
- Despre activitatea cerebrala
- Despre amor
- Despre apa
- Despre ascultarea celorlalti
- Despre ateism
- Despre avort
- Despre batjocora
- Despre batjocorirea lui Dumnezeu
- Despre blesteme
- Despre cainta
- Despre caterisirea preotilor
- Despre catolici
- Despre cocalari
- Despre confuzie
- Despre credinta
- Despre darnicie
- Despre depunerea din treapta preotiei
- Despre diabet
- Despre divort
- Despre droguri
- Despre durere
- Despre faptele oamenilor
- despre fatarnicie
- Despre femeie
- Despre fericire
- Despre frumos
- Despre furt
- Despre iad
- Despre Icoane
- Despre iertare
- Despre Illuminati
- Despre intelepciune
- Despre israeliti
- Despre iubire
- Despre jertfa
- Despre jignire
- Despre lipsa oricarei placeri
- despre mandrie
- Despre manie
- Despre mantuire
- Despre materiile fecale
- Despre milostenie
- Despre minciuna
- Despre moarte
- Despre moda
- Despre monahism
- Despre nadejde
- Despre necazuri
- Despre pacate
- Despre petrol
- Despre pocainta
- Despre pomeniri
- Despre Post
- Despre preotie
- Despre prietenie
- Despre pustnici
- Despre rabdare
- Despre rautate
- Despre rugaciune
- Despre rugaciunea neincetata
- Despre sfestanie
- Despre sfintirea apei
- Despre Sinucidere
- despre smerenie
- Despre spovedanie
- Despre stiinta
- Despre stima de sine
- Despre suferinta. Despre golul din suflet
- Despre supărări și frustrări
- Despre șmecherie
- despre tamaiere
- Despre tineri
- Despre titei
- Despre tristete
- Despre urat
- Despre vindecarea diabetului
- Despre vrajitorie
- Destinul Unui Tânăr Crescut În Orfelinat
- Dezastre naturale
- Dezumidificator
- Dezvoltarea invatamantului romanesc
- Dialogul dintre stiinta logica filosofie si religie
- Dialoguri ASCOR
- Dialoguri DOXOLOGIA
- Dialoguri Trinitas
- Dictionar Medical Ilustrat
- Didactic
- Didactica Ortodoxa
- Diferenta dintre preot si popa
- Diferente
- Diferente interconfesionale
- Diferentele dintre ortodocsi si catolici
- Digestie
- Din Cuvintele Sfintei Scripturi
- Disputa lui Iisus cu Satana
- Diversitate
- dl Vasile Banescu
- Dmitri Avdeev
- Dobri Dobrev
- DOC
- Doctor Pavel Chirila
- Doctori
- Doctori cariologi
- Doctori Ginecologi
- Doctorul Bradu Fotiade
- Documentare
- Documentare crestine
- Documente
- Documente Istorice
- Documente word si pdf
- Domnitori romani
- Donald Trump
- Donatii
- Donatio Constantini
- Download
- Dr. Bernard Nathanson
- Dr. Costel Stanciu
- Dr. Dimitrie Avdeev
- Dr. ginecolog Dan Păscuţ
- Dr. Herdea Valeria
- Dr. Ioana Mandruta
- Dr. Ionel Cioată
- Dr. Katherine Albrecht
- Dr. Lentila
- Dr. Mencinicopschi
- Dr. Olimpia Oprea
- Dr. Ovidiu Tudoran
- Dr. Rath Health Foundation
- Dr. Richard Day
- Dr. Teofil Lung
- Dr. Teolog Stelian Gombos
- Dr. Tullio Simoncini
- Dragobete
- Dragonul Rosu
- Dreptatea lui Dumnezeu
- Drepturi si obligatii
- Drepturile soferilor
- Drepturile şi obligaţiile profesorilor şi părinţilor
- Drob de legume
- Droguri. Jilava
- Drumuri spre manastiri
- Duhovnic
- duhovnicesc
- Duhovnici
- Duhovnicie
- Duminica dinaintea Floriilor
- Duminica Infricosatoarei Judecati
- duminica nu se lucrează
- Durerea
- E-uri cancerigene din paine
- E-urile alimentare
- Ecaterina Andronescu
- Ecologizare
- Economistul Vasile Turcu
- Ecumenism
- edu
- Educatia copiilor
- Educatie
- Educaţie
- Efectele rugaciunii
- Efectele televiziunii asupra mintii umane
- Egalitate
- Egoismul
- El Greco
- Elefant.ro
- Elemente de iconografie
- Elev la Seminar
- Eleva la Seminar
- elevi
- Emisiunea "Miezul problemei"
- Energaz
- Energie Electrica
- Enterocolita
- Epistola 1 Corinteni
- Epoca lui Machiavelli
- Erezii
- Erminii de zugravire
- Esee
- Etapa nationala
- Etapele redactarii unei cateheze
- Etapele redactarii unei predici
- Europa
- Evenimente
- Evenimente 2016
- Evenimente Bucuresti
- Evenimente in Campulung Moldovenesc
- Evenimente pentru copii
- Evrei deportati
- Examen
- Examen parazitologic
- Examenul de duhovnicie
- Excese
- Exegeza biblica
- Exemple de viata
- Exercitiile fizice
- Exercițiul desăvârșirii
- Exista Dumnezeu?
- Existenta vietii dupa moarte
- Experienta de viata
- experiente
- Experiente de dincolo de moarte
- Experiment suedez
- Experimentele copilariei
- Expressor Beko
- Extraterestri
- Fabrici de incaltaminte
- Factori de mediu
- Facultatea de Inginerie Bucuresti
- Facultatea de teologie ortodoxa Bucuresti
- Faliment
- Falsa Fericire
- Falticeni
- Familia
- Familia Ortodoxa
- Familia Rockefeller
- Familia Rothschild
- Familie
- Fapte
- Faptele credintei
- Fălticeni
- Fălticeni - oraşul meu natal
- femeia barbat
- Femeia inviata din morti
- Femeia masculinizata
- Fenomene normale si paranormale
- Fenomenul OZN
- Fericirea
- Festivalul "Amintiri din Copilarie"
- Festivalul George Enescu
- Festivalul Internaţional de Folclor Muzici şi Tradiţii din Cişmigiu
- ffuter
- Fifty Shades of Grey
- Filme artistice crestine
- Filme cu Vietile Sfintilor
- Filme despre Perioada Comunismului
- Filme documentare
- Filme ortodoxe
- Filme pentru copii
- Filme Romanesti
- Filme rusesti
- filme subtitrate
- Filocalia
- filologie bilingv
- filologie romana
- Fisc
- Fise de Colorat
- Fise religioase
- Foarte important!
- Folclor
- Folosul pelerinajelor
- FONTENELLE
- forbal
- Formatia Taxi
- Formele crucii
- Formular 230
- Fotomodele
- Franta
- FREE DOWNLOAD
- Frumoasa Romanie
- Frumusetea trupeasca
- Frumusetile naturii
- fumat
- Fumatul
- Functionarea buna a creierului
- Fundatia „Buna Vestire”
- Fundaţia „Sfânta Irina”
- Fundația Nektarios
- Fusul Orar
- Gabriel Cotabita
- Gabriel Garcia Marquez
- GALILEO GALILEII
- Gandul
- Ganduri de mangaiere
- Ganduri dupa ganduri si intre ganduri
- Gazele de sist
- gânduri
- Gândurile rele
- Genii
- Geoagiu-Băi
- Geografie
- Geologie
- Germania
- Ghana
- Ghete
- Ghidaje
- Ghimbir
- GIORDANO BRUNO
- Globalizarea
- Glume nobile
- Glume sau seriozitate
- Glutamatul de Sodiu
- Gomora
- Goodbye to Gravity
- Gradinite adrese si telefoane
- Gradinite de stat
- Gradinite din sectorul 2
- Grecia
- Greutate
- Grigore Lese
- Grupari religioase
- Grupul Tronos
- Grupuri de pe Facebook
- Gulere
- Gunnar Garfors
- Gunoaiele de pe malul Someşului
- Gustave Eiffel
- Hacker
- Halloween
- Harap Alb
- Harry Potter
- Hegel
- HENRIC al VIII lea
- Heruvic
- Hirotonirea femeilor
- Hititii
- Hititii din Canaan
- hobbyuri
- Hollywood
- Homeopatia
- Homesexualitatea
- Homosexualitatea
- Hoteluri
- hram
- Hrana sanatoasa
- Iarna
- Iasi
- Icoanele in Biserica
- Icos
- Idei
- Idei contemporane
- Idei de activitati educative
- Idei de cadouri
- Idei de vacante
- Idei interesante
- Identitatea poporului roman
- Iedera
- Ierarhie valorica
- Ignazio Perrucci
- Iisus Hristos
- Iisus Hristos persoana istorica
- Ilie Dobre
- Imagini remarcabile
- Imbalsamarea mortilor
- Imobiliare
- Impacarea omului cu Dumnezeu
- Imparatul Justinian cel Mare
- Imparatul Tiberiu
- Imparatul Traian
- Imperiul Hitit
- Imperiul Roman
- Important de stiut
- Importanta Icoanei
- Importanta parintilor in educatia copilului
- Impresii din Pelerinaje
- Impresionant
- Impresionism
- In loc de dulce
- In lume
- In romania
- In tara
- Inaltime
- Incercari
- Incondeierea oualelor
- Increstinarea Rusilor
- Indemn la rugaciune
- Indreptar de Spovedanie
- Indreptarea romanilor
- Indrumarul duhovnicului
- Industria farmaceutica
- Industria show-business-ului
- Industria vinului
- Infiere
- Infiintarea unei plantatii de nuci
- Influentele muzicii
- Informatii didactice
- Informatii Utile
- ing. Iosif Kiss
- Inginerul Gheorghe Panculescu
- Inimile curate
- Initiative proprii
- Injuraturi
- Inmormantarea
- Inrosirea oualelor de Pasti
- Inselaciuni
- Inselaciuni din Africa
- Inselarea draceasca
- Institutul Britanic de Film
- Institutul de Cercetare si Dezvoltare Psihoneurologica “Behterev”
- Institutul Rutherford
- instrainare
- Intalnirea cu Dumnezeu
- Intalniri conjugale
- Intelegere
- Intelepciune
- International DMB Progresul Group
- Internet
- Interpretari artistice
- Interviuri dialoguri conferinte
- Interviuri Pagina de Folos
- Intoarcerea la Hristos
- Invata engleza
- Invatamantul prescolar
- Invatamantul primar
- Invatamantul Romanesc
- Invatarea la copii
- Invazia musulmanilor
- Investitii
- Invidia
- invidie
- Invierea Domnului
- Invierea lui Lazar
- Invieri din morti
- Ion Neculce
- Ion Creanga
- Ion Neculce
- Ionel Florin Dimofte
- Ionut Grama
- Iordachescu Constantin
- IPOTEZA MORTII APARENTE
- IPOTEZA VIZIUNII
- IPS Mitropolit Ierotheos Vlahos
- IPS Pimen Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor
- Iradierea
- Isaac si Iacov
- ISIS
- Ispite
- Istoria colivei
- istoria falsa a comunistilor
- Istoria machiajului
- Istoricul roman Velleius Paterculu
- Istorie
- Istorioare cu folos duhovnicesc
- IT
- Italia
- Itemii Obiectivi si Semiobiectivi
- Itemii pedagogici
- ITO 2016
- Iubirea jertfelnica
- Iubirea lui Dumnezeu
- Iudaismul
- iulie 2019
- Izvorul tamaduirii
- îmbogățire
- Întoarcere din cealaltă viaţă
- Japonia
- Jean-Claude Larchet
- Jean-Claude Van Damme
- Jertfa pe Cruce
- Jertfirea de sine
- Jihadisti
- Jihadistii ISIS
- Jill Bolte Taylor
- Jimmy Savile
- Jocuri de Noroc
- Jocuri pentru copii si parinti
- Jodie Foster
- Jucarii
- Judecarea celor care au murit
- Julianne Moore
- Keira Knightley
- Kevin Bacon
- Kevin Rudd
- Kiev
- Kilowatt
- KRISTINE BARNETT
- La Liceu
- la lucru duminica
- Lacrimi de mir
- Lamaie
- Lansare de carte
- Lansari de carte
- Lavra Pecerska
- Lectii de istorie
- Lectii de viata
- Lectiile de religie
- Legea bail-in-ului
- Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal
- Legea salarizarii
- Legende
- Legi
- Legi absurde
- Legile lui Zalmolxe
- Legislatia rutiera
- Legume si fructe
- Leguminoase
- Lemnul si spatiile mici
- Lemnul și spațiile mici
- Lentile
- LEONARDO DA VINCI
- Leucemie
- Li Ching – Yuen
- Lia Mills
- Liana Stanciu
- Libertate si optiune
- Licee de prestigiu
- Licee din Bucuresti
- Licee Ortodoxe
- Liceu
- Like pe Facebook
- Liliana Toderiuc
- Limitele diversitatii
- Linkuri utile
- Lista cultelor recunoscute in Romania
- Lista tuturor tarilor
- Liste
- Literatura romaneasca
- Literatura Stiintifico - Fantastica
- Litoralul Romanesc
- Lituania
- Liturgica
- LIV 52
- Livia Maria Sirbu
- loc de veci concesionat
- Locasurile de cult
- Locuitorii de la Bloc
- locuri
- locuri de inmormantare
- Locuri de pescuit din Bucuresti - Ilfov
- Locuri de veci
- lucru in zi de sarbatoare
- Lucruri de calitate
- Lucruri pierdute
- Lugansk
- Lukoil
- Lumea de dincolo
- Lumea pagana
- Lumina celui Nevazut
- Lumina lui Hristos
- Lunile anului
- Lupta gandurilor
- Lupta impotriva comunismului
- M-rea Hilandaru
- M-rea Neamt
- M-rea Sihastria Neamtului
- Madeleine Murray O'Hare
- Magazin
- Maghiarii din Transilvania
- Maghiarizarea numelor
- Magura Codlei
- Magyara Rudolf Leonard
- Mahomedanismul
- Maica Domnului Panaghia Saidnaya
- Maicutele cu brate de fier
- Mall
- Mama si copilul
- Mamaia
- Mamutul lanos
- Manastirea Antim
- Manastirea BIC
- Manastirea Caldarusani
- Manastirea Cernica
- Manastirea Cozia
- Manastirea Crasna
- Manastirea Ghighiu
- Manastirea Govora
- Manastirea Horezu
- Manastirea Marcus
- Manastirea Moldovita
- Manastirea Prislop
- Manastirea Putna
- Manastirea Ramet
- Manastirea Rapa Robilor - Aiud
- Manastirea Saidnaya din Siria
- Manastirea Secu
- Manastirea Sf. Elena de la Mare
- Manastirea Sihastria Neamtului
- Manastirea Sihastria Putnei
- Manastirea Solovat
- Manastirea Tiganesti
- Manastirea Valaam
- Manastirea Voronet
- Manastiri
- Manastiri din Bucovina
- Manastiri Ortodoxe
- Manele
- Manuscrise
- Manuscrise apocrife
- Mao Tse-tung
- Maramures
- Marea Britanie
- Marea Unire
- Marelbo
- Mari filosofi greci ai antichitatii
- Maria Chirilescu
- Maria Dolores dos Santos Aveiro
- Marii initiați ai Indiei și Părintele Paisie
- martie 2016
- Martiri
- Martiri in Siria
- Marturia unei foste rockerite
- Marturii
- Marturii de dupa moarte
- Marturii din temnitele comuniste
- Masacre
- Masca de protectie
- Masini
- Masoneria
- Mass Media
- Masti de par
- Matematicianul Florian Colceag
- Materiale didactice
- Maxime
- Mănăstirea Podu Coşnei
- Media notelor
- Medicamente
- Medicamentul Polidin
- Medici ginecologi
- Medicina
- Medicul Ada Calciu
- Medicul japonez Shigeaki Hinohara
- Medicul necredincios
- Meditatii
- Megawatt
- Melancolie
- Mentalitatea de crestere
- Mersul la biserica
- Mesaje
- Mesaje spam
- Mesajul prim-ministrului Australiei către musulmani
- Mesopotamia
- Messa catolica
- Metastaza
- Meteo
- Metocul Balan
- Metode de slabit
- Metode ingenioase
- Metodologie
- Metrou
- Metrul
- Michelangelo
- Microscop pentru copii
- Micul Prinț
- Mierea de albine
- MIGRATIA SI TRAUMELE POST-EMIGRARE
- Mihai Eminescu
- Mihai Tarnoveanu
- Mihai Viteazul
- Mihail Buca
- Mijloace de transport
- Mike Lambert
- Mila
- Ministerul de Interne
- Ministrul Educatiei Sorin Cîmpeanu
- Mintea umana
- Minuni contemporane
- Minuni si false minuni
- Minunile Maicii Domnului
- Minunile ortodoxiei
- Miracolul cunoasterii
- Mirel Banica
- Miscari liturgice
- MISHU
- Misiunea Bisericii
- Mitropolia Bucovinei
- Mitropolia Moldovei si Dobrogei
- Mitropolia Transilvaniei
- Mitropolitul Anastasie Crimca
- Mitropolitul Andrei Saguna
- Mitropolitul Antim Ivireanul
- Mitropolitul Antonie Bloom al Surojului
- Mitropolitul Dosoftei al Moldovei
- Mitropolitul Hierotheos Vlachos
- Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk
- Mitropolitul Irineu
- Moara Domneasca
- Moara Vlasiei
- Moartea Clinica
- Moartea pe lemn in vechime
- Modele de viata
- Modelul sotiei crestine
- Momente memorabile
- Monahism
- Monica Anghel
- Monitorul Oficial
- Monsson Group
- Morala Ortodoxa
- Morga
- Morgan Freeman
- Mort
- Motociclist
- Mountain View
- MTR
- Municipiu
- Munitii
- Muntele Athos
- Muntele Polley
- Muntii Ararat
- Muntii Fagaras
- Muste
- Musulmani
- Muzee
- Muzica
- Muzica Bizantina
- Muzica Clasica
- Muzica religioasa
- Muzica Rock
- Nana Kwome
- Naos
- Napoleon
- NARAL
- Nasterea Domnului
- Nasul TV
- Natalitatea in Romania
- NATO
- Ne vorbeste parintele Cleopa Ilie
- Neamt
- Nebuni pentru Hristos
- Necredinta ateilor
- Nedea Gheorghe
- Nefiresc
- Neglijenta medicilor
- Nemultumirea de sine
- Neolitic
- Neortodocsi
- Neurochirurgul Vlad Ciurea
- Nevoia de miracol
- NEWTON
- Niccolo Machiavelli
- Nicolae Manolescu
- nicotina
- Noaptea pătimirilor
- Nodul de la Cravata
- Noi sfinti
- Normalitatea
- Northside Independent School District
- note de subsol
- Noul Cod Fiscal 2016
- Noul Regulament Scolar 2015
- Noutati
- Novalgin
- NU avorturilor!
- Nuci
- Numar ascuns
- Numar necunoscut
- Nutritia
- Oameni de stiinta
- Obama
- Obiceiuri de Craciun si Anul Nou
- Observatorul Astronomic din Cluj-Napoca
- Occident
- Ochelari
- Ochelarii fermecati
- Ochi sanatosi
- Octavian Paler
- Odihna creierului
- Oferte
- Olga Tudorache
- Olimpiada de Religie
- Olimpiade 2015
- Olimpiade 2016
- om mare
- Omiletica
- omor şi umor
- omul duhovnicesc
- Ora de religie
- Ora de vara si de iarna
- Ora in lume
- Ora pe glob
- Orase din Romania
- Orase Romanesti
- Orasul Ierusalim
- Orasul Rasnov
- Orasul Sfantul Gheorghe
- Orasul Sighisoara
- ordine
- Orfelinatele Bisericii Ortodoxe Romane
- Orfelinatele din Romania
- Organismul uman
- Organizarea Bisericii Ortodoxe Romane
- Ortodox de stil nou
- Ortodox de stil vechi
- Ortodoxia in China
- Ortodoxie
- Osemintele domnitorului Mihai Viteazul
- Ostrov
- Otrava mentala
- oua
- Ovidiu Cuncea
- Pacat si Patima
- Padurea Letea
- Paine
- Paisie Olaru
- Palatul Brukenthal. Castelul Brukenthal
- Palmira
- Pandantivi
- Pantanassa
- Pantelimon
- Panteonul asiro-babilonian
- Panteonul Persan
- Panteonul Sumerian
- Papa Francis
- Par sanatos
- Paraclisul Maicii Domnului
- Parada Gay
- Parbrizul masinii
- Parcul Kiseleff
- Parcul Morarilor
- Parcuri
- Parcuri din Bucuresti
- Parintele Alexandru Toader
- Parintele Cleopa Ilie
- Parintele Constantin Coman
- Parintele Flaviu Flester
- Parintele Iachint Unciuleac
- Parintele Ieremia de la Putna
- Parintele Ioan Badilita
- Parintele Mihai Negrea
- Parintele Paisie Olaru
- Parintele Porfirie
- Parintele Proclu Nicau
- Parintele Rafael Noica
- Parintele Savatie Bastovoi
- Parintele Sofian Boghiu
- Parintele Vichentie Malau
- Parinti duhovnicesti
- Parinti si copii
- Parintii care refuza vaccinarea
- Paris
- Parizerul cancerigen
- Parohia "Parcul Calarasi"
- Parohia Adormirea Maicii Domnului
- Parohia Balaceanca
- Parohia Iancu Vechi Matasari
- Parteneriate
- Partituri
- Partituri bizantine
- Partituri colinde
- Partituri de psalmi
- Partizani basaraeni
- Partizanul basarabean Ion Amariei
- PASCAL
- Pasii incepatorului
- Pasinuni
- Pasiune pentru matematica
- Pastele de Dinti
- Pastorala 2018
- Pasul Ciumârna
- Pasul Palma
- Patalagina
- Patericul Egiptean
- Patimi
- Patriarhia Moscovei
- Patriarhia Romana
- Patriarhii Avraam
- Patriarhul Kiril al Moscovei
- Patriarhul Pavel al Serbiei
- Patrick Buchanan
- Pawulownia
- păcat
- Părintele Dan Damaschin
- părintele Viorel Dădârlad
- Pedeapsa lui Dumnezeu
- Pedofilia
- Pelerin
- Pelerinaj
- Pelerinaj in Ucraina
- Pelerinaje
- Penticostalii
- Perioada comunista
- Perioada pasoptista
- Permisul de conducere
- Persecutii comuniste
- Persecutii crestine
- Perseverenta; Sfatul specialistilor
- Persoaneje Istorice
- Personaje Istorice
- Personalitati
- pescuit sportiv
- Pestera lui Zamolxis
- Pestera Polovraci
- pesticide
- PH-ul
- Piafen
- Piară economică
- Picătura de mir
- Pictori Celebri
- Pictura Bisericeasca
- Picturi
- Pierderea timpului
- Piese de teatru
- Pilde
- Pilde crestine
- PITAGORA
- Plan de predica
- Plantatia de nuci
- Plante aromatice
- Plante medicinale
- Plante textile
- Plimbari
- Pliniu cel Tanar
- Plugusorul
- Pocainta in viziunea Sfintilor Parinti
- Podgorii
- Podul lui Dumnezeu
- Poeme
- Poezii
- Poezii Religioase
- Policarp Chitulescu
- Politia
- Politica
- Polonia
- Poluarea electromagnetica
- Pomenirea Mortilor
- Pontiu Pilat
- Popa Sever
- Poporul amoritilor
- Poporul evreu
- Poporul hititilor
- Poporul iudeu
- Pornografie
- Portrete de vrednici slujitori sfinti
- Postari pe blog
- Postul
- Postul in viata noastra
- Postul Mare
- Postul Paștilor
- Povestea unei femei ce s-a intors din lumea de dincolo
- Povestea unei mame care a crescut un geniu
- Povestea vorbei
- Povesti adevarate
- Povesti pentru copii
- Poze
- Poze de altadata
- Poze din pelerinaje
- Poze uimitoare
- Pr. Adrian Fageteanu
- Pr. Arsenie Papacioc
- Pr. Augustin Varvaruc
- Pr. Cleopa Ilie
- Pr. Constantin Holban
- Pr. Constantin Necula
- Pr. Florin Danu
- Pr. Ilarion Argatu
- Pr. Ilarion Felea
- Pr. Iordachescu Constantin
- Pr. Liviu Mihaila
- Pr. Mihai Negrea
- Pr. Nicodim Mandita
- Pr. Nicolae Tanase
- Pr. Paisie Olaru
- Pr. Petru Craciun
- Pr. Proclu Nicau
- Pr. Prof. Univ. Acad. Mircea Păcurariu
- Pr. Vasile Liviu Mihăilă
- Pr.Proclu Nicau
- Prajitura de post Shutterstock
- Prajituri de post
- Prea Fericitul Daniel
- Preafericitul Daniel
- Predarea Religiei
- Predica
- Predici
- Prefix
- Prefixe telefonice
- Prefixele tarilor
- Premierea olimpicilor
- Premii
- Premiul nobel
- Preot Serghie Filimonov
- Preot Vasile Gordon
- Preoti
- Preoti binefacatori
- Preotul Boldeanu Vasile
- Preotul Gabriel Radu-Ichim
- Preotul Ionuţ Rădulescu
- Preotul Vasile Rus
- Prepay
- Presa Scrisa
- Prescurtari si abrevieri
- Preturi
- Prezentare Persoane
- Prezentari
- Prezentari de Manastiri
- Prezentari Licee
- Pricesne
- Prietenie
- Prim-ministrul Marii Britanii
- prima pagina
- Primatul Papal
- Primul spital din Moldova
- Principesa Margareta
- Principii
- Prinoase
- Printul Charles
- Prispa caseu
- Privatizarea Petrom
- Priveghere
- Priveghi
- Pro Life
- Problemele familiei
- Problemele tinerilor
- Proces verbal
- Procla sotia lui Pilat si vita de vie
- Procrearea
- Produse de la Noriel
- Prof. Dr. Diac. Sorin Adrian Mihalache
- Prof. dr. Leon Zagrean
- Prof. Dr. Neurolog Dumitru Constantin Dulcan
- Prof. Dr. Neurolog Leon Dănăilă
- Prof. dr. Ovidiu Bajenaru
- prof. Ungureanu Ramona
- Profesor Valeri Slezin
- profesori
- Profesori de istorie
- Profesori de religie
- Profesori si elevi
- Programa Scolara
- Programe de Vizitare Cetati si Muzee
- Programe si sfaturi pentru calculatoare
- Programul Federal de Compensare
- Programul iconografic
- Proiect de cercetare in neurostiinte
- Proiecte de lege
- Proiecte educationale
- Pronaos
- Proorociri
- Propovaduirea apostolilor
- Prostitutie
- Protopopiate
- Proverbe
- Proverbe chinezesti
- Provident
- Pruncii nedoriti
- PS Timotei Prahoveanul
- Psalmi
- Psaltii Catedralei Patriarhale
- Psaltirea
- Psaltirea lui Dosoftei
- Psihicul uman
- Psihologie
- Psihologul Olga Valyaeva
- Psihoterapeut Livia Băețica
- Psihoterapie
- Psihoterapie Ortodoxa
- Pungesti
- Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Romane
- Pusnici
- Pusnicul Gherasim din Sf. Munte Athos
- Pustia Carantaniei
- Pustiul Hozeva
- Pustnicii Pitirim şi Vladimir
- Puterea satanei
- Puterea sfintitoare si tamaduitoare a Crucii
- QkSee
- Quindio
- Radu Gyr
- Rai si iad
- Raiul si iadul
- Randuielile lui Dumnezeu
- Raspandirea Crestinismului
- Raspunsuri la intrebari ale lumii de astazi
- Rastignirea Domnului
- Rataciri
- Raza de Lumina
- Razboaie
- Razvan Bucuroiu
- Razvan Codrescu
- Reactii corecte si reactii gresite
- Recenzii
- Recomandari
- Recomandari de carti
- Recomandari de vacante
- Reduceri
- Reforma energiei
- Refugiati
- Regatele hitite
- Regele Carol !
- Regele Mihai
- Regiuni viticole
- Reguli de conduită în biserică
- Reguli in viata
- Reincarnarea
- Relatari
- Relatiile dintre soti
- Relatiile intime
- Religia in Scoli
- Religia musulmana
- Religie
- Religiile in antichitate
- Remedii Naturale
- Remedii Naturiste
- Remediu natural impotriva tusei
- renuntare la fumar
- Reportaje
- Reptilieni
- Republica Moldova
- Resita
- Reteaua SOROS
- Retete de post
- Retete delicioase
- Reţete naturiste
- Revista American Conservative
- Reviw
- Rezervatia de Zimbri din Hateg - Program de Vizitare
- Rezervatii de Zimbri
- Rezervatii naturale
- Rieti
- Ritualuri masonice
- Ritualuri satanice
- Robert Penciu
- Robin Hood
- Rochii
- Rodney Dangerfield
- Roma
- Romania
- Romania in pragul falimentuluI
- Romania lucrului bine facut
- ROMÂNUL DE MAINE
- Rostul scolii
- Rovineta
- Rovinieta
- Rugaciune
- Rugaciune acompaniata
- Rugaciunea
- Rugaciunea neascultata
- Rugaciuni
- Rugaciunile de dimineata
- Rugaciunile de seara
- Rugă pentru părinți
- Rusia
- Rusia si valorile crestine
- Rusii
- Sa fim oameni
- Sa luam aminte
- Sala Palatului
- Salarul minim
- Salata de Boeuf
- Salina de la Slanic Prahova
- Salvador Dali
- Salvarea poporului roman
- Sambata colivelor
- Sambata lui Toader
- Sambata Sfantului Teodor
- Samurai
- Sanatate
- Sankt Petersburg
- Saptamana Patimilor
- Saracia
- Sarbatoarea Craciunului
- Sarbatoarea Pastilor
- Sarbatori crestine
- Sarcina
- Sarea
- Sarutarea mainii preotului
- Satul gălăţean Cărăpceşti
- Satul Maliuc
- Satul Viscri
- Savanti
- sărăcie
- SC. Evolution Incorporated Group
- Scanteia
- Scaune de birou
- Schitul Magureanu
- Schitul Soveja
- Scoala
- Scoala de Vara
- Scoala din Biserica
- Scopurile casatoriei
- Scriitori
- Scrisoarea lui Pilat catre Tiberiu
- Scrisoarea unui psihiatru american
- Scrisori
- Scrisori Imaginare
- Sculptura
- Secera si ciocanul
- Secolele XIX - XXI
- secolul 19
- Secolul III
- Second Hand
- Secrete
- Secretul neimbatranirii
- Secretul reusitelor
- Secte
- Secte si rataciri
- Sectorul 2
- Sejur la mare
- Semestrul II
- Seminarul Teologic Ortodox
- Semnal de alarma
- Semnificatii
- Sensul Craciunului
- Sentinta lui Pilat din Pont
- Serbia
- Servicii
- Sevastopol
- sevraj
- sexualitate
- Sexualitatea
- Sexualitatea in viata tinerilor
- SF
- Sf Ioan de Kronstadt
- Sf. Antonie cel Mare
- Sf. Ap. Pavel
- Sf. Dimitrie din Tesalonic
- Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir
- Sf. Grigorie Palama
- Sf. Ioan Botezatorul
- Sf. Ioan ce Nou de la Suceava
- Sf. Ioan Iacob Hozevitul
- Sf. Nectarie Taumaturgul
- Sf. Paisie Aghioritul
- Sf. Vasile cel Mare
- Sfant si Sfintenie
- Sfanta Cruce
- Sfanta Euharistie
- Sfanta Familie
- Sfanta Impartasanie
- Sfanta Liturghie
- Sfanta Maria din Transexter
- Sfanta Olimpiada
- Sfanta Parascheva
- Sfanta Proxeda din Roma
- Sfanta Scriptura
- Sfantul Altar
- Sfantul Andrei Criteanul
- Sfantul Antim Ivireanul
- Sfantul Antonie cel Mare
- Sfantul Apostol Pavel
- Sfantul Calinic de la Cernica
- Sfantul Efrem cel Nou
- Sfantul Gheorghe de la Cernica
- Sfantul Ioan Gura de Aur
- Sfantul Luca al Crimeii
- Sfantul Nicolae
- Sfantul Nicolae Kasatkin
- Sfantul Nicolae Velimirovici
- Sfantul Pantelimon
- Sfantul si Dreptul Iosif
- Sfantul Stefan cel Mare
- Sfantul Teodor Tiron
- Sfatul Doctorului
- Sfatur medicale
- Sfaturi
- Sfaturi de la doctori
- Sfaturi duhovnicesti
- Sfaturi intelepte
- Sfaturi medicale
- Sfaturi pentru femei
- Sfaturi pentru sanatate
- Sfaturi pentru sanatatea ochilor
- Sfaturi Practice
- Sfaturi practice la taine si ierurgii
- Sfaturi utile
- Sfânta Liturghie
- Sfântul închisorilor
- Sfântul Munte Athos
- Sfestania
- Sfintele moaste
- Sfintele Sarbatori
- Sfintele Taine
- Sfinti
- Sfinti nebuni pentru Hristos
- Sfintii marturisitori de la Aiud
- Share pe Facebook
- Shishkin
- Show-uri TV
- Sibiu
- Simbolismul culorilor vesmintelor preotesti
- Sinaxar
- Sinuciderea
- Siria
- Sirian
- Sirop de tuse
- Siropuri naturale
- Sisteme de gatit
- Situri ale bancilor
- Situri de anunturi
- Situri false
- Slim & Fit
- Slujbe Bisericesti
- Slujbe de Sfintire
- Slujirea lui Hristos
- Socrate
- Sofer in trafic
- Soiuri de struguri
- Soldat
- Solutii
- Sommelieri
- Somnul odihnitor
- Sophia
- Sorin Adrian Mihalache
- Sotie
- Specificitate
- Spectacole gratuite
- Spiritualitate crestina
- Spitale
- Spitale din Iasi
- Spitale nu Catedrale?
- Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Cuza-Vodă
- Spitalul de Urgenta Galati
- Spitalul Fundeni
- Spitalul Internațional St. Luke din Tokyo
- Spitalul Providenta
- Spovedania
- Sprijinul financiar de la bugetul de stat
- Stareţul Efrem din Arizona
- Stareţul Tadei de la Vitovnita
- Statistici
- Statiunea Geoagiu Bai
- Statiunea Jupiter
- Statiunea Neptun
- Statiunea Olimp
- Statiunea Saturn
- Statiuni vizitate
- Statul Bisericii Ortodoxe Romane.
- Statul Islamic
- Stăpânul Inelelor
- Stefan Hrușca
- Stiati ca...
- Stihira
- Stilul Bazilical
- Stilul Bizantin
- Stilul Gotic
- Stilul Romanic
- Stiluri Arhitecturale
- Stiri
- Stiri.
- Stuart Anderson
- Studenti
- Studii biblice
- Studii/Cercetari/Rezultate
- SUA
- Subconstient
- Suceava - oras istoric
- Sucuri naturale
- Suferinta
- Sugestii
- Sugestii culinare
- Sylvia Hoişie
- Şcoala de Fete „Buna Vestire” din Grădinari
- taieri in uscat
- Taigaua ruseasca
- Taina Sfintei Cununii
- Tainele Bisericii
- Takuma Sawabe
- Talharii
- TALLEYRAND
- Talpa Maicii Domnului
- Targu Jiu
- Targul de Obiecte Bisericesti
- Targuri de joburi
- Tari cu aceeasi ora ca Romania
- Tarile euro-atlantice
- Tarile Romane
- Tarul Vladimir al Rusiei
- Taxi
- Tărâmul Nemuritorilor
- Teatrul Ion Creanga
- Tehnicile de bioenergie
- Telefoanele mobile
- Telefon
- Telefonul mobil
- Telegondola din Mamaia
- Telegondole din tara
- Televizor
- Telford Taylor
- Tematica pentru Olimpiada de religie ortodoxa
- Temeiuri
- Temnita Aiudului
- Temperamentul
- Temple satanice
- Templul din Ierusalim
- Templul lui Solomon
- Teolog Ioan Solea
- TEORIA INSELACIUNII
- Terapia cu seminţe
- Terapia emoţiilor înghiţite
- Teribilism
- Testament
- Texas
- Text
- Texte
- Teza
- The Day We Die
- tigara
- Timpul schimbarii
- Tinerii si Mass Media
- Tiparul românesc
- Titularizare
- Titularizare 2015
- Titularizare 2016
- TOB
- Tong Phuoc Phuc
- TOP
- Top 10
- Top 10 Suceveni
- Topuri
- Torturi delicioase
- Traditia de Pasti
- Traditii de anul nou
- Traditii din Bucovina
- Traditii Romanesti
- Transalpina
- Transilvania
- Transnistria
- Transportul in comun
- Tratamente
- Tratamente naturiste; Tratament pentru tuse seaca
- Treptele mântuirii
- Trezire duhovniceasca
- Trinitas TV
- Tristețea strălucitoare
- Tronos
- Trupa de teatru Birlic
- Trupa Taxi
- tumori
- Turcia
- Turism
- Turist
- Turla
- Turnul Eiffel
- Turnul Jeddah
- Turnul Mireasa
- Tuse
- Tuse cronica
- tutun
- Ucraina
- Ucraina. Martiriul preotului Vladimir Kreslyansky
- UE
- UK
- Ulei
- Ultimul trimestru de sarcina
- UNCHECKIT
- unde poti pescui
- Unde poti publica anunturi
- Unicitate
- Unitati de Invatare
- Unitati de masura
- Uniunea Europeana
- Universitatea "Alexandru Ioan Cuza"
- Universitatea Berkeley din California
- Universitatea din Cernauti
- Universitatea Rice - Huston
- Uratura
- Ureche infundata
- Urmarile divortului
- utilizarea citatelor
- Vacanta din noiembrie
- Vacanta mare
- Vacante
- Vaccinuri
- Vaccinurile provoaca autism
- Vald Mirita
- Valea Hunza
- Valentine's Day
- Valeriu Gafencu
- Vamile Vazduhului
- Vanzarea locului de veci
- Varahil Banateanu
- Varsta
- Vatican
- vechi actiuni
- Vedenie infricosatoare a Parintelui Ilarion Argatu
- Vedere
- Vedete
- Veranda
- Vermisori intestinali
- Vermisori la copii
- Versuri
- Viata
- Viata crestina
- Viata de dupa moarte
- Viata domnitorului Constantin Brancoveanu
- Viata duhovniceasca
- Viata indelungata
- Viata intima
- Viata pacatoasa
- Viata Parintelui Proclu Nicau
- Viata Sf. Ioan cel Nou
- Viata Sfantului Mucenic Mina
- Viata Sfintei Parascheva de la Iasi
- Viata si moarte
- Viata Sociala
- viata trupeasca in comparatie cu cea duhovniceasca
- Viata vesnica
- Victor M. Ionescu
- Video
- Vieti Contemporane
- Vietile Sfintilor
- Vietnam
- Vin alb
- Vin rosu
- Vindecarea cancerului
- Vindecarea sufletului
- Vinerea Patimilor
- Vinuri
- Vinuri aromate
- Violenta
- Virgil Iantu
- Virgiliu Gheorghe
- Virusi
- Virusi/Malware
- virusul Ebola
- Vise si vedenii
- Vitamina B 17
- Vitamine
- Viticultura
- Viţa-de-vie
- Vizite
- Vizitele Pastorale
- Vladimir Putin
- Vointa
- Vorbe ce ranesc copilul
- Votul Nazireatului
- Vraji si vrajitorie
- Vrajitorul Yelo
- Vremurile din urma
- Walllpaper
- Win32
- Windows 10
- winsere
- WinTaske
- Woody Allen
- YAC
- Yoga si practici ezoterice
- Zacamintele din adancuri
- Zaharul
- Zara
- Zboruri
- Zeitati din antichitate
- Zenten
- Zeul Noroc
- Zgarie nori
- Zicale din popor
- Zile nationale
- Zilelor Muzeului Țăranului Roman
- Ziua de 10 mai