Ingrediente:
2 morcovi
1 telina
4 cepe
3 catei de usturoi
3 cartofi
1 cana de orez
200 g de ciuperci
100 g de masline
1 legatura de patrunjel
1 legatura de marar
1 legatura de spanac
50 g de pesmet
sare
piper
oregano
boia dulce
Mod de preparare:
Mai intai, pregatim doua cratite.
Intr-una punem la fiert cartofii in coaja (bine spalati inainte), cu apa cat ii
cuprinde, iar in cealalta, orezul. La 1 cana de orez, se pun 2 cani de apa.
Dupa primele clocote, se pune capacul peste orez, si se lasa 10 minute, fara sa
ridicati capacul, apoi se inchide focul si se mai lasa 10 minute, cu capacul acoperit.
In acest interval, orezul va absorbi apa ramasa, si va fi bine fiert.
Intre timp, se curata ceapa si
usturoiul, se toaca fin, si se calesc in putin ulei. Se adauga si ciupercile
taiate marunt. Se calesc 15 minute.
Spanacul se spala bine si se opareste
scurt. Morcovii si telina se dau pe razatoare. Maslinele se taie feliute.
Patrunjelul si mararul se spala bine si se toaca marunt.
Dupa ce s-au racorit putin,
cartofii se curata de coaja, si se paseaza, ca la piure.
Intr-un vas incapator, se amesteca
toate ingredientele: piureul de cartofi, orezul fiert, ceapa, usturoiul si
ciupercile undite, patrunjelul si mararul, pesmetul si condimentele. Amestecati
bine, pentru a obtine o compozitie cat mai omogena.
Pentru a coace drobul, puteti
folosi doua tavi de chec, o tava rotunda, sau o tava dreptunghiulara sau
patrata, in functie de cum doriti sa arate drobul. Tava aleasa se tapeteaza cu
hartie de copt, si in ea se pune compozitia. Nivelati bine deasupra, pentru a
obtine o suprafata neteda. Puteti aseza deasupra felii de rosii sau fasii de
gogosar rosu. Coaceti drobul in cuptorul preincalzit circa jumatate de ora, sau
pana cand se rumeneste.
Dupa ce scoateti drobul din cuptor,
lasati-l sa se racoreasca bine, apoi dati-l la frigider 3-4 ore, apoi
serviti-l. Se va inchega mult mai bine. Nu-l taiati cald, deoarece se va
sfarama.
SHARE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu