Daca ti-e pofta de salata de Boeuf in timpul postului,
incearca aceasta reteta delicioasa.
Ingrediente:
– morcovi
– cartofi
– telina radacina
– patrunjel radacina
– mazare 1 cutie
– castraveti murati
– maioneza de post (din fasole)
– sare
– masline
Maioneza de post:
– fasole alba la borcan
– ulei
– mustar
Mod de preparare
Se curata toate radacinoasele si se pun la fiert in apa cu
sare.
Cand sunt fierte se taie cubulete la fel si castravetii
murati se amesteca cu mazarea si maioneza de post
Maioneza se face din fasole alba fiarta bine (sau la borcan
ca e mai usor)se zdrobeste bine de tot cu badidora apoi se pune cate putin ulei
si se amesteca,se poate pune si 1-2 lingurite de mustar.
Se decoreaza dupa bunul plac.
Ingrediente:
·
morcov
·
radacina de patrunjel
·
castraveti murati
·
mazare
·
cartofi
·
sos de maioneza
·
condimente (sare, piper)
Mod de preparare:
Legumele fierte se lasa la racit,se taie in cuburi cam de 1
cm. ,castravetii se curata de coarja se taie cuburi ,mazarea daca este conservata
se spala si se scurge bine, daca e cruda se fierbe ,se adauga maioneza1/2 in
continut si 1/2 pentru decor si se amesteca bine se potriveste de gust cu sare
si piper ,se monteaza pe platouri si se decoreaza dupa placere. Aceste retete
sunt invatate la cursurile de bucatar.
Reteta de post si pentru vegetarieni, vegani. Celiacii pot
folosi faina de soia in locul fainii de grau. Optim aperitiv pentru orice
petrecere cu servire la bufet,pentru mese in familie sau pentru perioada
postului.
Ingrediente:
1 vanata coapta-n foc/gratar/aragaz
1 ceapa de marime medie
1 lingurita boia de ardei iute (optional, dar indicat)
1 lingurita usturoi praf/deshidratat
1 lingurita piper negru
2 linguri de fulgi de ovaz sau pesmet (pentru a absoarbe
umiditatea)
3-4 linguri faina de grau (depinde, daca nu se pot modela se
pune faina cat este necesara. Celiacii pot elimina fulgii de ovaz si faina, o
pot inlocui cu faina de soia/naut)
1 + 1/2 cana ulei de floarea soarelui pentru prajit (se pot
face si la cuptor)
1 lingurita sare (dupa gust)
Mod de preparare:
Coace vanata (cu tot cu coaja la cuptor) Cred ca stii cum se
face si lasa-o sa se raceasa
Curata si ceapa si taie-o marunt. Cand s-a racit, curat-o de
coaja si taie-o cu un cutit, sau cu ce folosesti tu. Pune intr-un lighean sau
castron mare, adauga ceapa taiata marunt.
Adauga celelalte ingrediente (faina, mirodeniile, ceapa,
sarea) amesteca foarte bine si vezi daca se leaga si se pot modela.
Daca nu, mai adauga faina de grau/soia pana se leaga.
Modeleaza ce forme vrei: rotunde, de mici, plate. Cum iti vine la indemana
Le prajesti in ulei pe toate partile, vreme de 4 – 5 minute,
sau le poti baga la cuptor, necesitand mai mult timp.
Sursa: https://culinar.bzi.ro/cum-sa-faci-salata-boeuf-de-post-nici-nu-zici-ca-nu-are-carne-21004
SHARE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu